Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśsia01

Mam wyrzuty sumienia ze usunelam ciaze i nie wiem jak z tym walczyc...

Polecane posty

Galaretka? Drugi miesiąc ciąży Serce dziecka jest już uformowane i bije około 60 - 70 uderzeń na minutę. Zaczynają się formować płuca, rozwinęło się już 8 z 10 kręgów kręgosłupa, a także mózg, rdzeń kręgowy i nerwy dziecka. Mózg zaczyna wysyłać sygnały nerwowe do mięśni. Nerki są już na swoim miejscu i niedługo zaczną swoją pracę. Tworzą się gruczoły tarczycy i nadnerczy, które będą wydzielały hormony niezbędne do wzrostu dziecka w następnych miesiącach. Także żołądek, jelita i wątroba są już na swoim miejscu. Szybko tworzą się mięśnie, kości i skóra nadając maluszkowi coraz bardziej dziecięcy wygląd. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/drugi-miesiac-czlowiek-w-zarodku_36737.html

Gość a ja wiem że to prowo
no właśnie, skoro tak lekko o tym piszą wiedząc że to nielegalne, to dlatego sądzę, że to prowo

Gość 123 123 lotto
mysle, ze nie prowo. czym tu prowowkować. Nielegalne aborcje napewno dotyczą wiele z Was ... nikt tylko o tym nie mówi, bo czym się tu chwalić ... . Jedna postanowila o tym powiedziec bo gryzie ją sumienie.

Gość nararazt
wez do reki jedna mala fasolke i wyobraz sobie ze to co usunelas bylo wlasnie taka mala fasolka,a nie dzieckiem(bo wiadomo ze nie bylo),moze to ci pomoze

Gość 123 123 lotto
tam bardzo do siebie podobne ... ziarno rosliny straczkowej do 2 miesiecznego dziecka w brzuchu... bardzo ...

Gość ja bym wszystko oddała
żeby tylko zajść w ciążę i mieć dzieciątko, a ty swoje tak popostu zabiłaś. Smutne to jest że ci którzy pragną dziecka nie mogą go mieć a takie jak ty zachodzą w ciażę i usuwają :(

A jakaż to trudna sytuacja sprawiła,że podjęłaś taką decyzję? Moja rada: Rozmowa z księdzem (ale nie takim pierwszym lepszym) + spowiedź+psycholog.

Prowo czy nie nie macie prawa jej oceniać, ona chciała tylko gdzieś o tym powiedzieć bo najwidoczniej nie moze nikomu ze swojego otoczenia zaufać, a wy ją do księdza wysyłacie! Ty lotto to najlepiej spierdalaj stąd, dziewczyna ma doła, nie czuje się z tym dobrze, a ty jej piszesz, ze kiedys o tym dziecku bedzie myśleć , ze nie bedzie słyszała jak mówi mamo! Ta , jeszcze jej zapodaj ballade o nienarodzonym dziecku, moze uda Ci się dziewczyne w depresje wprowadzić! Niemoge, co za ludzie, a ta co pisała, ze zyczy autorce by juz nigdy nie miała szansy na 2 dziecko, nie nie będę Ci tego życzyła ale zastanów się co piszesz! I przestanćie zacofancy osądzać innych ludzi, Wy tacy idealni jestescie?!

Autorko nie wiem jak się to dalej potoczy, ja Ci życze szczescia, najwidoczniej miałas powody by to zrobić....

Gość krycho to ,ze ktos nie popiera
aborcji to zarza zacofany? :-0 GLUPIE KRYSISKO :-0

Gość SYlwia37_
Kurcze jaki może byc powód aborcji. Wg usprawiedliwia ją tylko to,że ciaża pochodzi z gwałtu.Nie powinnas miec więcej dzieci

Gość Obczaiłam
Nie martw się, mleko się rozlało i nic już się nie da zmienić. Mam tylko nadzieję że nie zajdziesz w ciążę. Nie chciałabym aby dziecko miało nieludzką matkę.

