Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CocoCheri

Chyba jednak zaciazylam...Jak MYSLICIE????????

Polecane posty

Gość malenka4321
Chodziło mi o to , że po miesiącu na pewno jej wskaże już czy jest w ciąży.

Coraz gorzej. Dystansu i poczucia humoru też brak. :classic_cool: A dysortograficy powinni wykonywać ćwiczenia zalecone przez poradnię psychologiczno-pedagogiczną, dzięki czemu częstosliwość popełniania błędów można ograniczyć do minimum. Wziąść, poprosu, te forum to jedynie oznaka tego, że ostatnia książka, którą miałyście w ręku to "Na jagody". 🖐️

Gość malenka4321
mojej koleżance , jak zaszła wskazał dopiero po 1,5 miesiąca że jest. a przedtem wychodził negatywny :P

Z tego co wiem... hmmm... Ale skoro pierwszy nie wykazal w takim razie wnioskuje ,ze zaplodnienie moglo byc w tych dniach przed okresem,a nie kiedy byla rzekoma owulacja.

Przeciez najwieksze stezenie hcg w moczu jest w ciazy na poczatku a pozniej maleje. Wiec cos dziwnie jej wykazalo.

Gość malenka4321
ale również mogło do zapłodnienia nie dojść, bo jak nie raz słyszałam w ciąże nie jest tak łatwo zajść.:)

Ciężko było się wyznać w tym chaotycznym opisie .. zapomnienie kilku tabletek skutkuje tym, że może dojść do owulacji. I nie tak jak sobie wyliczysz kiedy powinno co być, bo biorąc tabletki nie wyliczysz sobie niczego jeżeli o jakiejś zapomnisz, wtedy to loteria. Mogło wyjść komuś że jest w ciąży dopiero po 1,5 miesiąca, bo B-HCG jest najwyższy jakoś koło 10-12 tygodnia ciąży. Więc nie spada tak od razu. A test należy wykonać w 1 dniu spodziewanej miesiączki. Rano, z porannego moczu, i najlepiej nie pić za wiele pod wieczór żeby nie rozwodnić moczu. Jeżeli wyjdzie negatywny, a okresu nadal brak, ok. 10 dnia można zrobić test z krwi. Analizując na forum nie dowiesz się czy jesteś w ciąży, zrób test albo badanie krwi.

Miesiaczka wystapic tydzien temu ,tak jak to opisywalam... Testu z krwi niestety nie moge obecnie wykonac,poniewaz jestem na delegacji we Francji i wracam do Pl dopiero na swieta. Kiedy mam wykonac test tak zeby mi wykazalo? Czy moge byc w ciazy a mimo to testy moga pokazycac wynik negatywny ??(kiedy nawet wykonam kilka dla pewnosci??

Gość BeataKik
Witam was. Chciałabym się dowiedzieć. Czy jestem w pelni zabezpieczona w okresie 7 dni przerwy od tabletek? Niestety zapomniałam 1 z nowego opakowania po 14 godzinach wzięłam 1 to była 7 rano i później o 17 druga jak zwykle. w tygodniu przerwy nie uprawiałam seksu, ale w tygodniu ostatnich tabletek tak. Mogę zajść w ciąże? Dziękuję z góry za odp. zadałam u innej kolezanki na forum te pytanie, ale chyba nikt tam nie zagląda :)

Gość Keczup i musztarda
I przez takie dziewczyny, które nawet nie potrafią wziąć tabletki o czasie istnieje przekonanie, że przy tabletkach antykoncepcyjnych zachodzi się w ciążę:-O I jeszcze jedno, dziwne, że wszystkie ale to wszystkie dziewczynki, którym sugeruje się zrobienie testu ciążowego / testu z krwi piszą, że są właśnie w delegacji, u rodziny, nie w Polsce, w innym województwie itd. :-O może lepiej iść do ginekologa zamiast jęczeć na forum, tu nikt ci nie powie czy jesteś w ciąży czy nie.

Gość Keczup i musztarda
BeataKik jesteś zabezpieczona w czasie 7dniowej przerwy ale tylko wtedy jak 8dnia weźmiesz tabletkę, ty nie wzięłaś więc różnie może być

Gość przykro mi to mówić
ale tak właśnie wyglądała moja wpadka :D teraz ma dwa miesiące i właśnie się do mnie uśmiecha z leżaczka i wystawia język :D

Tak jak pisałam, test wykonaj rano, z pierwszego porannego moczu, a dzień wcześniej nie pij nic wieczorem. Dla pewności możesz zrobić 2 czy 3 testy różnych producentów.

CoCo niestety ale nie masz racji z hcg.. ono nie jest najwyzsze na poczatku ciazy i spada.. tylko odwrotnie. jest niskie i rosnie...

Gość BeataKik
przykro mi to mówić do kogo ta wypowiedz?:)

Gość BeataKik
spokojnie. sama pisalas do innych by sie tak nie zachowywaly, a teraz ty szukasz problemu.

Nie szukam. Tylko jesli ja mam pytanie to zakladam watek a nie wcinam sie innym. A co do Twojego przypadku :) Raczej nie ma mozliwosci ciazy.

Gość BeataKik
Więc przepraszam za moje zachowanie i dzieki za odpowiedz.