Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

Poziom hormonów - jakie badanie

Polecane posty

Takie pytanie Do jakiego lekarza się udać i o jakie konkretnie skierowanie prosić by zbadać sobie poziom hormonów Niedawno rodziłam i wydaje mi się że mi się gospodarka hormonalna poprzestawiała Stąd pomysł na badanie Jakie to konkretnie hormony się bada/jak nazywa sie to badanie i czy prosić rodzinnego, ginekologa czy kogoś innego W grę wchodzi tez badanie prywatne z zapłatą tylko nie wiem co mam badać

Gość Anksunamun27
Poziom hormonów badasz poprzez krew, więc jak myślisz? :-o

No nie wiem Co z tego że przez krew?Tyle to ja wiem Chodzi mi o to jakie hormony się bada konkretnie

Przez krew mozna badac min. stężenia hormonów przysadki mózgowej (np.: hormon tyreotropowy - TSH, prolaktyna, hormon folikulotropowy - FSH, hormon luteinizujący - LH) oraz obwodowych gruczołów dokrewnych: tarczycy (czterojodotyronina - T4), przytarczyc (parathormon - PTH), gonad (np. estradiol, progesteron, testosteron), nadnerczy (np. kortizol); A ja pytam ktore bedą badane po ciąży??WSZYSTKIE??

Gość Anksunamun27
Idziesz do ginekologa mówisz o swoich objawach i prosisz o skierowanie na badanie poziomu hormonów, lekarz na skierowaniu wyszczególni, jakie hormony mają zostać zbadane.

Anksunamun27 No nie rób ze mnie przygłupa:P Tyle to ja wiem:) Mi chodzi o informację jakie hormony konkretnie bada się po ciąży Informacja potrzebna mi jest w razie gdy pojde bez skierowania i sama musze podac jakie hormony chce badac

Objawy: Zmeczenie, wahania nastroju,zaburzenia cyklu,bóle i zwroty głowy, migreny

Jeśli ciągłe zmęczenie to zrób sobie tarczycę - objawy niedoczynności. Może tak na początek zamiast wszystkie badać i głowę łamać jak to potem regulować jednocześnie?

Gość jesteś w ciąży
Jesteś w ciąży 🖐️ LH,FSH,TSH,ACTH,PRL

Gość jesteś w ciąży
I zrób sobie jeszcze CRP 🖐️

Gość jesteś w ciąży
Takie rok po roku najlepiej ;) żarcik... miłego 🖐️