Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mama 29292

ile trwa najdluzej ciaza u psa

Polecane posty

witam mam malegopieska yorke i nie wiem czy mam powod do zmartwienia , bo dzisiaj jest 66 dzien ciazy , a porodu jak nie bylo tak nie ma? do ilu dni nalezy odczekac? czy leciec juz jutro do lekarza? bylam juz u kontroli wczesniej to bylo wszystko ok . musze za kazdym razem jechac 30 km wiec nie chce psa narazac na takie podroze trzesawkowe wczasie ciazy. co myslicie do ilu dni czekac? niektozi pisza ze ciaza trwa od 57 do 72 dni ? pozdrawiam

i jak zwykle znalazla sie bardzo "inteligentna" osoba z bardzo "inteligentna" odpowiedzia --dziekuje :(

nikt nie napisal , ze jestes glupi , ale kazdy normalny czlowiek wie , ze jak pisze pies, to mam na mysli psa a nie krowe --a w kazdym z przypadkow rodzi plec zenska a jak juz tak super jestes poinformowany , ze suka chodzi w ciazy , to nadal nie udzieliles odpowiedzi na zadane tu pytanie ::))

Gość kobieta plus
skoro masz swojego weta a nie chesz suczki męczyć i stresować podróżą zadzwoń do niego .Powie ci czy jest sieczym matrwić czy nie . To jej pierwsza ciąza ?

no tak pierwsza ---dlatego sie martwie

Gość kobieta plus
zadzwoń do weta - może będzie mógł nawet przyjechać ? ciąza u suczki mimo ogólnie określonego czasu jest jednak sprawą indywidualną ,szczególnie pierwsza .

Gość jolka od tolka
wy to jacys nienormalni jestescie : jak ktos zalozy temat : "mam pryszcza na dupi..." , to 1000 wspisow , a tu dziewczyna ma problem powazny , ze nawet pies moze zdechnac , to sobie jaja robicie no wiec ciaza faktycznie moze trwac do 72 dni , szczegolnie u malych pieskow ktore rodza po 1-3 psy jest to czestym objawem nie martw sie , obserwoj stan temperatury, skurcze , w ostatnim dniu zazwyczaj ciezarna nie ma apetytu i obnizona temp. nie zostawiaj psa w tych dniach samego czasami nalezy przy porodzie mu pomoc: odciac pepowine itd. zycze powodzenia i zamelduja sie jak juz bedzie po wszystkim