Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karp6996

jak pozbyć się prześladowcy araba

Polecane posty

Gość karp6996

Witam, Mój problem dotyczy prześladowcy jeszcze do tego araba. zaczęło sie od tego że on przyszedł wynająć pokój w hotelu w którym jestem recepcjonistką , cały czas zagadywał na recepcji i podrywał ale oczywiście spławiałam go :) następnie mój niepoważny zmiennik podał mój nr telefonu (zrobił największy błąd w zyciu takim czynem) i od tamtej pory mam po 20 połączeń oraz smsów mnóstwo w ciagu jednego dnia i stało sie to rutyna po mimo że nie odbieram i nie odpisuje, ale arab sie wycwanił i dzwoni do pracy co przechodzi juz to ludzkie pojecie ...do tego jeszce nachodzi mnie w pracy , nie skutkują groźby, tłumaczenie żeby sie odczepił ,olewanie , straszenie policją , po prtostu nic , zaczynam sie bac wychodzi na ulicę i nie wiem co zrobić w takiej sytuacji i proszę was o rady :) Z góry bardzo dziękuję.

Gość scierka_kuchenna
na nutę Sojki: zostań jego kur-ty-zaaa-ną :)

Gość Quellinna
Ty scierka! Strasznie "ciasny/a" jesteś ! Witaj autorko, z twojego postu wynika ze jesteś niewątpliwie ofiarą stalkingu, ale możesz temu przeciwdziałac. Przedewszystkim zmien nr telefonu, wymień zamki w mieszkaniu i co najważniejsze NIE WDAWAJ SIĘ W ZADNE DYSKUSJE Z TYM CZŁOWIEKIEM, bo to tylko potęguje jego zachowanie. Piszesz że przychodzi do twojej pracy, kiedy go zauważysz poprostu zniknij ze stanowiska ( poproś inna osobę żeby go obsłużyła, wyjaśnij pracodawcy całą sytuacje, powiedz że się go boisz). I najważniejsze, nie kasuj wiadomości od niego bo to dowody. Jeśli będzie sterczał pod twoim oknem to rób mu zdjęcia, dokładnie zapisuj co i kiedy miało miejsce, zbierz jak najwięcej dowodów i idź na policje. Piszesz że pracujesz w hotelu, już masz dowód, poproś aby policja przejrzała taśmy z monitoringu w hotelu tam gdzie on jest, pozatym zbieraj świadków, poproś tę osobę która dała temu arabowi twój numer telefonu żeby to poświadczyła jako świadek itp.... Zapamiętaj on napewno będzie sie posuwał dalej, tymbardziej że gadanie i twoje straszenie nie pomogło. Lepiej teraz zacząc juz dzialac zanim np: oczerni cię z zemsty w internecie, lub będzie ci groził. Polecam ci żebyś w pierwszej kolejności zadzwoniła na niebieską linię, oni powinni ci doradzic, co masz robic.

Gość taka jedna 96730
dokładnie, zbieraj dowody i udaj się na policję, policja musi przyjąc zgłoszenie! Jeśli uda się go ukarac, to wystąp to sądu o zakaz zbliżania się i kontaktowania się z tobą.

Gość brat szwagra wujka
poświęć sie, bo inaczej Al-Kaida zdemoluje nam wszystkie stadiony na Euro 2012 i będzie wstyd przed całym światem

"poświęć sie, bo inaczej Al-Kaida zdemoluje nam wszystkie stadiony na Euro 2012 i będzie wstyd przed całym światem" - w 2012 będzie koniec świata, jakoś przeżyjemy okryci wstydem te kilka miesięcy :D

