Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

barbiedoll

Ciąża w Anglii... czy sa jakies kobiety mieszkające w UK?

Polecane posty

AniuD-super lozeczko tez o nim myslalam,ale wyrwalam tanio nowa kolyske a na poczatku mam koszyk Mojzesza,tez wrzuce linka,lozeczko kupie pozniej ,tez mam wybrane juz :)

Mnie Aniu osobiscie sie podoba ciemny braz z bialym i do tego zielona posciel ta razaca ,sliczna jest :)

Witam Jesli chodzi o loty to ja latam wizzair i tam wpuszczaja do 34 tyg ale po 28 trzeba miec zaswiadczenie od lekarza. Ja dostalam od GP ale troche marudzil a tutaj bylam na usg i lekarz dal mi bez problemu zaswiadczenie. Ja dobrze zbioslam lot ciaza od poczatku przebiega bez problemow wiec zbytnio sie nie obawialam.

Ja tez wlasnie mam koszyczek Mojzesowy na stojaku od kolezanki, na poczatek powinien starczyc, wiec niema pospiechu z lozeczkiem ale podjac decyzje kiedys musze ;) KArolinko a sprawdzali ci te papiey wogole czy musialas sama sie zglosic ze jestes w ciazy? Bo ja jak lecialam to jakby nigdy nic..

Gość Szpindlerowy mlyn
Ania- ja tez mam/mialam myly brzuch (na plusie mam na razie 4kg) , mysle, ze tez by sie moze nie zorientowali, ale nie chcialam ryzykowac kupna biletow, albo tego, ze w drodze powrotnej by mnie nie wpuscili, ryzyko wg mojego lekarza jest takie, ze przy zmianie cisnien przy starcie i ladowaniu moze dojsc do pekniecia owodni i odejscia wod plodowych, ja nie wiem jakie jest procentowo takie ryzyko, ja sama nurkuje dosc aktywnie od kilku lat i wiem, ze nurkoanie jest zabronione wlasnie z takich powodow, moja polozna tu mi powiedziala, ze raczej nikt takiego zaswiadczenia mi nie da bo kazdy boi sie konsekwencji, a ja juz nie naciskalam, a teraz to i tak za pozno, bo planowalam leciec do polski na poczatku kwietnia i zostac do maja. Co do mebelkow, faktycznie ladne te z Twojego linku, ja, jako osoba zakupow nie lubiaca, wybralam taka gotowa aranzacje z wystawy z ikei , zamowilam, przywiezli i mam z glowy, mysle, ze ladne i praktyczne, ja jak chodze po sklepach lub wybieram z katalogow to dostaje bolu glowy, a jak sama mam cos zaaranzowac to rece opadaja, nie mam do tego talentu :-)no i kupilam koszyk mojzeszowy, aby maly mial gdzie spac jak bedziemy na dole w salonie

Gość kasienkaa__
hej laski ja dzis na p omaranczowo bo mam jakiegoajas inngo laptopa w domu i nie mam polskich liter jezyka,nic.Co do mebli to mnie sie podobobaja wszystkie proponowane, a sama mam lozeczko z linku nawet taki sam kolor tylko z misiem i gwiazdkami.Posciel sama sobie kompletowalam,poszewki mam biale w czerwone serduszka a 2 komplet z aplikacjami z zakochango kundla :P co do lotow ja lecialam tylko 2x w ciazy-w 12/13 tydzien i 24.Lot znioslam bdb,jednak w drodze powrotnej do UK juz wysepilam zaswiadczenie od lekarki w PL jednak nikt o nic nie pytal.Z tym ze jak lecialam w 24 do Polskito brzuch mialam co najwyzej jak po poteznym przezarciu sie a nie ciazowy,sama babcia odbierajac mnie z lotniska zrobla na mnie ozy jak sowa i pytala czy ja jestem w ciazy.dopiro potem doslownie w ciagu kilku dni brzuch wydelo mi tak okropnie, ze bylam przerazona ze mozna przed soba nosic taki bagaz.

Gość kasienkaa__
te zaswiadczenia na loty w ciazy pewnie biora sie zapobiegawczo,bo nigdy nic ni wiadomo,wiele kobiet rodzi przed czasem a na pokladzie nie ma takiego zaopatrzenia medycznego chociaz sam pord w powitrzu ponoc mozliwy i sie zdarzay i dzieki Bogu ze skonczyly sie dobrze dla matki i dziecka.A wracajac do lozeczka-odrazu dziewczyny radzilabym sie zaopatrzyc w zabezpieczenia na boki lozeczka-tzn takie nakladki zeby dziecko nie obgryzalo,ja niestety o tym zapomnialam i dopiero jak moje dziecko obzarlo polowe boku do surowego drewna to kolezanki mnie uswiadomily ze sa takie naklADKI.no moze nie odrazu ale jak dziecko zacznie juz stac w lozecku i pakowac do buzi coraz wiecej rzeczy.

