Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajka ****

20tys zł czy wystarczy

Polecane posty

Gość zapytajka ***
nasi goście to osoby z daleka, i zawsze jak ktoś do nas przyjedzie to od razu nawijka ze napili by sie prawdziwej robionej wódki, a nie tej ze sklepu, ze to sama chemia, itp itd, wiec dlatego postanowiliśmy ze maż zrobi, jego umiejetnść po jego ojcu, ja tam sie nie znam bo nie pijaca jestem, ale podobno wszystkim smakuje, wiec i dla nas będzie do przodu trochę kasy za robiona wódke,

Brat robił wesele na 85 osób (jednodniowe) i wyszło im 35 tys. I wcale nie szaleli z wydatkami. 2 000 - w którymś wątku pisałaś, że chcesz obrączki z białego złota. Niestety białe złoto wygląda ładnie w sklepie, ale jest bardzo delikatne i słabe (to jest takie samo złoto jak zółte, tylko wytrąca się z niego związki siarki). Jeśli chcesz nosić obrączkę na co dzień, to po kilku latach będziesz miała ją całą porysowaną.

Gość Frankaf
Oczywiście po to jest forum i masz prawo na nim pisać. Ale jeśli jesteś w dziale śluby i wesela to tez o tym pisz. Bo te twoje inne bzdety podchodzą pod dział ogólny. Tam możesz sie chwalić mężem i domem albo uzalac nad śmiercią matki. Na twój topik wchodzą ludzie których interesuje twoje pytanie i twój ślub a nie twoja matka, mąż czy dziecko. Pisz, nie mam nic do tegO ale na temat i w takim dziale którego sie to tyczy.

Gość zapytajka ***
a ja jestem dobrej myśli, nie mieszkam w dumym miejscu, wręcz przeciwnie i tutaj są ceny duuuzo nizsze, pozdrawiam serdecznie wszystkich

Gość ludzik123
generalnie nie przejmuj sie co inni mowia... najwazniejsze bys to Ty autorko byla zadowolona bo to twoj dzien... najwazniejsze by te 20 tys nie bylo Twoja mysla przewodnia bo to strasznie stresuje... wybieraj to co Ci odpowiada i tyle... my fotografa mielismy za darmo bo kolega jest zawodowym fotografem i sie zadeklarowal, samochod byl rodzinny bo nie zalezalo mi na niewiadomo czym, nie mielismy zespolu tylko znajomego dj-a ktory niewiele od nas wzial, ciasta i torta piekla mama... z racji tego ze suknia w ktorej sie zakochalam kosztowala ponad 4 tys to ja wypozyczylam bo szkoda mi bylo kasy... bizuterie i buty wykorzystalam juz posiadane... noclegi byly w domu bo sie pomiescilismy... mimo to wyszlo nam sporo kasy.... urzadzalismy to wszystko wlasnie z mysla ze nie chcemy wydac majtku bo sa wazniejsze wydatki ale tez nie postawilismy sobie sztywnej granicy zeby nie stresowac sie bardziej niz to konieczne...

Gość zapytajka ****
dziękuję, wiem o tym, co napisałas, masz całkowitą racje, dziś np rozmawiałam z teściową, ona pomoże przy ubraniu koscioła, samochodu, ogólnie kwiatami, także dużo postawiłam na internet, tam można wiele rzeczy kupić sa bardzo niska cenę, i sie z tego cieszę, teraz narazie sobie to wszystko układam w głowie, co i jak, a od stycznia konkretnie bedzie szło do przodu, kompletnie mnie nie interesują opinie osób plujących jadem, tu jedna napisała że zbaczam z tematu, hehehe to musisz sie czepiać wszystkich innych tematów bo praktycznie każdy na kafe odbiega od tematyki,

Gość 2 000
Ty autorko odbiegałaś jebitnie od tematu :) gdyby moją suknie można wypożyczyć to oczywiście bym to zrobiła, niestety takiej opcji nie ma.

Gość zapytajka ****
a u mnie nie ma opcji drogiej sukni, no i juz, ja mam swoje zdanie ty swoje, no i już, 2 000 = dziekuję za rady, nie chcę drogiej sukni, uszanuj to, ty chcesz wydać dużo na suknię i dobrze, zyczę ci aby zawsze ci się tak powodziło w życiu,

Gość zapytajka ****
witajcie, powoli mnie bierze te przygotowywanie, wiem jeszcze dobrych kilka miesiecy,

Gość 2 000
spoko, mnie też :)

Gość Klainer
My wydaliśmy w tym roku (lipiec 2011) 20 tys. na te wszystkie koszty związane ze ślubem. Ogólnie miało być jeszcze mniej, bo chcieliśmy tylko obiad w restauracji dla najbliższych osób, ale jak rodzice zaczęli się we wszystko wtrącać, to trzeba było jednak zrobić wesele, chociaż wyszło bardzo skromne i bez wielu typowych rzeczy (np. nie mieliśmy w ogóle orkiestry, a muzyką zajął się znajomy; nie było kamerzysty; zaproszenia sama robiłam itp). Wszystko zależy od tego co się chce mieć. Jedni koniecznie muszą mieć wynajętą super furę za 1000 zł, a my uznaliśmy, że to kompletnie zbędne (zwłaszcza, gdy przejazd do kościoła i potem do restauracji zajmował mniej niż 5 minut) i dlatego poprosiliśmy znajomego, który miał nowe autko. Sali specjalnie też nie przystrajaliśmy (kupiłam tylko paczkę balonów za jakieś 10 zł, ozdobną tasiemkę i nimi przystroiliśmy ściany). Z drugiej strony trochę musieliśmy wydać na obrączki, bo w ogóle nie mieliśmy złota żeby na tym zaoszczędzić, moja suknia kosztowała prawie 2 000 zł (ale za to buty i welon zdobyłam za bardzo niewielkie pieniądze), ale suma sumarum i tak wydaliśmy mało (w porównaniu z wieloma parami, które płacą 50 tys. za dzień)