Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka_jedna_

Komplementy mile slowka...

Polecane posty

Gość taka_jedna_

Moj facet nie mowi mi komplementow ani zadnych milych slow typu ze ladnie w czyms wygladam bo on uwaza ze nie umie... ostatnio jak sie zapytalam jak ocenia moj wyglad w skali od 1-10 powiedzial ze 8... urazilo mnie to troche bo w takim razie nie jestem dla niego idealna choc powinnam (jak kazda kobieta dla swego faceta) kiedys mi powiedzial ze slicznie wygladam jak sie zloszcze a ja na to a normalnie? a on ze da sie przezyc... no sory to co ja mam myslec?

Jak można nie umieć powiedzieć takich słów jak "ślicznie wyglądasz", "jesteś śliczna" i tego typu słowa... one są na użytku dziennym. Ja od swojego mężczyzny słyszę to niemal codziennie! Skoro on mówi takie slowa jak "da się przeżyć", czy ocenia cię na 8 to może świadczy o nim, że jest szczery, ale i daje do myślenia, że kiedy będzie okazja poflirtować albo zaszaleć z ładniejsza dla niego to pójdzie na to! Nie wierzę w to, że facet nie powie lub nie pomyśli "ale laska" albo 'ale ślicznotka" na widok ładnej kobiety. Coś jest nie tak skoro nie mówi tego swojej dziewczynie... Musisz z nim o tym porozmawiać i powiedzieć co czujesz .....

Gość taka_jedna_
A ty myslisz ze z nim nie rozmawialam? On po prostu tlumaczy sie ze nie umie po prostu ale ja wiem ze cos tam umie wybaknac jak chce. W ogole jak jest sie z drugim czlowiekiem to robi sie wszystko aby ta druga osoba byla szczesliwa on nie robi nic choc wie ze jakies mile slowo by moglo mnie rozpromienic....

Tak więc musisz się upewnić co myśli... zadawaj mu pytania, na które chcesz znać odpowiedź. Na przykład zapytaj co w Tobie jest najladniejszego, czy podoba mu się to jak sie ubierasz itp. Pytaj o co chcesz i zobaczysz co odpowie... jeśli będzie unikal odpowiedzi albo zlewal to o co pytasz to ja bym go zostawila, bo miałabym wrazenie, że facet mnie nie docenia i nie jestem dla niego zbyt aktrakcyjna. Powodzenia :)

Widać nie każdy potrafi kłamać na zawołanie ;-) 8/10 to znaczy, że bardzo ładnie wyglądasz. Czym ty się martwisz ? Ludzie nie kochają tylko tych pięknych, którym należało by dać 10/10, ale też tych przeciętnych. Miłość nie sprawia, że ktoś przeciętny albo umiarkowanie ładny staje się nagle ideałem. Miłość sprawia tylko, że czyjeś włosy, nos, oczy itp. mimo że nie są jakieś wybitnie piękne, nagle zaczynają się komuś podobać, bo stają się takie sympatyczne, kochane, są częścią osoby, którą się kocha. Ale kochający nadal zauważa, że ktoś ma np. obiektywnie krzywy nos albo obiektywnie wystające zęby itp, bo miłość nie upośledza zmysłu wzroku i oceny urody. Facet przyparty do muru, może powiedzieć prawdę, że 10/10 nie mógłby ci dać, ale to wcale nie znaczy, że mu się nie podobasz, albo że cię nie kocha. To świadczy o tym tylko, że jest mało rozgarnięty i nie przewidział, jakiej odpowiedzi chcesz usłyszeć.

Gość taka_jedna_
dla mnie po prostu to oznacza ze nie jestem dla niego idealna to oznacza ze moze byc bardzo duzo dziewczyn ktore maja ocene w jego oczach powyzej tej 8 co oznacza ze jak sobie taka znajdzie moze mnie zostawic. Kazdy facet swej dziewczynie powinnien powiedziec ze ma w jego oczach 10. Wiadomo nikt nie jest idealny ja na pewno nie jestem ale sory w oczach mego faceta powinnam miec 10 czyli zadna inna nie powinna byc ponad mna. On mi nie mowi nigdy ze ladnie w czyms wygladam czy jestem piekna dlatego to mi daje do myslenia ze to facet nie dla mnie...

Ale zrozum, może jest z tobą za całokształt, a nie samą urodę? A może on ma wysokie wymagania i jesteś w jego oczach cudowna, ale ideał to dla niego coś więcej... Jesteś głupią księżniczką, która domaga się uwielbienia. Znajdź sobie jakiegoś prawiczka, taki ci rzuci komplement po 5 minutach rozmowy.

Gość taka_jedna_
tzn ze nie mam prawa wymagania od swego chlopaka komplementow i czucia sie przy nim wyjatkowa? Nie patrze tu na charakter skupiam sie w tym temacie wylacznie na wygladzie o ktorym sie mowa

Może nie jest wylewną osobą? Takiego go sobie wzięłaś, nie jego wina że jesteś niedowartościowana. Może woli ci dogadzać czynem a nie słowem? Byłem kiedyś z kobietą, której miłe słowa przychodzily bardzo trudno, była zamknięta w sobie...

Gość taka_jedna_
czynem tez nic takiego nie robi znow tlamczac sie ze nie wie co ma robic i ze nie umie... a wystarczy zeby sie postaral zrobil jakis mily gest w moja strone a on nic

Gość taka_jedna_
ale ja nie mowie ze jestem bez winy zawsze wina lezy po obu stronach ale czasem po prostu mysle ze moze inny dalby mi to co ja chce ze naprawde bym sie czyla codziennie wyjatkowa piekna atrakcyjna i przede wszystkim szczesliwa u boku innego...

Tak, to dobry powód żeby kogoś rzucić. Zastanów się tylko, dlaczego wybrałaś go na swojego mężczyznę. Może ma w sobie cechy, które trudno znaleźć u innych? Rozważ za i przeciw. Teraz jesteś nim rozczarowana, ale pomyśl o tym, czemu jesteście razem. Jeśli nie będziesz wiedziała, to rzucaj jak najprędzej.