Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonim.

świerzb, jako choroba nieuleczalna?

Polecane posty

Gość anonim.

Witam. Jak widać w temacie chodzi o świerzb. Pierwsze krostki zaczęły mi się pojawiać pod koniec stycznia tego roku, czyli już dawno temu. Pierw myślałam, że coś mnie ugryzło, więc pewnie dlatego swędzi. Lecz potem zaczęło mi to swędzieć coraz silniej i silniej. Krostki zaczęły się pojawiać na całym ciele. Moje nogi wyglądały dosłownie jak po wojnie (nadal tak wyglądają). Byłam wiele razy u dermatologów. Wypisywali mi przeróżne leki, maście, kremy. Dosłownie używałam już chyba wszystkich maści/kremów na świerzb. Leczyłam się tak jak kazali mi lekarze. Przestrzegałam wszystkiego. Mamy listopad.. a ja po kilkakrotnym leczeniu nadal to mam. Znika i po tygodniu znowu wraca. Mam dość.. mam dopiero 15 lat (za około 2 tygodnie). Jestem jeszcze młoda, a moja skóra wygląda okropnie. Nie mogłam wyjśc na plażę, na basen nigdzie. Chcę jak normalna dziewczyna korzystać z życia. Czasem nawet płaczę z tego powodu.. że nie mogę być 'normalna'. Wszyscy pytają co to. Odpowiadam, że to uczulenie, chociaż wiem, że jest inaczej. Osoby które nocują u mnie zarażają się ode mnie. NIE CHCĘ TEGO! Chce być normalna. Błagam. pomóżcie mi. Mam dość już tego. Chcę mieć normalne nogi, ręcę, brzuch. Ogólnie to wyciskałam te krostki i leciała z nich ropa. Jeżeli ktoś chce będę mogła nawet podrzucić zdjęcia. Ale błagam pomóżcie mi. Wydałam może już ponad 500 zł na te wszystkie leki, a dalej dupa. Do tego jestem silną alergiczką, może to ma coś z tym wspólnego?

Gość sanderka333
Świerzb jest też bardzo często mylony z różą też jest to właśnie choroba skórna coś podobnego do świerzbu zresztą zerknijcie na to https://adamed.expert/roza-zarazliwa-choroba-skory-objawy-przebieg-i-metody-leczenia/ czytałam to właśnie ostatnio bo też miałam na skórze plamy, szukałam inf. Także warto się czegoś dowiedzieć