Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to-ja--

za 2 dni termin porodu

Polecane posty

Gość to-ja--

Witam Za 2 dni termin porodu i nic mnie nie bierze. Tak juz bym chciala rodzic. juz po prostu nie potrafię się doczekac.....Boje sie ze przenosze 2 tygodnie i bede miala ciezki porod. Juz cierpliwosci mi brakuje, naprawde juz nie potrafie sie doczekac,,, ehhh..musialam sie tym podzielic na kafe....pozdrawiam wszystkie czekajace na porod...

Gość ja też czekam na poród
ale do tego momentu upłyną jeszcze pewnie ze 2 lata :) powodzenia!

tez tak czekałam :D No i się nie doczekałam :P Bo mi wywołali 7 dni po terminie. Ale bylo fajnie :D Poród lekki i szybki. Powodzenia życzę!

Gość zapytajka ****
ja też czekałam na porób, córka sie urodziła dzień po terminie, porób bardzo łągodny i szybki, za to połóg najgorsze chwile w moim życiu,i chyba przez to sie nie zdecyduję na 2dziecko, moja córka ma 2latka skończone,

Gość to-ja--
Jak to fajnie uslyszec, ze porod bywa lekki i fajny:):) a dlaczego połóg trudny??co sie dzialo??

ja przeniosłam mala o tydzien rowny akurat w dzien jak miałam sie stawic do szpitala na wywolanie porodu o 4 rano wziely mnie skurcze slabsze ale juz byly:) i sama chciała wyjsc ale w szpitalu i tak dostałam oksytocyne bo bym sie meczyła ze skurczami 24 godziny a tak 8.5 godziny :)

Gość mamciuchna
wypij sobie ze 2 łyżki oleju rycynowego, powinno pójść

Gość zapytajka ****
straszyć cie nie będe sama sie przekonasz, ja ciagle mówiłam rodzić mogę co dziennie, za to połóg nigdy, życzę ci wszystkiego dobrego, bo ja połóg przeszłam bardzo tragicznie, ale to nie o mnie, powodzenia

Gość mama sama w domu...
to że przenosisz nie znaczy że będziesz miała ciężki poród ja miałam ciężki poród zakończony vaccum a rodziłam w terminie

Gość niuniulkai
Odpoczywaj bo później rzez min 6 miesiecy nie ma spania a co do porodu ? mój okropny (szkoda gadać, pielęgniarki mają cie w du**, traktują jak kawałek mięsa, rozcinają krocze bez zgody, później szycie, o orodzie nie mogłam usiąść przez 3 tygodnie )

Gość kesi88
dla mnie poród to też była masakra, nawet nie chce o tym pisać bo mnie ciarki przechodzą. jak mozesz bierz znieczulenie lub cesarke !

Gość tammta
idz na dłuuuuugi spacer 2 - 3h. To niby taki przyspieszacz. U mnie pomogło

Gość przyszła mamuśka
Ja też czekam. Do terminu mam 5 dni ale od tygodnia skurcze, ciągły ból brzucha i pleców. Czop wypadł mi 3 dni temu i od tego czasu ciągłe mdłości. Ani jeść, ani pić. Spać też nie mogę. I najgorsze to ciągłe pytania: "urodziłaś już?" albo stwierdzenia, że trzeba cierpliwie czekać. Chciałam przyspieszyć i wysprzątałam całą łazienkę, ale efektów nie czuje. A na seks już nie mogę sobie pozwolić po tym jak wypadł czop :( Dziś cały dzień chce mi się płakać. Najgorsze jest to, że nawet nie mam komu się wyżalić bo jedyną osobą, która stara się mnie zrozumieć jest mąż. A on jest w pracy....