Gość karp6996
co do numeru telefony to będę zmieniała na dniach , nie mogę od razu ponieważ czekam na telefon z innej pracy czy mnie zatrudnią ajkbym zmieniła prace to jeszcze lepiej. Zauważyłam że dyskusja do nieczego nie prowadzi tak jak piszesz Quelinna, co najgorsze również że po mimo ubliżania mu czy też nie odp to jego sms " czesc kochanie ,wstałas juz? jak Ci kochanie mija dzień? itp " . Niestety w pracy na stanowisku jestem tylko ja i nikt inny wiec jak przyjdzie znowu pozostaje zdjecia robić badz policje /ochrone wezwac tak ? monitoringu nie mamy ;/ jak mu zagroziłam policja to stwierdził ze policja to jego przyjaciele fakt nie wiadomo ile w tym prawdy ..;/ juz nawet mialam głupie myśli że może włosy przefarbować z blondu na jakieś ciemne . Ten psychopata również mysli że pieniedzmi to może wszystko ..;/ Naprawdę boję się na początku myślałam że mu się znudzi ale teraz wiem że to nie są żarty. Taka Jedna 96730 taki też mam zamiar tylko czekam na wiecej dowodów bo nie chce żeby policja olała moje zgłoszenie ;/

z doswiadczenia wiem ze takiego "stalkera" trudniej pozbyc sie niz karalucha czy innego swinstwa :/ do nich nie dociera ze nie jestesmy zainteresowane. napisz mu ze ma przestac cie nachodzic bo inaczej idziesz na policje jesli nie przestanie - idz na ta policje, z dowodami niestety musisz uwazac bo odrzucony moze sie wkurzyc, bylo juz kilka przypadkow tragicznych. nie chce cie straszyc ale warto uwazac na siebie. nigdy nie wiesz jak to moze urazic jego ego

Gość karp6996
Charmsy właśnie się tego obawiam, że nie daj Boże zamiast sie po incydencie z policją odczepić może on zrobić coś gorszego tym bardziej że to Arab ..;/

no niestety sytuacja nie do pozazdroszczenia. ja mialam podobna. nawet bylam sledzona i wtedy dostawalam maile z opisem kazdego mojego kroku. nie zrobilam z tym nic przez pol roku ale wtedy to juz zaszlo za daleko... nie dopusc do tego. jesli to zwykle zauroczenie to odpusci po odmowie. jesli nie to podejmij jakies kroki. to nie sa zarty.

Gość karp6996
Ale poradziłaś sobie w poztywny sposób? tak ? jak ? U mnie trwa to jakieś 2 tyg i boję się że sam się nie odczepi..;/A moze postąpić z nim w dziecinny sposób czyli nasłać na niego kolegów żeby zrobili z nim porządek i wtedy sie otrząśnie, może głupie ale czy skuteczne ... sama nie wiem co mam robić ale ta sytacja jest chora . ostatnio wszystkie zdarzenia które mi sie trafiają to te akurat w które bym nie uwierzyła że mi się przytrafią ...

tak jak radzilam wczesniej - napisz mu ze nie chcesz z nim rozmawiac i nie zyczysz sobie go widywac. nie daj po sobie poznac ze sie czegos obawiasz. jesli to nie psychol to odpusci. ja tak wlasnie zrobilam. i sie troche rzucal (ze to niby przyjazn , ze pewnego dnia na zawsze bedziemy juz razem ?? ) wtedy sie przestraszylam i bylam gotowa isc na policje. na szczescie odpuscil. badz konsekwentna.

Gość karp6996
Już mu to mówiłam żeby mi dał spokój ale on twierdzi tak samo że to tylko przyjaźń ;/. metoda rozmowy z nim czy jest to chamska czy z kpiną nie działa on ma własną teorię , ja go nawet nie znam a on mnie a on pisze do mnie czy też mówi " tęsknie za Tobą, myśle o Tobie " to jest obrzydliwe ..;/;/

Gość karp6996
lukas.no a co to da ?

Chyba się nie lubią te kraje za bardzo, może jest patriotą i odpuści. tak sobie żartuję. Jak nie da rady po dobroci to pokaż pazury. Albo nakręć jakiegoś faceta żeby odebrał tel jak będzie dzwonił i niech mu zrobi jazdę przez telefon z groźbami.

