Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

barbiedoll

Ciąża w Anglii... czy sa jakies kobiety mieszkające w UK?

Polecane posty

majoweczko, dzisiaj mam ostatni dzien antybiotyku na zatoki a wczoraj mnie juz bolal zab :( nawet po szczotkowaniu.. Glupia jestem ze nie umowilam sie jeszcze na wizyte z moim dentysta, tymbardziej ze za darmo tu mamy ;/ No nic.. W poniedzialek lece do polski i jak bedzie zle to pojde tam a jak nie to dopiero po powrocie bede dzwonic do dentysty.. My z maluchem zaczelismy dzisiaj 23 tydzien, czas leci jak szalony, 5kg na plusie juz estem czyli chyba tak srednio? Nie wiem ile w sumie powinnam przytyc na 50kg wagi na 160cm wzrostu sprzed ciazy ale wydaje mi sie z ok 10 kg powinno byc ok wiec polowa juz za mna.. ;) Mi tez coraz ciezej, po dniu w pracy juz ledwo stoje na nogach, czasami mam lepsze czasem gorsze dni ale ogolnie juz przy dluzszym spacerowaniu ciazy mi brzuch i pobolewa.. kiniadanio witam Strasznie mi przykro z powodu waszej straty. Nie potrafie sobie wyobrazic jak bym sie czula po stracie maluszka.. Tak tu niestety jest ze gdy ciaza jest slaba przed 12tc to nie robia nic ale z drugiej strony maja jako tako racje.. Kazda kobieta w ciagu zycia przynajmniej kilka razy poroni i nawet o tym nie wie.. Zycze wszystkiego najlepszego i powodzenia w naszej kochanej Polsce.. Tez zamierzam wrocic ale jeszcze nie teraz.. aga22 jak czytalam o skurczach braxtona to znalazlam informacje o tym wlasnie jak rozroznic je od porodu i pisali ze gdy skurcze sa razem z bolem w plecach i podbrzuszu to powinno sie isc do szpitala na sprawdzenie bo moze to byc przedwczesny porod.. Co prawda ty jestes w 38 tc czyli juz nie przewczesny ale lepiej to sprawdzic czy juz czasem nie nadszedl czas na przywitanie maluszka :-) Buziaki :*

hej dziewczyny Mowilysmy ostatnio o programie w tv jedno urodzenie co minute wlasnie wczoraj zaczal sie nowy sezon na TLC i o dziwo tym razem sa to porody w UK wiec bardzo na czasie. Z tym ze jak ktos jeszcze nie rodzil to moze sie troche przestraszyc bo akurat wczoraj byla taka panikara tak sie darla ze o matko tez bym sie przestraszyla jakbym nie wiedziala czego sie spodziewac no ale kazy inaczej odczowa bol. Pozdrawiam

Gość Szpindlerowy mlyn
Hej, bardzo dawno sie nie odzywalam, jakos nie siedzialam przy komputerze czesto, u mnie ok, chyba 28tydz (stracilam rachube), na usg w 20 tyg wyszlo, ze bedziemy mieli synka, nasza czterolatka jest troche zawiedziona, bo wolalaby siostre, ale w ogole jest bardzo podekscytowana, dzidzius jest bardzo aktywny, lubie sie wiercic po calym brzuchu, powoli szykuje mu pokoj, polozylam tapete z kubusiem puchatkiem i kupialam meble z ikeii w zielonym kolorze ( jakos niebieski mi sie nie podoba), kupilam tez wozek, nie jestem typem co lubi sie dlugo zastanawiac, wiec pojechalam do mamas and papas i kupilam pliko pramette, wydaje sie sensowny, ja nie jestem bardzo wymagajaca. Co do malego, to polozna sie martwi, ze bedzie z niego duzy chlop, wiec mysl o porodzie mnie jakos nie cieszy i chetnie bym sie poddala cesarce. jesli chodzi o samopoczucie to chyba wiosenne przesilenie zle na mnie dziala i jestem czesto zdolowana, mam tez dosyc pracy, na szczescie juz nie dlugo, bo za dwa i pol tygodnia odchodze na urlop, planowalam poleciec do polski na kilka tygodni ale okazalo sie , ze juz mnie do samolotu nie wpuszcza na tym etapie ciazy:-(

