Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matylda14

brązowy mocz w 27 TC

Polecane posty

Gość poprostu nie zaczynaj
Brązowe zabarwienie moczu pojawić się w przypadku obecności w nim bilirubiny, hemoglobiny, związków porfirynowych. Ciemno brązowy świadczy o dużym zagęszczeniu moczu np. w stanach gorączkowych, ciemno brązowy z żółtą pianą występuje przy żółtaczce.

Gość no po jedzeniu kolor się
zmieniał ale w moim przypadku tylko po buraczkach na lekko różowy. Ale brązowego nie mialam nigdy. Skontaktuj się z lekarzem.

własnie byłam kurcze wczoraj u lekarza ;-( ale nic nie mówiłam bo wczoraj był wporządku... ech ciągle coś ....

no to zadzwoń do gina i zwyczajnie zapytaj, po co masz się martwić. Wiesz ta twoja buźka puszczająca oczko w stopce na poczatku mnie myliła bo myslałam że sobie żarty robisz. :)

hehe nie ;-) wiem dziwnie to wyglada wiem ... w środe przyjmuje to pojde chyba nic sie nie stanie do środy...

jeszcze takie info znalazłam: Brązowy, brązowo czarny przy krwotokach z dróg moczowych przy kwaśnym pH, w porfirii, methemoglobinurii Ja tego nie bagatelizowałabym ale to twój wybór. Do środy jeszcze kawał czasu a takie sprawy w razie czego można skonsultować też u rodzinnego albo na IP w szpitalu. Ale to twoja decyzja.

ja dotychczas miałam dwa razy w życiu brązowy mocz okazało się że mam zapalenie pęcherza tak silne że dwa przyjmowane antybiotyki mi nie pomagały dodam że w ciąży wówczas nie byłam ale stracha miałam ,na Twoim miejscu nie bagatelizowałabym tego zadzwoniła do lekarza a z rana poszła na badania moczu nie jesteś w tej chwili tylko odpowiedzialna za siebie.

no ja do mojego gina mam nr komórki i zawsze w razie potrzeby mogę zadzwonić. Mam też kontakt do położnej. Osobiście wolałabym się choć telefonicznie skonsultować niż potem się martwić.

Gość Wrozby tanie allegro!!!!
ZAPRASZAM NA KORZYSTANIE Z TEJ O TO WROZBY!!!! TAROT 10pytań +analiza problemu+tarot na miesiąc http://allegro.pl/tarot-10pytan-analiza-problemu-tarot-na-miesiac-i1909437393.html TAROT 15 ANALIZ Bardzo Obszernie Moje Podsumowanie http://allegro.pl/tarot-15-analiz-bardzo-obszernie-moje-podsumowanie-i1912906078.html TAROT Konkretna Analiza problemu ODP DO 1 GODZ http://allegro.pl/tarot-konkretna-analiza-problemu-odp-do-1-godz-i1914979317.html TAROT (To Dla Was Kochani) Pyt 1 ZŁ NAJTANIEJ http://allegro.pl/tarot-to-dla-was-kochani-pyt-1-zl-najtaniej-i1915499377.html

Gość nie bagatelizowalabym tego...
oczywiscie najlepiej by bylo zebys od razu miala zrobione badanie porannego moczu ( w aptece kupisz pojemniczek na mocz) badanie bez skierowania kosztuje okolo 9 zl . Tylko jedno ale... Jutro jest sobota , a ja nie mam pojecia czy sa jakies calodobowe lub weekendowe laboratoria . Dlatego radze ci , zebys jeszcze dzisiaj udala sie do szpitala ( na oddzial gienkologiczno -polozniczy ) tam od razu pobiora ci mocz ( maja szpitalne laboratoria ) Brazowy kolor moczu to nie zarty . Ponizej wkleilam info Badanie ogólne moczu Barwa i wygląd: Wodo-jasny do słomkowej przy bardzo dużej podaży płynów lub w moczówce prostej Mleczny w ropnych schorzeniach układu moczowego Pomarańczowy po witaminie z grupy B, przy podwyższonej zwartości urobilinogenu Czerwony po spożyciu buraków, krwiomocz lub hemoglobinuria Fioletowy w stanach pozawałowych i u osób z ciężką niewydolnością jelitową Ciemno brązowy świadczy o dużym zagęszczeniu moczu np. w stanach gorączkowych, ciemno brązowy z żółtą pianą występuje przy żółtaczce Brązowy, brązowo czarny przy krwotokach z dróg moczowych przy kwaśnym pH, w porfirii, methemoglobinurii Zielony, niebieski polekowo Pieniący się świadczy o obecności białka

Gość nie bagatelizowalabym tego...
i jeszcze jedno? Moze ty malo pijesz ? Ile płynow pijesz w ciagu dnia ?

Gość do sweeemalenka......
to wcale nie jest normalne - ty tez powinnas udac sie do lekarza. Ja bylam 2 razy w ciazy i NIGDY moj mocz nie byl brazowy .

no tak wiele nie piję ze 2 herbatki na wieczór mnie suszy zawsze to pije wode lub nesti

Gość gnhyt
akurat pilam;/

Gość no ale ile ........
w ciagu dnia ? chyba nie tylko te 2 herbatki w ciagu dnia ?

no w ciagu dnia ze 2 ,wiadomo jakis sok czasem czy coś ale wiele nie pije najwiecej wieczorkiem

Gość to kup sobie.........
wode mineralna . Musisz wiecej pic sproboj wypic w ciagu dnia dodatkowo 1,5 l wody mineralnej .

no to wypije dzis na sile cała butelke,skoro to ważne... nie lubie za bardzo wody mineralnej ale wiem,że zdrowsza jest niż te różne soki...

Gość gość
u mnie też był mocz brązowy i robiłam badania.Lekarka mi powiedziała bym ograniczyła kawę i herbatę i piła więcej wody. I faktycznie pomogło. no bałam się, że to choroba jakaś. Kiedyś tylko miałam zapalenie ale wtedy to brałam urofuraginum max i pomogło, ale jak miałam inny kolor to też serio się wystraszyłam. Na szczescie nie było czego. Lekarz mi powiedział, że nieprzyjemy zapach to też może być po jedzeniu. Może być więc i dieta by to zmienić :)