Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooLOLITKAooo

POLKI FATALNIE SIĘ UBIERAJĄ...SZARO-BURO-NIEMODNIE I PONURO;(

Polecane posty

Gość oooLOLITKAooo
ja z gory mowie, ze nie mam duzo kasy... to sie tak wydaje, tutaj zarabia sie wiecej ale tez rodzice wiecej wydaja-rachunki,ubezpieczenie auta, jedzenie- to jest drozsze niz w pl. mama pracuje w zwykłym warzywniaku, a tata w hurtowni...nie chcialam sie wywyższać...że mam nie wiaodmo ile pieniedzy i śmieszą mnie niemodnie ubrani ludzie... dostaje pieniadze z takiego stypendium, od rodzicow nie biore...i tez mam malo na ciuchy, bo to do kina bym poszla, a to na dyskoteke ...

Gość co za chory swiat
w Polsce sa darmene sklepy.- drogie, wybor marny, jakosc fatalna, a ceny z kosmosu

do klubu sukienka? mi sukienka kojarzy się z czymś letnim, raczej nie do klubu. Poza tym niemki nadrabiają ubraniem bo ryje mają brzydkie. Nie sztuka żeby opakowanie było ładne tylko to co w środku, nie? a poza tym rurki, baleriny i kurtki były modne w tym sezonie letnim.

Gość szmmuu
lolitko, nie kazdy gustuje w stylu kolorowe makijaze i pazurki :o i inne blyskotki i kolorowosci. proponujesz dziewczynom "szalec z moda". a wyobraz sobie, ze ktos moze preferowac styl klasyczno-uniwersalny i te modne szalenstwa sa dla niego wrecz obrzydliwe :o poza tym wazniejsze sa proporcje stroju, zgranie jego czesci, a przede wszsytkim dopasowanie do figury. np. spodnie rurki wygladaja idiotycznie na wiekszosci osob, ktore je nosza. wygladaja dobrze tylko na dziewczynach o bardzo waskich biodrach, szczuplych udach i zadzie. kolorami tez mozna modelowac figure. pisze to dlatego, ze jak czesto widze modne potfory, ktore nie znaja podstawowych zasad estetyki, a uwazaja sie za eleganckie i seksowne, to az zal, bo to mlode, ladne dziewczyny, a beda ofiarami mody maskuja na sobie to cale piekno :o

Gość mentaI cut
"w Polsce sa darmene sklepy.- drogie, wybor marny, jakosc fatalna, a ceny z kosmosu" tak jest ponieważ Polacy mają kompleks na punkcie tego, że nie są zachodem. :D i każde gówno z zachodu wezmą nawet za najdroższą cenę, byle było z zachodu :classic_cool: i dlatego w galeriach są tłumy

Gość mentaI cut
"Poza tym niemki nadrabiają ubraniem bo ryje mają brzydkie." :D

Gość J się ubieram gustownie
ale co z tego skoro nie mam szans u fajnych facetów choć oni uważają mnie za piękną. Wolą te co ich zdaniem są brzydsze ode mnie i niegustownie ubrane. Więc co to daje?

Gdybym mieszkala w PL, to szylabym u krawcowej, u mnie to jest strasznie drogie.

Gość oooLOLITKAooo
oj co do włosów to się zgodze... albo rozjaśnione na biały bląd albo KRUCZO CZARNE...a w tak ostrych kolorach mało komu jest ładnie :(...to samo dotyczy fruzury-popalone prostownicą...jakieś okropne eksperymenty typu czerwone pasemko...

Gość lkjdckjvc
"Nie macie kasy??Smieszne Idziecie do ciucholandu tam mozecie kupić takie perełki za grosze ze głowa boli." te perelki z ciucholandu to smiecie ktore wywalili ze sklepow charytatywnych na zachodzie :) a wy myslicie ze to cos cudownego ...

Gość prawdziwe piękno
zawsze sie obroni also: spehdalaj.

eee tam narzekacie :P mam nadzieje ze wy same to jestescie cudowne i ubieracie sie w super ciuchy.

