Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajka ****

20tys zł czy wystarczy

Polecane posty

hej:D zapytajka - uwazam zejestes madra kobieta - dacie rade... ;P i tez uwazam ze kupienie sukienki uzywanej to dobry pomysl..nie rozumiem panien co kupuja sukienki za 2500 zal... :) a potem co siedza i patrza na ta kiecke hahaha co do fotografa, zawsze mozecie poszukac znajomego/ kogos w rodzinie z lustrzanka i wam porobi piekne zdjecia z imprezy - wiec tez rozsadne ze fotograf tylko na plener:)))) poza tym "filmow z wesela i tak sie nigdy nie oglada;)))) a poniewaz nie ma w swiecie rzeczy niemozliwych - mysle ze dasz rade w 20 tys:)

Gość Frankaf
Jeśli by mi sie podobała za 1000 to bym kupiła, gdyby mi sie podobała za 10 000 to tez bym kupiła. Wychodzi sie za mąż raz w życiu!

Franka - jak masz tyle kasy ze jestes w stanie wydac 10 000 zl za byle kiecke no to sie ciesz... ale ktos kto zarabia miesiecznie np 1500- 2000 watpie ze bedzie wtapial polroczny zarobek w szmate!

Gość NiezdecydowanaNarzeczona
Zapytajka popieram Cię, my robimy wesele z moim narzeczonym na 60 osób i na pewno zmieścimy się w budżecie 20 tys. Nie trzeba od razu nie wiadomo jakich pieniędzy, żeby było ładnie i niezapomnianie :). Trzymam za Was kciuki i wszystkiego dobrego :*

Gość zapytajka ****
nie ja nie bedę mieć używanej sukni tylko nową za male pieniadze, ale nie markowa, tylko zwykłą,nawet na allegro nawet te chińskie są sliczne, a i tak to tylko na jedna noc wiec nawet sie rozlecieć moze, mozecie mnie krytykowac, ale wole sobie wyprawić wesele mniejszym kosztem a samochód kupic pozadny nawet za 40tys a nie odwtotnie, że drogie wesele tańszy samochód, tym którzy są za mna dziękuję, jeżeli nie uda mi sie wyprawic tańszego wesela przeprosze wszystkich, ale postaram sie aby mi te 20tys wystaRczyło, i mam nadzieję że za te kilka miesiecy tutaj napisze że wesele mi sie udało wyprawic za 20tys na 80osób i zeby było tak jak ma byc, bo wiadome że wszyscy napewno nie bedą zadowoleni, bo JESZCZE SIE TAKI NIE NARODZIŁ ZEBY KAŻDEMU DOGODZIŁ

Gość 2 000
dokładnie, wesele jest 1 w życiu. i co z tego że suknia za 4 tysiące? i że będzie wisieć w szafie bo nie uda się jej sprzedać.Ścierki za 1000 były straszne, nawet te za 8 000 były straszne.do wypożyczenia... syf. Każdy robi wesele na takie jakie go stać. ot całą filozofia.

Gość fghasredwAFDAWDF
za fotografa dasz moze i 800 ale za wywołanie do albumu i dla rodziny dasz 2000....

Gość zapytajka ****
NIE 800zł to cena za plener z fotoksięga, wiem ze to mało ale u mnie w okolicy są takie ceny, bo to małe miasteczko, a już w wiekszym mieście ceny są 2razy wyzsze, wiecie co ja mam swoje zdanie maż zarabia pieniadze, ciezko pracując fizycznie, ja takze mam poieniadze nie duze bo 700zł, ale dbany o to zeby nam na wszystko wystarczyło, jersteśmy młodymi ludźmi ale mamy szacunek do pieniadza i nie mam zamairu wydawać 4tys na suknie dlatego ze wg mnie jest to bardzo głupie, i to jest moje zdanie i go nie zmienie, nawet jak by mnie było stać na sukienke nawet za 10tys i piszcie sobie co chcecie, chcę i zrobie wesele fajne a tanie, i nie obchodzi mnie ze ktoś sobie kupi sukienke za 10tys buty za 2tys a garnitur za 5tys, jak was stac to prosze bardzo,

