Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tikirikio

lepsze szczepionki pojedyncze czy skojarzone?

Polecane posty

Gość tikirikio

te 3w1 albo 6w1?czy lepiej te normalne pojedyncze

Gość disp.
pani pediatra mówiła, ze skojarzone mają lepszą szczepionkę na krztusiec bodajże.

Gość Julita lub Natalia
a ja słyszałam, że pojedyńcze i takim właśnie szczepiłam dziecko

Gość mi się podobabardzo dużo
ja też się naczytałam, że pojedyncze są lepsze i tak szczepiłam

Gość zapytajka ****
ja też szczepiłam tylko i wyłacznie pojedyńczymi,

Gość iznownsie nie udało
tylko i wylacznie pojedyncze

Gość pieprze 3 po 3 :D
no chyba was poszuralo i to zdrowo:/ pojedyncze szczepionki moze byly dobre, ale nie w tym wieku, przypominam ze mamy 21w drogie Panie :) jakos zadna z Was nie posluguje sie 20letnim kompem z pamiecia mniejsza niz niejeden pen, tasmy video, albo kasety do sluchania- a przeciez to byl kiedys cud techniki- teraz lekki przypal lub poprostu skamielina. Wiec dlaczego wszystko to co w technice fajne, w medycynie jest be? szczepionki skojarzone sa lagodniejsze, jest mniej powiklan, latwiej dziecko je znosi, no i nie dźgamy go niezliczona ilosc razy...Szkoda Wam kasy na 5w1 lub 6w1 oka, ale nie wmawiajcie dziewczynie, ze kierowalyscie sie w wyborze dobrem dziecka, bo to jakis malo smieszny zart jest:/

Gość Bo medycyna to nie technika
troche inne konsekwencje sa, wiesz? To,ze teraz te szczepionki sa "nowoczesne" oznacza,ze jak naprawde dzialaja i jakie skutki uboczne maja, dowiemy sie za wiele lat. Zreszta, czy postep techniki jest taki och i ach tez mozna dyskutowac.

Gość w mojej pracy
caly czas szczepiłam zwykłymi szczepionkami.

Gość a to ciekawe
moje dziecko szczepione było tymi 6w1. Pielęgniarka powiedziała, że w zasadzie różnicy nie ma między pojedyńczymi a skojarzonymi rożnica jest taka jeśli chodzi o dziecko,że nie kłuję się je tyle razy co za tym idzie mniejszy stres dla niego i mamy:) ja wybrałam skojarzone dlatego, że miałam dziecko oryczane strasznie i każde wyjście do lekarza, do zwykłego badania było stresem a co dopiero szczepienia, dostała jedno kłucie i o dziwo mała nie goraczkowała, znosiła to dobrze Drugie dziecko zamierzam tez tak szczepić

mam 3 miesieczne dziecko Emilka i miał juz jedne szczepienie za soba, wybralam normalne szczepienie.. jakoś przeżył po pierwszym ukuciu już mi szalał i raczej to bylo bez różnicy czy 1 czy 3 popłakał uspokoiłam go a ze zmeczenia ładnie mi nynusiał ;-) pozdrawiam mamusie ;-)

pojedyńcze!!!! i już mówię dlaczego te skojarzone są tylko i wyłącznie po to by kase nabijać firmą farmaceutycznym i lekarzom co wy myślicie że oni za darmo wam je polecają? moja pediatra wprost mi powiedziała że ona odradza skojarzone oraz wszystkie dodatkowe szczepienia bo nic dobrego z nich nie wynika pojedyńcze sa lepsze bo łatwiej przyswajalne dla organizmu no i mają dużo mniej powikłań poszczepiennych jak gorączka, wysypka itp tyle że tej lekarce faktycznie zależy na dzieciach a nie na kasie bo drugi pediatra w ośrodku to tylko i wyłącznie skojarzone zaleca i wszystkie dodatkowe ale za to jeździ mercem a nie fiacikiem jak ta lekarka

Gość Anna Antonina
skojarzone sa ponoc bardziej niebezpieczne

Do :P:P:P:P to samo mi tata powiedział ze to sa dilerzy kiedys tylko tymi szczepili i było dobrze

Gość nbbhy
Kiedyś tylko tymi szczepili i było dobrze? fakt, teraz też nimi szczepią - AŻ w Polsce i Rumunii. Autorko, skojarzone są bardziej oczyszczone, mniej w nich syfu. U nas zero objawów po szczepieniach, nawet marudzenia nie było.

Gość lidka1234
równiez miałam ten sam dylemat i wybrałam pojedyncze czyli po 3 ukłucia:) i myslę że dobrze wybrałam

Gość do roksi
mi nynusiał buhahaha

Gość bail
3 wkłucia córcia zdrowa nawet za bardzo nie płakała zaszczepiłam małą na meninogoki i pneumokoki i nie było mnie stać na reszte szczepionek mała chodzi do żłoba więc wolałam zainwestować w płatne szczepionki nie żałuje jestem pewna że to był dobry wybór moja mała płacze więcej jak jest głodna niż jak jest szczepiona więc nie żałuje:) pozdrawiam:)