Gość prawdziwe piękno
nie wiem o czym mówisz dziecko, byłam parę razy w Niemczech, w tym w Berlinie i cóż...większość bab to tłuste lochy w spodniach i trampkach. Pomijając, że w Berlinie najwięcej zaczyna być Turasek :D Chyba w jakichś innych Niemczech przebywasz. Also: spiehdalaj powiadam ci.

ja tam nie zagladam na zadne blogi i ubieram sie w to co akurat mi wpadnie w rece w sklepie :) ale prawde mowiac w Polszy to nie mialabym szans na ubranie sie jakos super bo ciuchy drogie i bez stylu. A szmatowaty Primark robi furore jakby byl czyms najlepszym na swiecie.... nic dziwnego ze dziewczyny tak sie ubieraja. na jedno kopyto

tez mieszkam w Niemczech, w miescie gdzie jest multi kulti i nie zgadzam sie z wypowiedzia lolitki. Tutaj co druga laska w tym przedziale wiekowym ktory podalas ubiera sie identycznie. Spojrz na turczynki - nosz kazda jedna ma te same tandetne ciuszki, balerinki ktore rozklejaja sie po piatym zalozeniu, zero klasy, bezguscie i jak w sklepie po 10 euro za ciuch pojawi sie nowa szmatka to zaraz wszystkie laza w tym samym. To nie jest zaden wlasny styl a brak klasy a kolorowe paznokietki i zarowiasto pomaranczowe spodniczki w polaczeniu z bluzka z myszka miki sa dobre dla 15 latek a nie dla dziewczyny ktora chce sie ubrac z klasa :)

Gość Nie wiemm ktom jaa je
Wcale,że nie!!!!

ja jak bylam w Polsce to widzialam wsrod nastolatek wlasnie mode na ubieranie sie identycznie. Te same rurki tudziez legginsy kurtka ktora ma wygladac jak skorzana w czarnym badz karmelowym kolorze, do tego balerinki i okragle bransoletki plus kruczoczarne wlosy. Napisalam o turczynkach bo autorka napisala, ze dziewczyny w niemczech lepiej wygl;adaja, ubieraja sie sa bardziej zadbane. Z tym sie nie zgadzam, bo roznicy nie widze tutaj tez rzadzi tandeta a dziewczyna ktora sie wyroznia to rzadkosc. Co do jaskrawych kolorow to owszem zdarza sie u nastolatek aczkolwiek ponownie sa to te same ciuchy na kazdej z nich, nic wyjatkowego i oryginalnego.

bawic sie moda? myslisz ze ludziom sie chce? ja nie naleze to tych pozytywnie zakreconych dziewczyn ktore ubiora dwie rozne skarpetki bo "bawia sie moda i maja swoj styl" :) ubieram co akurat mi sie podoba a nie co jest modne. i zawsze dostaje pozytywne opinie od kolezanek.

"i jeszcze nie moge patrzeć jak to polki zawsze muszą miec buty i torebke w jednym kolorze." z tym sie zgodze, w Polsce ubrania dobiera sie bardziej ostroznie, konserwatywnie, torebka pod kolor butow, elementy ubrania w bardzo ostroznie dobranych asekuranckich kolorach, kolory raczej stonowane, "nie moga sie gryzc". W UK jest wiecej "eklektyzmu, laczenie roznych stylow, kolorow, materialow, nikogo nie zaszokuje jak cos w kwiatki polaczysz z czyms w grochy.

wydaje mi sie, ze dziewczyny, kobiety boja sie wyrozniac wygladem i rowniez brak kasy na fryzjera, wiec robi sobie sama stad taki kiepski stan wlosow

niestety widze duzo dziewczyn ktore probuja byc inne na sile. to jest nawet gorsze od takiej szarosci a co do wlosow: racja duzo dziewczyn po prostu niszczy swoje wlosy, koloruje je na jednolity kolor.... masakra. na szczescie coraz wiecej widze mlodych dziewczyn ktore stawiaja na naturalnosc. przekombinowanie w druga strone tez nie jest fajne

ja mysle, ze tu chodzi o kase. jak cie stac tylko na dwie pary butow, to kupujesz czarne i brazowe, to samo z torebkami. tak jest praktycznie i nie rzuca sie w oczy, ze ciagle jestes w tym samym.

Gość bershkawoman
jeśli chodzi o buty, to akurat nie stać mnie na nie wiadomo ile par a wolę kupić jedną parę czarnych czy brązowych szpilek, drogich ale w dobrym sklepie, świetnie wyprofilowanych po których nie będę jęczeć cały wieczór że mnie stopa boli albo śródstopie piecze tak jak to było, gdy starałam się być ,,modna'' i kupowałam mnóstwo butów w rozmaitych kolorach na chińskich bazarkach a potem okazywało się, że w tym gównie nie da się godziny wytrzymać (i nie mówię tu absolutnie o niebotycznych obcasach). Po prostu w sklepie założysz na nogę, przejdziesz się w dwie strony i myślisz że ok, a jak chcesz w tym gdzieś wyjśc dopiero okazuje się, czy buty zdają test czy nie! A że mam przeciętną ilość pieniędzy, wolę je wydać raz a porządnie na czarne nudne szpilki i mieć je długo długo i móc nosić do prawie wszystkiego.