Gość michalinka córeczka tatusia
Poradzę ci.. zmień numer telefonu i poproś Boga o opiekę. Bóg poradzi sobie z natrętem w twoim imieniu :D

Gość karp6996
lukas moge w sumie spróbować co mi szkodzi a kto wie moze podziala to na niego każda deska ratunku jest dla mnie dobra. Te sposoby co napisałes nic nie dają to tak jakby do niego nie docierało ..;/

To trzeba mu zrobić z dupy jesień średniowiecza przez telefon najpierw. Potem zaaranżuj sytuację żeby Cię zobaczył z jakimś osiłkiem za rękę.

Miałam podobną sytuację z turasem. Normalnie żyć mi nie dawał. Nie pomagało proszenie, straszenie. Powiedziałam mu nawet, że nie nawidzę brudasów on tylko zacieszał tą swoją gębę i mówił, że mnie kocha. Wkońcu moi koledzy wytłumaczyli mu dosadnie, że za wysokie progi.

Gość karp6996
Lukas bezsensu ja mu mówie że mam narzeczonego a ten arab do mnie to co ale on chce byc moim przyjacielem i ciągłe smsy " tylko Ty" .ŻYJĘ WEDŁUG ZASAD chyba będę musiała użyć tego sposobu co Ty, a nie martwiłaś się co będzie dalej czy on nie będzie chciał się odegrać ?

Gość tak z ciekawości
a tak z ciekawości z jakiego kraju pochodzi ten arab? Bo moze byc kilka opcji...zastanawia mnie z jakiego państwa pochodzą takie natrętne osoby?

Gość karp6996
On twierdzi że z Iranu ...;/ rujnuje mi życie..;/

To wpierdolić mu i tyle, i kup gaz łzawiący jakby co. Mogła byś jeszcze naściemniać że należysz do jakiegoś nacjonalistycznego ugrupowania i lepiej niech się odczepi bo jak się dowiedzą że ci głowę zawraca to mu jeszcze krzywdę zrobią.

Gość tez_popieprzony
moze po prostu zamiast straszyc go policja po prostu pojdz na policje lub do prokuratury, a tam ci powiedza co i jak, sprawdza czy jest legalnie u nas i zastosuja odpowiednie kroki. na jego zachowanie sa paragrafy ale jesli ty go tylko straszysz, a nic nie robisz to sobie bedziesz straszyc do usranej smierci:). idz na policje lub prokuratury.

Gość michalinka córeczka tatusia
użyj mojego sposobu... nie będzie trzeba babrać się w szambie :P

Gość tez_popieprzony
P.S przeczytalem prawie wszystkie posty i wprost nie potrafie zrozumiec dlaczego nikt nie poradzil ci aby isc na policje, wszak od tego ta sluzba jest. dowody to beda twoje zgloszenia itd. wezma go raz na rozmowe i odpusci. ale jak bedziesz pierdzielic jak ci zle i nic nie robic to jestes wrecz wymarzona ofiara, ktora tylko gada i nic nie robi.

Możesz też powiedzieć że jesteś facetem ale do pracy potrzebowali kobietę i się przebierasz. Wiesz tak jak w serialu zmiennicy. Sorry za żarty ale nie mogłem się powstrzymać.:)

Gość uyf4tg7yg7gy57gy
ciekawe, ciekawe ...

Gość NADYAERASLAN
BLAGAM CIE DAJ MI NAMIARY DO TEGO ARABA JA JESTEM MUZULMANKA I SZUKAM ARABA.MI BY TO ODPOWIADALO JAKBY DO MNIE TAK WYDZWANIAL JA TO LUBIE.JESTEM LADNA WIEC JESTEM PEWNA ZE MNIE ZECHCE.WYSLIJ MI JEGO NUMER NA MAILA: cocochaneltr@hotmail.com BEDE BARDZO WDZIECZNA!