Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jest prawo naturalne

kobieta potrzebuje panowania

Polecane posty

Gość Killerus
Wiem:-P

Jasne, niech faceci pracują jako sekretarze w biurach(asystenci biurowi?:D), przedszkolanie(?), nauczyciele klas początkowych, kosmety..yyyy...męskie odpowiedniki kosmetyczek, czy męskie prostytutki (kobiety też mają potrzeby) :) Feministką jakąś nie jestem, ale uważam, że gdzie równość da się zaprowadzić tam być powinna, z przyczyn czysto biologicznych wiem, ze nie jest możliwa 100%. Tak samo słabi fizycznie faceci nie pójdą do kopalni.

Gość żyję według zasad.
Dominacja mi się źle kojarzy. Coś na zasadzie właściciel i jego pies. Fakt, że to mężczyzna powinien nosić spodnie w domu i być głową rodziny czyli zapewnić kobiecie i potomstwu bezpieczeństwo. Oczywiście nie oznacza to, że kobieta powinna tylko stać przy garach i zajmować się dziećmi. Mężczyzna powinien umożliwić kobiecie samorealizację zawodową po to żeby była szczęśliwa, a wiadomo że szczęśliwa kobieta da też szczęście mężczyźnie.

Gość a ja Ci powiem tak że
Oczywiście że kobieta potrzebuje "sterowania" tak stworzyła nas natura i tyle i czy wam to się podoba czy nie to tak właśnie jest. Co do równouprawnienia i takich zawodów jak sekretarz , asystent itp To prawdopodobnie jak prezesem i większość z zarządu będzie kobietami oraz kontrahenci też to wybiorą może i sekretarza , żeby "umilał" . Co do żigolaków i prostytutek To że jest więcej kobiet w tej branży to tylko dowód na to że faceci mają trudniej żeby "zaruchać" od tak kiedy ma na to ochotę. Dlatego też musi za to płacić. Prawie każda kobieta z chcicą znajdzie sobie faceta do seksu ,ale facet już nie.

A mówią, że człowiek, sam sobie: sterem, żeglarzem, okrętem". No tak, ale tak mówią mądrzy ludzie, którzy sami znają swoją wartość, a tych jest niewielu na tym ziemskim padole. Inni uwielbiają wręcz manipulować innymi, "sterować" lub "panować"[chociaż czasy dynastii dawno już w Polsce mamy za sobą] :D Biedni "panujący" - wypada Wam jedynie współczuć 🖐️

Celowo napisałam o "naprowadzaniu" pod tym pojęciem rozumiem sugestie mężczyzny, jego rady, ale w partnerskim związku takie "naprowadzanie" działa w obydwie strony, więc nie uważam go za przejaw dominacji nad kobietą. Chciałam zapytać co Wy rozumiecie pod pojęciem "sterowanie"? Czym jest w praktyce owo "sterowanie"?

W praktyce ->jest chęcią zmiany drugiego człowieka, na obraz swój i swoje podobieństwo. A to podpada pod manipulację. Człowiek rozumny, niczego nie wymusza[ nie "steruje" drugim]bowiem uważa, że każdy ma prawo iść w swoim rozwoju własną drogą i to, dotyczy wszystkiego-naginania do tego, żeby częściej mówił: "Kocham", ubierał się tak jak chcemy, zmuszał do szybkiego lub dalszego ;) ślubu, zabawianie się w bluszcza, sprawdzanie, kontrolowanie, okazywanie niezadowolenia, gra w milczenie [kto dłużej wytrzyma, i jednak zatelefonuje ;)]. Ogólnie uważam, ze tego typu praktyki doprowadzą raczej do ucieczki, niż do kontynuowania "związku", który tak naprawdę polega na ustępstwach z obu stron, ale i tolerancji. Chyba, że chodzi o poważniejsze sprawy, ale to już inny temat do dyskusji 🖐️

Gość trample fun
facet powinien dominować ale nie w każdej dziedzinie życia ale czasem powinien ulec też kobiecie, bycie cały czas dominującym lub uległym zrobi się nudne, ja wolę prowadzić na co dzień ale w relacji intymnej wolę być prowadzony, łożko to obszar gdzie lubić być u stóp kobiety a na co dzień twardy jestem poza sferą erotyzmu

trample fun -> tak, tak -> tu pejczykiem od kobiety i całowanie stóp, a na co dzień udawanie maczo :D zwiędła duszyczka :D

Też właśnie tak myślę, słowo "sterowanie" kojarzy mi się z manipulacją, narzucaniem swojej woli, na takie sposoby działania pozwoli sobie tylko kobieta głupia i zakompleksiona. Co innego sugestia mądrego faceta poparta argumentami, zawsze chętnie biorę taką pod uwagę chociaż ostatnie słowo w sprawach mnie dotyczących mam zawsze ja. Może to tylko kwestia tego jak bardzo sugestia jest sugestywna :D czyli kto i jak sugeruje...;) Mądrzy panowie miłego dnia :)

Gość trample fun
ore pocałowanie kobiety w stópkę nie ma nic wspólnego u mnie z jakimiś pejczykami

Hmm..a jednak -> całowanie schodzonej stopy, uważam, za dewiację !

A ja uważam, że najlepszym modelem jest pasterstwo. A nie uległość kobiety czy mężczyzny.

Gość trample fun
tak samo pocałowanie kobiety w usta która przed chwilą wypaliła papierosa i śmierdzi nim, wolę pocałować czystą stópkę niż usta palaczki

Co do palaczy, zgoda -> ale całowanie stóp, kojarzy się nieodparcie z poddaństwem, a tego w sypialni nie toleruję :D

'A ja uważam, że najlepszym modelem jest pasterstwo. A nie uległość kobiety czy mężczyzny.' Pasterstwo:). Ty jesteś pasterzem moim, a ja Twoim:). Podoba mi się!

Gość trample fun
a gdyby Twój facet od tak z własnej woli złapał Cię za stópkę i wycałował?

Mam łaskotki, więc nie ręczę za czyny ! :D Pewnie miałby obolałą szczękę, jakiś czas :D

Gość trample fun
więc jakbyś narozrabiała to usiadłbym na twoich łydkach i całował za karę jak masz łaskotki wtedy byś mnie nie pokopała ;-)

Gość Urughaijka
Mi się wydaje, że ten temat założyła kobieta :P

Gość Urughaijka
Killerus, to wszystko jest do zrobienia, tylko trzeba wyprodukować mini cegiełki :]

Gość Aksziman
"A ja uważam, że najlepszym modelem jest pasterstwo. A nie uległość kobiety czy mężczyzny. " Partnerstwo to jest dobre w deblu w tenisie albo w biznesie. Żaden "partner" nie oda za Ciebie życia. W małżeństwie np nie ma zadnej demokracji, bo jest tylko dwoje. Jak jest nieroztrzygalny spór, który trawi rdodzinę, ktoś musi autoratywnie zadecydowań a ktos musi ulec. Nie ma innego wyjścia. Może kobieta rządzić w związku, ale wszystkie baby na około i koleżanki podśmiewają się pod nosem "skąd ona sobie takiego ciapę znalazła?"