Gość muminek 36
Aniu, koleżanka rodziła tu juz po raz drugi i po raz drugi miała cesarkę (pierwszą z konieczności a drugą z wyboru, no i dobrze bo 4,5 kg to nie mało ) Także o porodzie naturalnym Ci nic nie powiem ale z opieki w szpitalu, podejscia lekarzy i pielegniarek jest bardzo zadowolona. Pozdrawiam :)

Gość aga22uk
no i dziewczyny urodzilam w czwartek chlopca. jednak te bole to byla zapowiedz porodu. wszystko poszlo nawet szybko bo o 3,30 w nocy odeszly mi wody ale tak troszke ze sama nie wiedzialam czy to tylko wydzielina czy wody. zadzwonilam do szpitala , polozna kazala mi zalozyc wkladke i obserwowac. okolo 6 bylam w szpitalu a o 14.56 urodzilam. dzidzius zdrowy ale mielismy problemy z karmieniem piersia i bylam w szpitalu do soboty. mam nadzieje ze dam sobie rade i ze synek bedzie rosl zdrowy i silny

Aga 22 SERDECZNE GARTULACJE Duzo zdrowka dla ciebie i dzidziusia, takim sposobem zaliczylas pierwszy dzien matki haha. Pozdrawiam goraco.

witajcie! jestem pierwszy raz na tym forum ale bardzo chcialabym do Was dolaczyc.... jestem w 12 tc, czekam na pierwsza wizyte z polozna, troszke sie stresuje bo jestem w Londynie od poltora roku i z moim angielskim jest tak na dwa razy, stresuje sie bardzo przed ta pierwsza wizyta... czy podczas wizyt z polozna jest szansa na tlumacza???? dziekiuje z gory za odp.pozdrawiam wszystkie!!!!

Hello ! A my dzis bylismy w szpitalu,czeka mnie fizjoterapia,bo zaczelam miec problemy ze spojeniem lonowym :O Nie jest to ciekawe przy dwojce dzieci,tym bardziej ze moja mama za miesiac wraca do kraju...u mnie 27 tydzien a synek bedzie nosil imie Patrick :) W szpitalu mnie sesnownie przebadali,bede rodzic tam gdzie druga core,mialam ktg i pomiary,podobno Patryczek jest solidny chlop no i juz glowka do dolu siedzi..:) Pozdrawiam serdecznie i gratuluje synka juz urodzonego i synka jeszcze w brzuszku :)

Ja tez nie wiem,ze niektore dziewczyny tutaj tak trafiaja,ja z corka zaczelam krwawic od 7 tygodnia i sie mna zajeli i podali zastrzyki ,nikt mi nie mowil ze ciaza w 7 tc to nie ciaza,mowie ja na opieke nie narzekam,jestem bardzo zadowolona,a do kraju nie wracamy ,nie mamy po co i dla kogo...

Gość muminek 36
do Aga22uk - serdeczne gratulacje, to nasze pierwsze forumowe dziecko, wiec jest co świętowac :) Niech rośnie zdrowo !!!