Gość 2 000
Jak się zarabia 700 zł, to się nie dziwię, że się oszczędza. Gdybym tyle zarabiała, to pewnie bym też kupowała wszystko najtaniej i szukała pomocy po rodzinie. Całe szczęście, że nas stać żeby sobie zrobić wszystko dokładnie tak jak chcemy i nie musimy kombinować :) i bardzo się cieszę że będę mieć suknię za 4 000 a dokładnie za 4 200 :P hehehe :] mówicie co chcecie, ja wiem że warto tyle wydać :)

Gość zapytajka ****
nie będę się tobie tłumaczyć, bo jak widać jesteś pusta, nam te 3000-3500 zł spokojnie na wszystko wystarcza, niby przez to że ciebie na wszystko stać to jesteś ode mnie lepsza? mylisz się, jestem z tego co mam szczęśliwa a mam wiele kochanego męża i przekochaną córeczkę, a ty sobie urządzaj wesele nawet za 100tys zł, i uważaj się za panią świata, mam to gdzieś,

Gość 2 000
ile Ty masz lat dziecko? 18 ? czytanie ze zrozumieniem się kłania. po za tym męża chyba jeszcze nie masz :) powodzenia życzę

Gość 2 000
aahh my mamy razem 9000 i też na starcza :) i nie zamierzamy przekroczyć limitu 40 000 :) musi nam starczyć na miesięczną podróż poślubną :D

hej. my z mezem robilismy weele na 50 osob i wyszlo nam 15 tys zl. z tym ze4 najwiecej te tzw koszty stale ktore trzeba poniesc czy robi sie wesele na 30 czy na 200 osob. sala z jedzeniem (2 dni) 6000 zl, wodka 1000, dj 600 zl, sukienka wypozyczona 800 zl, garnitur (+dodatki buty, koszula, spinki fular) 2000, fotograf 900 zl, obraczki 1200 i pozostale koszty czyli trzaskanie butelek (taki zwyczaj), kosciol (500zl masakra, bez strojenia samemu, stala cena nie do negocjaci), zaproszenia itp, itd. aha dzik pieczony w calosci (od tescia) - 200 zl upieczenie. noclegi dla 12 gosci (6 pokoi) - 720 zl. ciasto ok. 600 zl. ale wesele nam sie wrocilo bo w kopertach dostalismy prawie 20 tys...

Gość zapytajka ****
mój mąż bo mamy ślub cywilny, kobieto znajdź sobie inny temat, zejdź ze mnie, wyprawiaj sobie wesele za ile chcesz. mamy 23lata i jak na ten wiek uwazam ze juz duzo mamy, a ty już się tak nie przechwalaj, bo mnie naprawdę twoja opinia nie obchodzi, idz na temat gdzie dziewczyny chca drogie wesela bo tutaj nic nie wnosisz, a tylko próbujesz mnie ośmieszyc,

Gość Frankaf
Ale czym ośmieszyć?? Ona tylko mówi jej zdanie. Po to właśnie jest to forum. Ja tez wolałabym jeszcze poczekać i mieć wiecej pieniędzy niż musieć sie ograniczać do sukni w kwocie 1000zl. Każdy ma prawo do własnego zdania. A Ty widać nie znosisz dobrze krytyki.

Gość zapytajka ****
ale słuchaj ja nie chcę innej sukni, choć bym miała pieniadze na droższą, nie chcemy wiecej wydać, bo wolimy sobie lepszy samochód kupić, i to jest moje zdanie, i zbędne komentarze mam gdzieś, nie interesuje mnie drogie wesele

Gość Frankaf
To po co je wogole robisz?? Zeby zarobić od rodziny na samochód?? Sory ale to są moje wnioski wyciągnięte z twoich wypowiedzi.

Gość powiem ci tylko tyle
autorko, zadajesz pytanie na forum, a jak ktoś wyraża swoją opinię, to jesteś opryskliwa i niemiła :O Zastanów się nad tym, jak się zachowujesz. Skoro uważasz, że jesteś w stanie wyprawić wesele za te 2 tys. to super, tylko po co ten temat w takim razie, skoro wszystko wiesz najlepiej? :O

Gość powiem ci tylko tyle
20 tys. oczywiście*

Gość zapytajka ****
samochód kupimy przed ślubem, wiecie co to wy jesteście śmieszni, krytykujecie jak ktoś drogie wesele robi o odwrotnie, ja uważam że rozsądnie postępuje

Gość Frakaf
Nie odpowiadzialas na pytanie?? Po co je wogole robisz?? Wiesz co mi sie wydaje?? Ze ty tanio bogacza udawać chcesz !!! No bo jak inaczej wytłumaczyć ze osoba tak"skromna" i taka "oszczędna" robi wesele na dwa dni?? Jak tak oszczędzasz to zrób na jeden dzien. Biedna bogaczka. To nie jest obraźliwe tylko moja szczera opinia.