Czesc dziewczyny. Ja urodziłam coreczke w Uk w sierpniu 2011 jestem spod Londynu. Gdybyscie chciały jakies porady miały jakies pytania to chetnie odpowiem jak bede znała odpowiedz. Piszę bo mam sprawę - w grudniu zakupiłam w Polsce i sprowadziłam do Uk posciel dla łózeczka, aby mi się opłacało brać kuriera do Anglii zakupiłam większą ilość zostało mi 3 komplety poscieli jasny bez, zółty i 1 różowy reszta rozeszła mi się bardzo szybko każdy sobie chwali. Podaje linka do zdjęcia tej poscieli na ebayu http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-COT-COTBED-CANOPY-DRAPE-PINK-HOLDER-485cm-WIDTHcovers4sides-/330725428844?pt=UK_Baby_NurseryBedding_RL&hash=item4d00c58e6c Jeśli ktoras z was byłaby zainteresowana proszę o kontakt mailowy. apozyczka@interia.pl moje komplety mają po 10 częsci - od razu dodam że cena jest bardzo atrakcyjna!! posciel jest wciąż w oryinalnym opakowaniu. Czekam na maile w razie zainteresowania.

Gość muminek 36
czesc dziewczyny Może ostatnio sie nie udzielam na forum ale jestem tu i czytam wszystkie wasze wpisy. Widze że zakupy juz prawie zrobion:) Ja juz mam wszystko no ale ja chyba jestem najbliżej do finału bo zostało mi od dzisiaj 20 dni ! Troszkę sie boje ale i nie moge sie juz doczekac. Zmeczona jestem, przytyłam 16 kg, jestem opuchnięta, mam problem z ubraniem skarpetetk, butów, uffff..... Widzę że oprócz mojej córci to tu sami chłopcy będa :) Chciałam sie Was zapytac jakiego kremu do pupci będziecie uzywac, bo ja chciałam sudokrem ale ostatnio sie dowiedziałam że ten krem jest dobry ale do zadań specjalnych a na codzien trzeba coś łagodniejszego. Poradźcie coś, no to buźki pa

Czesc Muminek 36 nie jestem pewna czy potrzebujesz jakiegos kremu ja przy synku nie uzywalam mialam tylko puder ale wlasciwie to tez zadko go stosowalam a dodam ze nie mial zadnych odparzen. Mysle ze uwywajac pieluszek jednorazowych nie jest to konieczne ja uzywalam pampersow i zmienialam mniej wiecej co 3h lub w razie kupki i nie bylo zadnych problemow. Chyba im mniej chemi to lepiej no chyba ze bedzie sie cos dzialo. Pozdrawiam.

Gość Szpindlerowy mlyn
Hej wszystkim mamom, jak samopocuzucie, dzis nawet pogoda w miare:-) u mnie dzis mija 36tydz., czuje sie dobrze, dzis kupilam jeszcze dwie pizamki, no i chyba wszystko mam gotowe, przynajmniej mam taka nadzieje, jeszcze srode sie upewnie na wizycie u poloznej, ostatnio jakos nie udalo mi ie o wszystko wypytac, maly duzo kopie:-) Pytalam sie dzies koolezanki, czego tu sie uzywa do pepka, ale ona powiedziala, ze niczego, ze niczym sie nie przemywa-o to tez sie musze zapytac. Co do kremow do pupy ja kupilam wazeline, bephanten ale tak bardziej na wszelki wypadek, bo z cora niczym nie smarowalam, a nigdy jej sie nic nie zrobilo, pozdrawiam