Gość muminek 36
do karolak25 - oczywiscie że możesz poprosic o tłumacza a nawet powinnas bo na pierwszej wizycie jest przeprowadzany obszerny wywiad i możesz wszystkiego nie zrozumiec. Musisz tylko w recepcjii poprosic o tłumacza a im szybciej to zrobisz tym lepiej. Oni zawsze mają na wszystko czas więc załatw to od razu bo przez to może Ci sie przesunac wizyta.

dzieki wielkie za odpowiedz, martwilam sie ale mnie uspokoilas.... dla mnie wszystko jest nowe, 1 ciaza i stres wielki, mam nadzieje ze to jakos bedzie i dam rade, bede wpadac do Was na forum bo mozna sie wiele ciekawych rzeczy dowiedziec... dzieki i pozdrawiam

Witam dziewczyny Od wczoraj znowu zaczelismy sie zastanawiac nad imieniem dla chlopca i znowu dylematy haha teraz na czolowce JAN, ALEKSANDER LUB FILIP w takiej kolejnosci dla dziewczynki nie ma watpliwosci bo bylaby ALEKSANDRA. A jak tam u was dziewczyny jakie macie typy a moze juz podjelyscie decyzje.

Gość Mamaoscara
U mnie synek oscar jak bedzie córeczka bedzie Nadia a jak drugi senek to patryk

Witam dziewczyny Cos cisza tu ostatnio :-) Ladna pogoda sie zrobila to pewnie kazdy korzysta ze spacerkow. Co do imion to wygraly Aleksander lub Aleksandra. Chcialam sie tez pochwalic wyjazdem na wczesne wakacje w ta sobote lecimy na Majorke troszke odpoczac no i zrobic sobie wakacje bo potem nie bedzie kiedy, synus zadowolony juz planuje budowac zamki z piasku i zbieranie muszelek, mam nadzieje ze pogoda dopisze. Zycze wszystkim udanych wesolych i zdrowych swiat.

Gość muminek 36
Dziewczyny męczą mnie skurcze przepowiadajace a przeciez do porodu mam jeszcze dokładnie od jutra 2 miesiące. Mówię o tym twardnieniu brzucha z tym ze wcześniej miałam lżejsze ale teraz to juz muszę się skupic jak nadchodzą. W poprzednich ciążach tez je miałam ale nie tak szybko i nie tak czesto jak teraz. Pojawiaja się kilkanaście razy dziennie !!! też tak macie ???

Witam Muminek 36 ja jestem w 27 tyg i tez mam te skurcze tez zauwazylam ze coraz czesciej nie sa bolesne czytalam o tym i naspisali ze to normalne ze mozna miec te skurcze juz od 20 tyg i dopuki nie ma innych objawow krwawienia, odejscia czopu bolu plecow to raczej nic groznego sie nie dzieje. Ja mam wizyte u poloznej zaraz po swietach wiec jeszcze sie dowiem, ale mysle ze nie ma sie co martwic. Ja jestem w drugiej ciazy i dla mnie jest to cos nowego bo przy synku wogole nie odczuwalam tych skurczow. Pozdrawiam wszystkie panie i dzidziusie zycze wesolych swiat i wszystkiego dobrego.

Gość do dziewczyn w uk - Luteina
hej dziewczyny, czy ktoras z Was ma moze na zbyciu Luteine 50 dopochwowa ??? chcialabym odkupic jesli Wam niepotrzebna, to pilne!

No witam dziewczynki :-) Ja wczoraj wrocilam z Polski a dzisiaj juz musialam byc w pracy na rano ;-) Urlopik super, duzo poogladalam rzeczy na malucha glownie wozki i lozeczka, kupilam spioszki kibica POLSKA, czapeczke na wyjscie ze szpitala, skarpeteczki z grzechotkami, pieluchy tetrowe i flanelki i butelkie antykolkowa Dr.Brown'a Ogolnie duperele ale przynajmniej cos juz mam ;-) Poszlam sobie do ginekologa, maly zdrowy jak ryba, wazy 850g i tez ma glowke w dole juz :-) Wszystko w normie, nawet usg ujscia mialam robione wiec troche sie uspokoilam ze wsio ok. Tez mam strasznie czeste skurcze, kilka razy dziennie, czasem czesciej czasem rzadziej ale codziennie. Lekarz mowil ze to normalne, mam sie zglosic do szpitala jesli razem ze skurczami wystapi bol. Jesli to tylko twardnienie brzucha to normalne bo macica 'trenuje' przed wielkim dniem i sie umacnia. Przynajmniej jakies pocieszenie ze jak juz sie dobrze wytrenuje to przynajmniej bedzie sie mialo latwiejszy i szybszy porod :-) U nas jutro zaczynamy 26 tydzien, dokladnie dzisiaj 99 dni do porodu :-)) Witam karolak :-) powodzenia na pierwszej wizycie. Nie wstydz sie pytac o tlumacza, jesli nie bedziesz miala to i ty bedziesz sie zle czuc i polozna ze sie nie rozumiecie.. Aga gratulacje :-)) Duzo zdrowia zycze Tobie i syneczkowi :-) Zycze wszystkim Wesolych Swiat i mokrego dyngusa :-)