Gość znajomy z lustrzanką
Wiecie co, uwierzcie mi, że jak nie chcecie po weselu płakać, to nie oszczędzajcie na fotografie, znajomi z lustrzankami o ile nie zajmują się zawodowo lub hobbystycznie (z pasją) fotografowaniem to wam porobią masakrę a nie piękne pamiątki. Wiem co mówię, bo kilka już widziałam takich przypadków. Zdjęcia mieli robić znajomi, a potem okazało się że jednego ładnego zdjęcia nie da się wybrać, bo ludzie owszem - lustrzanki kupują, ale w ogóle nie umieją robić zdjęć! A co do sukni - moja kosztowała prawie 4 tys., dziś leży w szafie, ale nie żałuję ani złotówki, którą na nią wydałam. tyle że po prostu mogłam te pieniądze wydać, a nie zastanawiać się czy oszczędzić na sukni czy na jedzeniu dla gości.

Gość zapytajka ****
robimy bo chcemy, ja zawsze marzyłam o ślubie i weselu, przez śmierć mojej mamy wszystko musieliśmy przesunąć w czasie, ja nic nie udaję, marzę o weselu w normalnych pieniądzach, rozsądnych, a nie bagatelnie dużych, nikt nam finansowo nie pomaga, przy weselu zadeklarowała się szwagierka za co jej dziękuję, no i teściowa ale to jak już pisałam w ostateczności, dlaczego mnie tak krytykujecie że chcę wesele za mniejsze pieniądze, Wiem zaraz ktoś napisze to zrobić przyjęcie dla kilkunastu osób, ale nie chcemy tak, rodzina mojego męża jest duża same rodzeństwo z dziećmi to 30osób, mąż ma 5rodzeństwa, gdzie ja mam tylko brata i siostrę, jestem bardzo związana z rodziną ojca więc chcę ich zaprosić, i osoby się uzbierały,

Gość zapytajka ****
dziś podpisałam umowę z fotografem, nie powiem za jakie pieniądze bo zaraz będzie wielkie poruszenie że pewnie zdjęcia telefonem będą robione, suknia już wybrana, od nowego roku będzie szyta,

Gość PaulaSykut
Gdzie sie ubierzesz?? W lumpeksie??

Gość Frankaf
2-dniowe wesele a ubiory cięte po kosztach??? Sory albo mnie stać albo nie.

Gość zapytajka ****
za krytykę takze bardzo dziekuję, ja i tak jestem szczęśliwa z tego co mam, a mam wiele i staram się to doceniać, mamy własny dom, tylko trzeba go trochę wyremontować, teściowa jest wspaniałą osobą powiedziała że nam pomorze, praca jest, nie mamy kredytów żadnych, i najważniejsze ZDROWE DZIECKO, nic nam nie brakuje, może tylko tego że czasem w natłoku zajęć nie mamy czasu porozmawiać czy się przytulić, ale ogólnie jesteśmy szczęśliwi, doceniam to co mam bo można to stracić, wim o tym bo nie doceniałam mojej mamy, nie zdawałam sobie sprawy jak wiele ona dla mnie robiła, gdy zmarła dopiero wszystko zrozumiałam, dlatego teraz staram się cieszyć z każdej chwili, nawet z organizacji wesela niedrogiego,

Gość zapytajka ****
mam znajomą która prowadzi sprzedaż sukien ślubnych, ona mi sprzeda po kosztach, więc cena będzie niska, już żywcem nie macie się czego czepiać popatrzcie na allegro ile sukien jest NOWYCH poniżej 1000zł??? a i używane są niektóre bardzo ładne

Gość zapytajka ****
koszt 2dnia to kwota 1500zł, czy to tak dużo żeby nie robić poprawin,