Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajka ****

20tys zł czy wystarczy

Polecane posty

Gość zapytajka ****

witajcie, w lipcu 2012 mamy ślub, na 80os, od os 160zł na 2dni, w domu weselnym, i czy damy radę sie zmieścić w 20tys zł, obrączek nie kupujemy bo juz mamy, mam nadzieje ze sie wypowie ktoś kto miał podobne wesele, z góry dziekuję pozdrawiam

Gość zapytajka ****
patrzyłam na niego, ale jakieś głupoty powychodziły, bo tak sie podaje wszystko w cenach około ileś tam, a miałam nadzieję ze tutaj ktoś napisze gdzie miał podobne wesele, lub takie robi,

Ja na 86 osób dałam 50 tys zł... gdzie Ty tak tanio się wygospodarowałaś ? :)

Gość zapytajka ****
co ty ja 50tys bym nie wydał nigdy, mieszkam w małej wiosce wiec ceny za lokale są duzo nizsze, dlatego liczę ze 20tys wystarczy, gdzie fotograf 800zł, zespól 1500, wodzirej 600-1000zł (nie wiem ile dokładnie teraz bierze) wódka troche bedzie kupnej troche robionej, bo mąż potrafi robic, suknia do 1000zł bo mam znajomą co sprowadza suknie z zagranicy i by mi sprzedała po kosztach, garnitur też tak liczę do 1000zł, nie chcemy duzo wydawać, poniewaz chcemy kupić samochód za ok 25tys zł i na to wolimy wydac pieniadze, a wesele chcemy bo zawsze marzyliśmy,

podaj email prześlę ci super kalkulator gdzie wszystko sobie policzysz elegancko :) moje na 160 osób ale jeden dzień ok 36 tys więc myślę, że się zmieścisz ;]

My dopiero planujemy, wesele na ok 100 osób - 120 zł za osobę, i z tego co liczymy to wychodzi nam najmniej 26 tysięcy i to wydaje mi się że bez jakiejś specjalnej rozrzutności, a wesele też jednodniowe, wiec nie wiem czy się zmieścisz.

Gość sasaas
fotograf za 800 zł, a chociaż ma aparat czy zdjęcia komórką robi?

Gość zapytajka ****
tak fotograf 800zł, bo tylko plener, z dużo rzeczy zrezygnowaliśmy więc mam nadzieję że się zmieścimy

Gość raczej nie wystarczy
Ciezko to widze. Macie za samo jedzenie 12800 zl. Na ubrania chcecie wydac 2 tysiace, na fotografa 800, na zespol plus wodzirej 2500. Juz to jest 18100zl. Ubranie to nie tylko suknia, ale trzeba tez jakies buty kupic, makijaz, fryzura nie jest to konieczne akurat, ale warto chyba, ze potrafisz sama. Do tego oplaty koscielne 500-1000zl. Wodka nawet jesli w polowie kupna to trzeba liczyc sie z chociaz 40 butelkami 0,5 i kilka win to wyjdzie ok tysciaca zlotych. I juz przekroczyliscie budzet. A jeszcze jakies dekoracje, kwiaty do kosciola. Nawet jesli sama sie tym zajmiesz i na gieldzie kupisz kwiaty i zrobisz bukiety rowniez dla siebie i swiadkowej to musisz liczyc sie z kilkoma stowkami. A ciasta, tort? ciasa moze upiec rodzina, ale tort raczej koniecznie trzeba w cukierni zamowic. Mysle, ze ciezko wam sie bedzie zmiescic w 20 tysiacach

Gość 2 000
2 tysie za ciuchy? wy się w lumpeksie chcecie ubrać ? :)

my mamy na 75 os, 170 zł menu za twarz do tego dodać alkohol ciasta, nocleg dla gości i inne rzeczy, to jak zamkniemy się w 35 to bedzie dobrze :)

Gość stolikdokawy
2 000 2 tysie za ciuchy? wy się w lumpeksie chcecie ubrać ? wystarczy nie wszyscy musza robic szopke z sukienka za 4tys i gajerem za 2tys sukienka uzywana za 1000zł welon i buty to ok 200zł garnitur od 300zł wiec 2tys wystarczy

Gość 2 000
taa widziałam te suknie za 1000... wolałabym w worku po pyrach iść. gajer za 300 zł? ciekawe gdzie, chyba w tesco :)

Gość ludzik123
marnie widze te twoje 20tys my mielismy na 35 osob wesele a wydalismy 20 tys i to specjalnie nie szalejac

Gość zapytajka ****
opłaty za kościól mamy praktycznie zerowe, ponieważ mamy takiego ksiedza ze poprostu nie bierze duzych kwot, 80sób ale w tym są osoby -dzieci, a za dzieci do lat 5mie pałcę a do 9 połowa ceny, tort mamy w cenie talerzyka, ciasto takze, chyba ze na bramki ale to nam obiecała szwagierka , ubrania, kurcze nie mam zamiaru kupować sukni na jedna noc za 5tys, obrączki odpadaja bo mamy,

Gość zapytajka ****
1400 zł nam odpada bo tyle mamy zadatkowane,

Gość ludzik123
po prostu licz sie z tym ze moze zabraknac te 20 tys auto kupcie po imprezie bo uwierz mi ze to malo sympatyczna sytuacja gdy okazuje sie ze nagle na cos brakuje

Gość zapytajka ****
teściowa powiedziała ze w ostatecznosci jak nam będzie brakowało to nam da 5tys zł, ja jej powiedziałam je już naprawdę w OSTATECZNOSCI i tylko w postaci POŻYCZKI bo wiem ze ona trzyma pieniadze na remont domu, mam wspaniała teściową, mam ją jak za matkę któą kilka lat temu straciłam, tak samochód po weselu chcemy kupić,

Gość 2 000
jak się nie wie czy starczy na wesele i się bedzię sępić na wszystko, to proponuję się wstrzymać i dozbierać.