Gość Szpindlerowy mlyn
Hej, ja od dzis zaczynam urlop:-)tak sie nie moglam doczekac, a teraz jakos mi tak dziwnie. Ja bardzo chcialam poleciec do Polski w kwietniu, ale okazalo sie , ze na tym etapie ciazy juz do samolotu nie bardzo:-( Moj maly mial na ostatnim usg w 28tyg 1400g i byl glowka do gory, co mnie troche martwi bo cora juz na tym etapie byla ustawiona do porodu, powoli urzadzam dzieciom pokoje- cora tez do tej pory raczej urzedowala w naszym, maly ma pokoj na zielono z kubusiem a cora na rozowo (tak wybrala) mamy tez wybrane mebelki i powoli kupujemy jak uda nam sie odlozyc troche pieniedzy w miesiacu, do maja sie wyrobimy:-) ubranek juz troche mam, kupilam tez pieluchy tetrowe i flanelowe (przydaly sie przy corce do wycierania, przykrywania itp) kocyki, wanienke, ze sprzetow brakuje nam tylko fotelika samochodowego, mam nadzieje, ze niedlugo uda sie kupic, zastanawiam sie nad koszem mojzeszowym, zeby maly mial gdzie lezec na dole ( w salonie) ale boje sie, ze wyrosnie w dwa miesiace,wiec sama nie wiem, pozdrawiam wszystkie mamy

Gość muminek 36
witam Ale brzydka pogoda dzisiaj, nie chce sie z domu wychodzic. No ale ja musiałam wyjśc bo miałam wizytę u położnej. Wszystko ok z małą. Następna wizyta 26 kwietnia. U mnie trwa wielkie odliczanie, do wielkiego spotkania zostało mi 54 dni :) Jestem jednak poddenerwowana bo boje się że nie zdążę ze wszystkim, nie mam jeszcze wózka ani szafy dla małej. Nie moge się zdecydowac co do wózka. Chciałam kupic na początku travel system czyli 3 w 1 i miec spokój ale jak podoba mi się głęboki wózek to spacerówka nie spełnia moich oczekiwań i odwrotnie. W końcu zdecydowałam że kupię używany głęboki wózek bo to i tak tylko na 4/5 miesięcy a później kupię sobie wypasioną spacerówke ktora będzie już na 3 lata. Co do szafy to chciałabym taką aby z jednej strony miała półeczki a z drugiej na wieszaki a znaleźc taką tu w Anglii to cud. Oczywiscie są ale za 300f albo i więcej a to troche za dużo tym bardziej że mi potrzebna jest taka maął szafa na 80 cm szer. Są takie fajne w ikei, właśnie takie jak chcę i to za 70 f ale są za szerokie, niestety. A komody nie chcę. Ufff... ale sie rozpisałam pewnie i tak Was to nie interesuje ale co tam, wygadałam się chociaż :) Ja na macierzyńskie ide od 1 maja, ale pracuję w szkole więc teraz dzieci mają wolne dwa tygodnie no i ja też. Później po świętach jeszcze do pracy dwa tygodnie i urlop. Ok no to życzę Wam pomimo pogody słonecznego nastroju dzisiaj :)