Hej _aga_ sliczna masz posciel ale ja juz kupilam komplet razem z lozeczkiem bo wyszlo w miare tanio :) Troszke mnie tu nie bylo, pracuje ostatnio sporo tak po 4 razy w tygodniu zeby maternity pay bylo troche wyzsze.. Ciezko mi juz jest, stopy po dniu w pracy mi odmawiaja posluszenstwa, spanie i wstawanie z lozka coraz ciezsze do tego czasem nawet bolesne.. Stopy puchna, buty juz mi sa ciasne prawie wszystkie.. Zostaje nam niecale 8 tygodni do konca, nie moge sie juz doczekac malucha, sni mi sie po nocach i caly czas zastanawia mnie jak bedzie wygladal... Szpindlerowy kremy niewiem jakie sa dobre do pupci ale widzialam w ktoryms sklepie paczke chusteczek z bepanthemem za funta w promocji.. Nastepnym razem bede musiala zrobic zapas jak znowu je znajde bo normalnie chyba kosztuja ok 3.. Maly strasznie kopie, przeciaga sie, rozciaga, niewiem co jeszcze tam wyprawia ale juz czasem mam dosc bo spac w nocy nie moge i budzi mnie wczesnie swoimi wygibasami.. W czym bedziecie kapac maluchy? W polsce sa fajne plyny nie wysuszajace skory ale do tego nawilzaace a tutaj maly wybor.. Jedynie Johnsons baby lub cos w tym stylu chyba pozostaje.. Ladna dzisiaj pogoda ale co z tego jak az mnie trzesie ze zlosci.. Dzisiaj w nocy wyobrazcie sobie ze ktos sie wkradl do naszego domu! Weszli przez ogrodek, musieli jakos otworzyc drzwi wytrychem czy czyms w tym stylu.. Nie jest to ciezkie, widzialam filmy na youtube jak otwieraja drzwi w 10 sekund.. Obeszli caly dol, zabrali rower scotta mojego chlopaka za 350 funtow, telefon htc one mojego brata ktory mial tylko miesiac i jego portfel ze wszystkimi dokumentami.. Drugi rower ktory stal w przedpokoju zostawili bo byl zwykly.. Do tego zabrali sobie klucze od naszego domu i zamkneli za soba drzwi!!! :(((( Byla babka sciagnac odciski palcow ale jedyne widoczne byly na stoliku tv, watpie czy cos to pomoze. Natomiast na policjanta ktory ma przyjsc spisac raport juz czekamy 5 godzin!! Podobno dzisiaj sa extremely busy ;/ Ta... w poniedzialek rano tyle roboty maja napewno ze szok ehhhhh :( Tydzien temu kilka ulic dalej mojemu wujowi ukradli rower z garazu a pare dni pozniej jgo sasiadom.. Mimo ze tyle tu kradziezy i sie to zglasza to ani razu nie widzialam patrolu policyjnego wieczorem zeby chodzil.. ;/ Ja poszlam spac o 1, wspollokator wstal do pracy o jakiejs 6 rano i tych rzeczy juz nie bylo ;/ Masakra wogole jak tu czuc sie teraz bezpiecznie i miec dzidziusia jak ktos ci lazi po domu w nocy a ty nawet nic nie uslyszysz ;( Boje sie porodu coraz bardziej

Witaj Aniu Wspolczuje Ci ale mieliscie pecha. No zostalo nam juz nie wiele mi ok 7 tyg, w weekend bylismy na zakupach drogeryjnych smoczki, mydelko, puder itp. W zasadzie wiekszosc juz jest jeszcze tylko proszek do prania plyn do plukania pieluszki i melczko na wszelki wypadek. W tym tyg zamowie lozeczko, a na poczatku czerwca bede robic pranie a potem prasowanie. Licze na poprawe pogody bo mam juz dosc i kiepski humorek przez nia. Nie wspominajac juz o tym ze znowu dopadla mnie choroba... Pozdrawiam.

Gość Szpindlerowy mlyn
Hej Ania, bardzo wspolczuje, wiem jak to jest, bo kiedys mieszkajac w Polsce mielismy wlamanie, jakos nie moglam sie pogodzic z tym, ze ktos w moim domu lazil, w moich szufladach grzebal, okropne mnie tez wczoraj cos nieprzyjemnego spotkalo, wychodzac w malego tesco kolo domu mijalam faceta ok 50lat i on nagle zaczal mnie wyzywac i popychac, ochroniarz z tesco, co mnie zna, szybko wyskoczyl i przegonil dziada a ja w totalnym szoku poszlam do domu, nie chcialam wzywac policji, teraz zaluje, przez to przez pol nocy nie moglam spac, bylam taka wsciekla, ze nic nie zrobilam, zwykle jestem dosc pewna siebie i potrafie sie bronic, a tu nic...:-( Ale wracajac do przyjemniejszych tematow, moj maly tez okropnie kopie, juz bym chciala urodzic i miec z glowy, choc wiem, ze to dopiero po porodzie sie zacznie mlyn:-) Pozdrawiam wszystkie mamy, a Tobie Ania zycze, zeby znalezli dziadow; a tak poza tym, to nie wiem czy ja kiedys wspominalam, tez mam na imie ania