Gość bershkawoman
bo wbrew pozorom można nakupować tanich, kolorowych, fajnych butów, tylko potem zostaje płacz, halluksy i odciski po tej ,,modzie''. A na to żeby kupować kolorowe butki dobrych firm większość polek po prostu nie stać, a zapłacić jak za zboże za różowe czy turkusowe szpile i móc je potem założyć raz na miesiąc to nie opłaca się ...

Gość kad :)
ja tez mieszkam w niemczech i jak przeczytalam tytul to sobie pomyslalam "w polsce zle? ty chyba w niemczech nie bylas" a tu jeszce piszesz ze w niemczech mieszkasz... masakra szczerze gorszego stylu jak w niemczech to nie widzialam.. po pierwsze dzinsy stare adidasy katany bluzy z kapturem rozpuszczone wlosy brak makijazu - typowa niemka najlepszy styl maja w szwecji

Gość kad :)
szok co wy piszecie ze w niemczech sie fajnie ubieraja.. ja tez tak myslalam jak spotykalam niemcow za granica na wakacjach ze maja super styl ale to tylko nieliczni... nawet moj chlopak ( niemiec) mowi ze w polsce mamy naprawde dobry styl ze niemcy wypadaja blado a on duzo podrozuje i bardzo podobalo mu sie wlasnie w szwecji i w polsce to jak wygladamy.. niemcy sa niezadbani komplenty brak stylu.. marynarka + adidasy mimo tego ze jeansy maja z g star za 80 euro a wygladaja gorzej jak z lumpa.. niemki ubieraja sie w esprit ( dobry sklep ale ciezko cos znalezc , dobry dla babc) albo w tom tailor.. to sa dobre sklepy (dobra jakosc) ale ubrania jak dla babci czasem

Gość no mnie nie działa
Niemki się fajnie ubierają :O:O:O mam tam rodzinę. i to co am oglądam, to szok i porażka :D

po 1 dlatego że w sklepach jest strasznie szaro i ciężko kupić coś kolorowego i ładnego zarazem. A z sukienkami to się zgadzam ... Jednak od jakiegoś roku mam zasadę - nie kupuję w ogóle czarnych brązowych i szarych rzeczy, nawet ich nie oglądam. trzeba się nachodzić po sklepach ale to działa, z czasem garderoba się wymieniła i jest dużo lepiej :)

Gość TESYY6Y
czemu polki tak wyglądają? już Ci powiem: po 1 i najważniejsze - jak będziesz zarabiać po tysiąc pare złotych to będziesz sie zastanawiała czy starczy Ci do ostatniego a nie do jakiego fryzjera się wybrać. jak będziesz tyle zarabiać to też kupisz sobie buty czarne i brązowe bo jak będziesz ciagle łazić w pomarańczowych to raz że ludzie będą Cie palcami że ciągle łazisz w tym samym a 2 to mało praktyczne - pasuje co najwyżej do kilku strojów po 2 wiele polek wyglada tak samo bo nie potrafią łączyć faktur i kolorów - do tego trzeba odwagi i umiejętności. Poza tym modowe eksperymenty nie są dobrym pomysłem, zwykle widze na ulicach dziwaczki w ubraniach kompletnie do siebie nie pasujących, wyglądają śmiesznie i żałośnie. Jak widze na mieście tzw bloggerki to śmiać mi się chce, czasem mam wrażeniem że ich głównym mottem jest "ZAŁOŻYĆ NA SIEBIE WSZYSTKO CO DO SIEBIE NIE PASUJE" czyli np. satyna do glanów, do tego groszki i wielki kwiat albo ptak we włosach. zabawa modą nie kojarzy mi się zbyt dobrze, co z tego że lubię naśladować i podpatrywać osoby która mi się podobają, wole wyglądać jak klon niż jak pajac. ludzie stawiają teraz na indywidualizm i oryginalność - każdy chce być inny, wyjątkowy, niepowtarzalny. A czy to coś złego, że panuje na coś moda i wiele osób to nosi? Wole być szara niż śmieszna. ostatnio jechała w tramwaju ze mną taka bloggerka, miała tak kosmicznie wysokie koturny że jak tramwaj zahamował to się wypieprzyła, skręciła kostkę i wylądowała najpierw na mnie a potem na podłodze. A potem stękała na przystanku bo iść nie umiała - o proszę ależ była modna. Wszyscy oczekują wolności, inności, oryginalności. I dokąd nas to prowadzi? do życia jak w Ameryce - ludzie ubierają się jak pajace, chore związki starzy z młodymi, 2 facetów wychowujących dziecko, notoryczne zdrady, ludzie pokroju Lady Gagi itp Nie jestem jakaś konserwatystką ale pewien umiar i granice trzeba mieć bo potem będziemy takimi drugimi amerykanami