WITAM :) U nas juz wszystko czeka na Patricka :) Komody kupilam dwie biale wielkie w Ikei i tym sposobem,mam miejsce i dla mlodszej corci i dla malego,na jednej mam zamontowany fajny sztywny przewiajak z Polski :) Wozek Britax B- dual dla dwojki,czarny- sa drogie ,ale udalo sie okazyjnie zakupic..Zostaly mi jeszcze takie jakies kosmetyczne duperele,zapas pieluch,karton chustek,zasypki itd..U poloznej ok ,ale przez rozejscie spojenia lonowego,ktore nieraz mi utrudnia zycie na maxa.czeka nas prawdopodobnie proba wywolania porodu w 38 tc..pozatym slabo czuje ruchy,bo lozysko jest na przedniej scianie..U nas okropnie zimno i spadla masa sniegu,wiec Wielkanoc jak ulal :( A na plusie mam z 5-6 kg ,wiec spoko w weekend 30sty tydzien sie rozpocznie ..Pozdrawiam😘

Nie ma sie co martwic polozeniem dziecka,moj synek jest glowka w dol caly czas,a corka ulozyla sie w 26 tygodniu do porodu dopiero ,a juz mialo byc CC ;)

Jej no fakt ta pogoda to jakies okropienstwo.. Ble.. Ja caly czas ogladam wozki i lozeczka, tez mam dylemat straszny i nie moge sie zdecydowac.. Niewiem czy kupic polsce i dowiesc razem z meblami czy tutaj.. Decyzje.. Kupilam sobie juz ostatnio laktator manualny aventa, podgrzewacz i 10 pojemniczkow do mleka.. Do tego jeszcze majtki jednorazowe do szpitala i krazki na piersi zeby mleko w nie wsiakalo.. Zelazko i deske do prasowania tez w koncu kupilam, tylko dla malucha bo ja to swoich rzeczy jakos nie prasuje.. Caly czas pozostaje kupa rzeczy do kupienia ;/ Caly czas jeszcze nie zamowilismy mebli z polski jakos nie mam glowy do podejmowania decyzji wogole ostatnio.. Nam pozostaje 96 dni do konca.. tak ten czas szybko leci ze szok.. Ginekolog mowil ze maly juz glowa w dol ale ze to moze sie caly czas zmienic wiec sie nie martwie.. Wizyta z polozna juz niedlugo, do pracy wstepnie bede chodzic do czerwca.. Zobaczymy wogole jak bede sie czula, jak bedzie ok to moze popracuje dluzej, poki co to poprosilam o krotsze zmiany i dalo rade.. Zobaczymy jak to bedzie.. Stopy mi puchna ostatnio i nie moge do konca zginac palcow u dloni bo mnie bola.. Niewiem co to takiego, musze podpytac poloznej.. Bierze mnie cos na marudzenie hehe uciekam na you can dance :) Milego wieczorku :)

to i ja juz sie moge pochwalic :) jestem po polowkowym i bedziemy mieli SYNKA :) strasznie sie ciesze pozdrawiam

cinamonko gratulacje i witam w klubie ;) Z kazdym dniem mam coraz czesciej skurcza braxtona-hicksa ;/ wizyta u poloznej dopiero za 10 dni a dzisiaj to juz masakra jakas.. Nie dosc ze maly kopie jak oszalaly to w ciagu ogladania 1 filmu juz mialam okolo 10 skurczy.. No i do tego w ciagu dnia ani nie zlicze.. Nie sa bolesne ale denerwujace, chyba jutro bede gdzies dzwonic bo niewiem czy to normalne..

Gość muminek 36
Cinamonko - gratuluje synusia :) A wszystkim życzę zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt Wielkanocnych :)