Hejka, Pare razy widzielismy slady butow w naszym ogrodku, ktos po prostu lazi po ogrodkach i czeka na okazje. Tym razem jednak udalo im sie wejsc do srodka.. Dzisiaj powymienial nam landlord wszystkie zamki wiec juz jestem spokojniejsza, szkoda tylko ze nie mielismy ubezpieczonej zawartosci domu i niczego nie odzyskamy.. KArolinko jakie to mydelko kupilas? Czym bedziecie myc maluszki? Ja ostatnio kupilam fairy non bio zel do prania i plyn do plukania, dostalam z pampersa zestaw startowy 10 pieluszek, pieluszki tetrowe i flanelowe mam, rogala mam, butelki mam 2, wozek jest, lozeczko zamowione.. Pozostaje kupic ubranka i kocyk, wiecej pieluszek, kremy i plyn do mycia i wanienke.. Tez chyba kupie mleko w razie czego, ktos tu pisal ze aptamil jest najlepsze wiec tez sie zaopatrze.. No i niania elektroniczna by sie jeszcze przydala ale niewiem czy warto? Szpindlerowy-Aniu :-) czulam sie dokladnie tak samo, nie moglam sie pogodzic z mysla ze ktos beztrosko sobie lazil po moim domu i gdyby chcial moglby nas wszystkich pozabijac :( Dziwna sytuacja z tym facetem, co za idiota popycha ciezarna kobiete???? Nie dziwie sie ze nic nie zrobilas.. W ciazy czlowiek sie inaczej zachouje niz normalnie a w takiej sytuacji to juz wogole nie wiadomo co robic.. Gdybys sie zaczela bronic to kto wie czy by cie nie uderzyl w brzuch :( Glupie zachowanie ochroniarza ze nie wezwal policji.. Dzisiaj weszlam na wage i zobaczylam 64 kg :o w zyciu tyle jeszcze nie wazylam, przed ciaza wazylam 50.. Czuje juz ta wage, jest mi ciezko sie ruszac i podnosic heh.. Wstaje rano spuchniete stopy, klade sie spac i tez spuchniete.. Otoczki dookola sutkow mam brazowe i 2 razy wieksze :o Dziwnie to wyglada, wroca do normalnego koloru i ksztaltu mi kiedys? Jesli widze dokladnie kopy malego na powierzchni brzucha to znaczy ze jest odwrocony plecami do plecow? Jak zaczyna to mi caly brzuch skacze i faluje a slyszalam ze jak dziecko jest tak ulozone back to back to strasznie porod boli. :( pozdrawiam :)

🖐️🖐️ Zaraz was poczytam ,bo sporo naskrobalyscie ,u nas za 3 dni miesiac 9 ,wiec siedze na bombie juz ;)

Dzisiaj mialam telefon z policji i juz znalezli goscia :) Probowal wkrasc sie do innego domu niedaleko i go zlapali. Niestety telefon i rower juz sprzedal gdzies na ulicy a portfel i klucze wyrzucil :( Policjantka mowi ze raczej nie odzyskamy tych rzeczy ale poprosilam zeby przekazala rzadanie o odszkodowanie poprzez sad. Co z tego ze go zlapali jak my na tym stracilismy. Skoro to jest on to powinien nam za wszystko oddac pieniadze, czyz nie? Dobrze jednak ze o jednego gnoja mniej, teraz posiedzi dlugie lata we wiezieniu..

Witam Aniu ja mydelko kupilam johnson's baby top-to-toe bath butelka 500ml tego samego uzywalam przy pierwszym synku i bylam zadowolona teraz w boots jest promocja 2 w cenie 1. Dlugo tego uzywalam tylko jak synek skonczyl 3 lata to zaczela mu skorka wysychac i przezucilam sie na E45 junior. Ale to jest fajne bo mozna myc cale cialko i nie trzeba zadnych szmponow.o Co do ulozenia to jesli dziecko jest tak ulozone jak piszesz to chyba nie da sie urodzic bo ja tak mialam i nie osiagnelam 10cm musialam robic przysiady zeby maly sie odwrocil odpowiednio i dopiero po tym jak sie przekrecil osiagnelam te 10cm i moglam rodzic. Ale to ulozenie to chyba dopiero jest wazne jak sie rozpocznie porod bo podczas porodu dziecko tez sie obraca. Nie martw sie na zapas, odpoczywaj i ciesz sie snem haha. Pozdrawiam cieplutko wszystkie Panie.

