Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa123

rozwarcie

Polecane posty

zapytam doswiadczone mamy. Jak to jest z rozwarciem? wczoraj wieczorem bylam w szpitalu i bylo wszystko zamkniete, dzisiaj natomiast mialam badanie u ginekolog i wyszlo 2 cm rozwarcia a dlugosc szyjki 1 cm. Myslicie ze teraz nastapi jeszcze wieksze rozwarcie skoro w 1 dzien poszlo 2 cm czy narazie tak zostanie? szykowac juz torbe do szpitala?:d miala moze tak ktoras? dodam ze to 37t6d a dziecko ma rozmiary 38-39tc

cały czas się boję, że mi dziecko wypadnie na chodnik :(

Gość tyryyuyuyu
ja bym sie pakowala

a skad moge wiedziec ze rozwarcie postepuje dalej? da sie jakos sprawdzic/poczuc? czy po prostu czekac na bole?

tyryyuyuyu - a w co najbardziej lubisz się pakować?

to wyzej to podszyw;/ ludzie nie maja co robic widze

torbe pakuj bo z rozwarciem nigdy nie wiadomo czasami idzie ekspresem a czasami chodzisz z takim długo ja przy pierwszym dziecku miałam w 26tc zakładany szew na szyjkę bo rozwarcie na 4 już było a przy drugim dziecku jak mi w 36tc zdjęli szew tak z rozwarciem na 3 chodziłam do 41tc tyle że po szpitalu chodziłam bo już do domu mnie puścić nie chcieli z max rozwarciem na 2 puszczają przynajmniej u nas z większymtyklko na własne żądanie a ty się pakuj i czekaj na skurcze lub inne objawy porodu jak np wody

Gość kaskadaaa
ja na twoim miejsc już w szpital bym czuwała:) Ja na porodówkę trafiłam z rozwarciem na opuszek palca a po 5 godzinach było juz po wszystkim.

ale bedac wczoraj w szpitalu uslyszalam ze jest wszystko ok, zadnych skurczy, zadnego rozwarcia a lekarz badajac mnie (bardzo bolesnie) gleboko wkladal palce, moze to spowodowalo? a i ginekolog dzisiaj tez nie mowila ze mam "czuwac".

up up.Ktos jeszcze wie?

Gość patryszja:)
no bez jaj...nie mow mi ze w 37 tygodniu nie masz spakowanej torby do szpitala? zartujesz, prawda?

mam spakowana alee wiadomo ze trzeba "dopakowac" takie rzeczy jak szczoteczka do zebow itd:)

Gość karrolyna
Ja swoją torbe spakowałam w 38 tygodniu, jakos nie mogłam sie zebrać, bo miałam takie poczucie, ze jak już ją spakuje, to bede musiała pojsć do szpitala, a baam sie :P