Gość fghasredwAFDAWDF
1. ZYJ DALEJ - NIC NIE ZMIENISZ 2. NIE IDŹ DO SPOWIEDZI - CZEMU MASZ OBCEMU DZIADOWI CO CAŁE DNIE CHODZI W SUKIENCE SIĘ SPOWIADAĆ? A ZRESZTA KOŚCIÓŁ ZA PARE LAT UPADNIE BO NIKT TAM JUŻ PRAWI NIE CHODZI

Gość kaśsia01
krycha888 oj mialam powody i to powazne:( ale nie chce o tym mowic:( to i tak niczego nie zmieni:(

No właśnie, więc nie musisz się tu nikomu tłumaczyć, to tylko twoja sprawa i musisz się jakos uporac z tymi wyrzutami, trzymaj się :)

Gość jakieToniesprawiedliwe
a ja zycze tym ktorzy jej zycza zeby wiecej dzieci nie mogla miec zebyscie nigdy nie mogly zajsc w ciaze!!!

Gość Obczaiłam
a ja zycze tym ktorzy jej zycza zeby wiecej dzieci nie mogla miec zebyscie nigdy nie mogly zajsc w ciaze!!! Ja już mam dziecko i bardzo je kocham i nadal podtrzymuję zdanie, że ktoś kto odebrał życie dziecku, nigdy nie powinien go mieć!

Jak mozesz tak pisać? Nie wiesz dlaczego to zrobiła i nie masz prawa jej osądzać...

Gość Obczaiłam
Nic tego nie tłumaczy, chyba że gwałt. A gwałt, to ona zadała swojej psychice, dobrze ze chociaż cierpi, są i takie dla których to pestka.

Jaki Bóg, a co ona niby Maryja jakas? Ona dała życie temu dziecku i gdyby nie musiała to pewnie by nie usunęła go.

Gość Obczaiłam
Ona dała życie temu dziecku i gdyby nie musiała to pewnie by nie usunęła go. Pójdźmy dalej. Dziecko ma 5 lat, matka i ojciec tracą pracę. Dlaczego mieliby nie zabić dziecka? Przecież robią to dla jego dobra, bo ich sytuacja do tego po prostu zmusiła!!! I nie pisz że widzisz różnicę. Moje dziecko też było kiedyś kropeczką.

Gość chwila prawdy,
oj mialam powody i to powazne ale nie chce o tym mowic to i tak niczego nie zmieni Skoro miałaś poważne powody to znaczy, ze nie bylo innego wyjścia. W tamtym momencie podjęłaś jedyną - słuszną wg Ciebie decyzję. Wtedy nie widziałaś innego wyjścia i to zrobiłaś. Zrobiłaś to dla swojego dobra, dla dobra dziecka, czy też dla czyjegoś innego dobra - chciałaś dobrze. Dzisiaj to już nie ma znaczenia, bo to już przeszłość. Podjęłaś decyzję, zrobiłaś to co wtedy wydawało Ci się słuszne i już. Zamknij tamten rozdział za sobą i rozpocznij nowy, Patrz w przód, a nie w tył.

Gość Obczaiłam
I w ogóle co to za tekst: ona dała życie temu dziecku!!! Masakra! Po pierwsze nie ONA ale i jej partner! Bo drugie dziecko to nie rzecz, że jak sobie sama zrobisz obiad i on ci nie zasmakuje to możesz sobie go wywalić. Ogarnij się, bo czytać się tego nie da!

Gość krychaaaaa ale beznadzieja
krycha piszesz ,,ona dala zycie temu dziecku ,, w taki sposob jakby miala tak samo prawo je odebrac . Po pierwsze ,,nie dala zycia ,,,tylko je zabrala , wiec nie uzywaj takich slow , bo to nie na miejscu

Gość krychaaaaa ale beznadzieja
oczywiscie moj post dotyczy sie krychy i jej wypowiedzi , bo jesli chodzi o autorke , nie mnie ja osadzac :-0

Źle zrobiłaś, ale trzeba żyć dalej. Żeby żyć dalej musisz poprosić Boga o przebaczenie i poprosić Go o to byś sama sobie mogła wybaczyć. Tylko On ma taką moc. Prawda i przyznanie się do winy wyzwala, uwierz mi i pójdź do spowiedzi, może do dominikanów lub chrystusowców, nie bój się, zaufaj, pomódl się zanim pójdziesz o Ducha Świętego dla siebie i spowiednika.Od wielu lat się spowiadam i zaświadczam, że spowiednicy to nie potwory tylko normalni ludzie, pragnący pomóc a nie Cię skrzywdzić. Uwierz wiele kobiet do nich przychodzi z tym grzechem co TY Spróbuj zanim powiesz, że to głupie.

Gość kaśkakakakakaka.,
dobrze ci tak stara ruro