Gość Szpindlerowy mlyn
Hej wszystkim, Ania-dobrze, ze dziada zlapali, bedziesz spokojniejsza U mnie maly jest obocony plecami do plecow, mowila polozna, ze bede miala bole z kregoslupa, ale nic nie wspominala, ze moga byc problemy przy porodzie, ja nawet nie wiem jak cora byla ulozonaa, ale bole z krzyza mialam okropne, 10 razy gorsze niz te z brzucha, mam nadzieje, ze tym razem pojdzie gladko;-) U mnie 37 tydz. i postanowilam za bede jak najbardziej aktywna, zeby porod sie w miare jakos niedlugo zaczal (cora sie urodzila po 42tyg:-o) wiec codziennie wieczorem chodze na szybkie marsze po parku, no i w ciagu dnia staram sie byc aktywna. Jesli chodzi o wage to u mnie ok 4-5kg na plusie, z corka przytylam 7kg, ale taka moja natura, zeby utrzymac normalna wage na codzien musze bardzo uwazac, a w ciazy jem ile mam ochote i nie przybywam, szkoda, ze tylko w ciazy:-)

Hej dziewczyny. Wlasnie wrocilam ze szpitala. Polozna wyslala mnie od razu po wizycie na BP series. Bylam podlaczona do ktg, pobrali mi krew i mierzyli cisnienie co jakis czas. Wszystko wyszlo ok. Polozna wyslala mnie tam bo mialam wysokie ciesnienie jak do niej przyszlam ale to dlatego chyba ze sie do niej spieszylam zeby sie nie spoznic.. Mam opuchniete rece i nogi i widze od czasu do czasu migajace swiatla przed oczami jak wydmuchuje nos lub sie nachylam i ich to chyba zmartwilo.. Czekalam potem na wyniki krwi ponad 2 godziny ktore itak nie przyszly w calosci ale odesla je do mojej poloznej.. Bez sensu tylko czekalam.. ;/ Ania super masz ze tylko tyle tyjesz.. Ja juz 15kg prawie ale oprocz brzucha zbytnio nie widac ze przytylam.. Troche moze mi uda przytyly, niewiem w co te kg mi weszly :D A do tego zostaje jeszcze 7.5 tygodnia no i mleka niemam wogole wiec pewnie w cycki waga tez pojdzie.. Ja na codzien wazylam pomiedzy 49-52 kg i tez mi bylo ciezko utrzymac wage a teraz 64 wiec jest to maly szok dla organizmu.. nie ograniczam sie z jedzeniem, to pewnie dlatego ale mam nadzieje ze nie przytyje jak moja mama w ciazy 30 kg :o Chyba zaczne chodzic w koncu na basen bo trzeba sie troche rozruszac przed tym porodem.. Dziewczyny orientujecie sie moze ile noworoed musi miec zeby go wpuscili do samolotu?? Polozna mowila ze tak 8-12 tygodni to juz spoko na podroze ale ja bede musiala wczesniej.. ;/ 1 wrzesnia kuzynka ma juz to wesele a nie moze mnie nie byc.. eh

majoweczko a miala juz porobione wszystkie szczepienia wtedy? Polozna mi powiedziala ze po szczepieniach juz powinno byc ok ale nie mowila kiedy te szczepienia beda ;/

Gość sarara12
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI NA WWW.RAJKOBIETY.PL

majoweczko a nic sie malutkiej nie stalo? Zadne problemy z uszkami wtedy lub teraz? Ile ma latek? Pozdrawiam Dzieki Karolcia.. Bede musiala sie dowiedziec czy da rade po powrocie wykonac te szczepienia.. Nie orientujedsz sie czy mozna je przesunac o tydzien?

Aniu Mozna przesunac tydzien nie powinien stanowic problemu, bo gdy dziecko jest chore to tez nie zaszczepia wiec mysle ze powinno sie udac. Pozdrawiam.

Aniu-malutka zniosla lot ksiazkowo :) Caly przespala na moich cycach :) A co do szczepien mozna przezlozyc ,nie robia z tym problemu..Najlepszy okres na latanie z takim maluzkiem,bo im bardziej kumate tym ciezej ;) U mnie takie oczekiwanie juz,mam stresa zwiazanego z moimi dziecmi a opieka nad nimi i porodem zblizjacaym sie wielkimi krokami !