Gość zapytajka ****
poprostu nie chcę wydawać wiecej, i wiem ze jak sie dobrze zorganizuje to sie da radę,

Gość 2 000
to nie rób na 2 dni, to spokojnie się zmieścisz, do tego może mniejsza liczba gości... mówisz że mieszkasz w małej wiosce i mówisz że taniej za knajpę, a za osobe menu masz 160 zł, to ja miescie powyżej 250 000 mieszkańców w centrum miasta w hotelu płacę 170 :) ja zamierzacie robioną wódkę serwować gościom??? zespół i wodzirej. po co? sam zespół nie jest w stanie poprowadzić wesela? samochód se z niemiec sprowadzcie :)

Gość zapytajka ****
niestety musza być 2dni, ponieważ goscie są z daleka, dobra, koniec dyskusji, bo masz mnie za biedaczkę, za ktorą sie nie uważam, aha co do wódki, wódka będzie serwowana kupna, ale na odchodne bedzie robiona, wiem jak rok temu na weselu szwagierki wszyscy sie dopytywali i ta robiona ze mają dość tej kupnej, dam radę, dziekuje za kasliwe uwagi,

Gość poweselna
Nie starczy. My wydaliśmy ok. 21 tys. za jednodniowe wesele, już nie pamiętam, ilu było dokładnie gości, chyba 65 osób. W nasz budżet wliczony był każdy szczegół: rajstopy, pasta do butów, spinki do mankietów, kufle do piwa - dosłownie wszystko, łącznie z opłatą noclegu za podróż poślubną. Więc nie sądzę, by za tę kwotę można było zrobić dwudniowe wesele na większą ilość osób.

Gość poweselna
U mnie połowa gości też była z daleka i nie robiłam wesela 2dniowego - dlaczego miałabym robić? Nie rozumiem tej logiki. Ludzie muszą wracać do domu i wypocząć przed poniedziałkiem, więc w jakim celu poprawiny? My wynajęliśmy przyjezdnym gościom pokoje w hotelu, gdzie mieli zapewnione śniadanie przed wyjazdem - i uważam, że to było najlepsze rozwiązanie.

Gość Ahossik_1991
My z mężem zrobiliśmy za 20 tysięcy na 90 osób- najwięcej za gości a i tak mi sie wydaje tanio 140 od osoby-połówka za dziecko do 10r.ż. suknia wypożyczona 1400, wodzirej 1100 kamerzysta 1300 fotograf kuzyn, stół wiejski swój, wódka swoja+bimber. \da się.

Gość zapytajka ****
pewnie że się da tylko trzeba chcieć i wydawać pieniądze z głową,

Gość 2 000
my wczoraj sobie dokładnie policzyliśmy ( choć ceny mogą sie różnić, bo dokładnie nie wiemy ile zapłacimy za buty, kwiaty) "poprawiny" robimy dla znajomych w domu, a że dom duży z ogrodem to się pomieścimy. Wyszło nam 31 000 na osób 75. .. nie mam pojęcia jak chcecie się zmieścić w taki budżecie?

Gość 2 000
po za tym, to nie jest kwestia czy mam Cię za "biedaczkę" czy nie. Odpowiadam na Twój temat i tyle.proponuję rozwiązania, które ja bym wzięła pod uwagę będąc na Twoim miejscu.

Gość zapytajka ****
ja liczyłam wszystko narazie mi wyszło 19 800 zł, nie wiem moze coś pominęłam, u mnie koszta bedą mniejsze na tym ze nie kupuje sukni za 3tys, ani nie mam kamerzysty, fotografa, czy drogiego zespołu, nie mam wynajmu pokoi ponieważ rodzina będzie ulokowana u mnie oraz u teściowej, ostatnio widziałam garnitur który bardzo sie mi podobał za bagatela za 500zł, plus buty 100zł, alkohol mnie wyniesie 1000zł, ciasta na bramki i pozegnanie gosci piecze szwagierka za to juz nam nic nie bedzie dawać, żadnego prezentu, duzo ogólnie zaoszczędzimy za pomocą rodziny, samochodu nie wypozyczamy bedzie od wujka który zawsze ma jakieś fajne auto, no co jeszcze, dzieki tym jesteśmy dobre kilka tysięcy do przodu, ja myśle ze damy radę, aha zaproszenia kupuję za 7,50zł sztuka, bo nie podobają mi sie te zwykłe, uwazam ze dam radę, moja szwagierka miała w tamtym roku wesele miałą suknie za 4tys i co?? siedzi w szafie i kiedys mi mówiła ze nie warto było wydawać tylu pieniedzy