Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśsia01

Mam wyrzuty sumienia ze usunelam ciaze i nie wiem jak z tym walczyc...

Polecane posty

Gość kkkkkktre
wyobrazcie sobie ze w 12tyg ma dopiero 4584 mm,niecaly centymetr,wiec nie pipczcie o zabijaniu dziecka;)

Gość kkkkkktre
45 84 mm

Gość dfhuikopl
he he jak zwykle nawiedzone forumowe koterianki pyszczą o zabijaniu :D

Gość siri
Do autorki: koniecznie musisz o tym rozmawiać ....może z psychologiem , może z księdzem....Na pewno nie miałaś do końca pełnej świadomości czynu....nie zrobiłaś tego z premedytacją ....No teraz żałujesz, trzeba abyś sobie to wybaczyła.....A na przyszłość masz już,, nauczkę"....Ważne jak teraz będziesz żyć dalej i na tym powinnaś się skupić tzn. aby taki fakt nigdy się nie powtórzył....Porozmawiaj z ginem jak się zabezpieczać przed niechcianą ciążą np. ....Powodzenia!

Gość batrert
nic zlego nie zrobilas,mozesz spac spokojnie:)

Gość dfhuikopl
" Do autorki: koniecznie musisz o tym rozmawiać ....może z psychologiem , może z księdzem...." leżę :D:D:D

Gość op982ja
2 miesiac to to "dziecko" bylo wielkosci fasoli :P wiec wydaje mi sie ze chyba raczej nie cierpialo jak je usuwali...

Gość Anulkaaaaaaggg
co innego usunąć a co innego poronić ludzie! poronić można nieświadomie bo każdy organizm reaguje inaczej gorzej jak świadomie bądź usunąć. To tak jak wasi rodzice by się już wami znudzili i was tzw "uśpili". To jest chore, postawcie się na miejscu dziecka. to co jak coś wam nie pasuje to już pod nóż?

Gość olkapolka113
dfhuikopl jakby poszla do ksiedza to byloby to samobojstwo:D piekne daja jej rady ha ha ha

Gość olkapolka113
Anulkaaaaaaggg Ty wez nie porownuj zyjacego dziecka do zarodka co? Zaraz sie poplacze od smiechu:D:D:D

Gość 9102937846567378292
oj ludzie,macie pomysly...

Najlepszym rodzajem pokuty byłoby, gdybyś poszła do domu dziecka i zaadoptowała jedno dziecko i pokochała jak własne. Byłaby to częściowa pokuta ...

Gość kaśsia01
kamyczek z serca...taki maly ,malutki...:( dzieki

Gość kaśsia01
Śmieszny Student nie stac mnie na to

Nie wiem, powinnaś zrobić coś bardzo dobrego, żebyś zmazała ten grzech. Ale na pewno nie na zasadzie zapłacenia Kościołowi pieniędzmi, bo pójdą one na Audi i BMW.

Gość a ja wiem że to prowo
bo ponieważ aborcja jest nielegalna to już by cię namierzyli i odpowiadałabyś za to..

Gość 123 123 lotto
Ja też chcialam usunąć, ale miałam to sumienie ze tego nie zrobilam. Owszem moje zycie się radykalnie odmieniło, może nie tak jak bym chciała ale mam teraz 4-miesięcznego synka i jak na naiego patrze i pomysle ze go zabijam to czuję sie jak najgorsza morderczyni, bo bez znaczenia czy jedst to 2-miesieczny płód w brzuchu czy dorosły człowiek, to jest życie, nieważne jak wygląda, ale ma w sobie już wolę życia i Ja Go mu nie moge odbierać, zabijać coś co jest cząstką mnie, dla kogo jestem zywicielką i matką ... żle zrobilaś, ale nie bede Cie tu szkalować, wyzywać ... widać prawdą jest, że aborcja ryje psychike. Jak w przyszlosci zajdziesz w ciąże i urodzisz dzidziusia to czasem pomyślisz o tym dzieciątku, które byłoby jego/jej starszą siostrą lub bratem, ktoremu odebtalaś życie, możliwość oworzenia oczu, płaczu, powiedzenia "mamo", pierwszych kroków ... ono umarło w Tobie, zabrałaś mu cos co 2 miesiące sprawiło, że żylo w Tobie. Kazdy znas Kiedyś byl takim "zlepkiem komórek' jak to nazywają zwolennicy aborcji, bo od czegoś się cząć musi, nie odrazu jesteśmy doroslylmi ludżmi, uczymy się przecież, rosniemy, rozwijamy, nabywamy nowych zdolności, ale najpierw jestesmy własnie takimi komórkami powolanymi by żyć...i nikt nie powinien nam tego odbierać ...

Gość jnfhasd
a ja wiem że to prowo hahahahahahaha w jakim swiecie ty zyjesz?:D

a czemu załżesz że usunęłaś?gdy usuwałaś nie miałaś dylematu?

Gość konnnaszax
123 123 lotto yhm.....tak mysla ludzie mieszkajacy w Polsce i w tych gdzie aborcja jest nielegalna,bo w krajach gdzie jest legalna,ludzie nie maja z tym problemu i pierdola glupio o zabijaniu!!!

Też pierdolą o zabijaniu. W Paryżu organizowane są marsze ochrony dla życia poczętego. W Europie najbardziej zbydlęcona jest Wielka Brytania - aborcja do ponad 20 tygodnia ciąży (22 albo 24).

Gość owca z manowca
znajdz forum aborcja na gazecie wyborczej.Tam znajdziesz pomoc!

Gość 123 123 lotto
konnnaszax No tak, świat idzie do przodu i niedługo aborcja będzie jak pojście do dentysty ... nie obchodzi mnie zachodni styl myślenia, jestem matką i uważam, że jest to morderstwo, bo to co powstaje ze zlączenia dwóch komórek ma prawo żyć ... a jak ktoś nie chce dzieci niech dokształci się z zakresie antykoncepcji. Ja nie jestem tu po to by kogoś przekonywać, widzę tylko to, że aborcja może wywołać takie skutki jakie opisuje autorka tematu ... i ja nie widze nic w tym dziwnego, ot zwykłe ludzkie sumienie... zrobiła zle i wie o tym ale czasu nie cofnie.

Gość owca z manowca
usun spacje to link zadziała

Gość oiyftf
Śmieszny Student kurde nie no po 20tygodniu to juz przesad,ale do 3miesiaca powinna byc legalna

Gość fdsfd
to powazna sprawa, idz do ksiedza ale takiego dobrego, najlepiej na jasna gore.

Galaretka? Każdy z nas był "galaretką". Nie powinnaś dostać drugiej szansy na zostanie mamą.