Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgvubj

do studentów:)

Polecane posty

Gość hgvubj

ile macie miesiecznie na utrzymanie? ile z tego wydajecie na jedzenie w miesiacu ? ile na odziez? ile na inne przyjemnosci(dyskoteka, bar itp) prosze o szczere odpowiedzi

Gość asfsafsafasf
1100 300 300 0

Gość 5555555555555555555
1000 400 200 100

Gość yyy a ja tak
ja mam jakies 700 zl z czego 320 na mieszkanie 100 na jedzenie ( co weekend jezdzimy do domu i zabieramy mnostwo jedzenia z domu) a reszta na wyjscia itd... Jak mi brakuje to biore z oszczednosci bo mam odlozone jakies 2 tyś Mieszkam z chlopakiem i spokojnie mi to wystacza :) Chodzimy do kina, na basen 2 razy w tyg, kręgle piwko wycieczki... :)

Mieszkam z rodzicami, więc odpowiem na ostatnie dwa: w ostatnim miesiącu ok. 500zł, inne przyjemności ok. 100-130zł.

Gość jnhkml888
ja 2000

Gość bhjnkm,
a dalibyscie rade zyc za 350 zl nie liczac obiadow i oplat za mieszkanie ? bo ja tak mam..

Gość asfsafsafasf
bhjnkm, a dalibyscie rade zyc za 350 zl nie liczac obiadow i oplat za mieszkanie ? bo ja tak mam.. A czemu nie? Ja mam podobnie i jakoś żyje, chociaż nie jest to rozrywkowe życie:P

Gość bhjnkm,
tak tylko za te 350 musze kupic sniadaia obiady kosmetyki odziez

Gość bhjnkm,
tzn kolacje bez obiadów

Gość cattssuumiiii
Maz zarabia ponad 3000 a ja 2800 i tyle mamy, rachunki wszystkie placa nam rodzice- pomagaja nam. Wiec to mamy dla siebie na ciuchy, restauracje, jedzenie i inne rzeczy. W sumie starcza na wszystko.

Gość asfsafsafasf
bhjnkm, Czyli masz 350 zł na śniadania i obiady, ubrani możesz nie kupować, albo masz 300 zł na jedzenie i 50 na kosmetyki, albo masz 250 na jedzenie, 50 na kosmetyki i 50 na jakieś tanie ciuchy. Więc nie widzę problemu ;)

Gość asfsafsafasf
cattssuumiiii Maz zarabia ponad 3000 a ja 2800 i tyle mamy, rachunki wszystkie placa nam rodzice- pomagaja nam. Wiec to mamy dla siebie na ciuchy, restauracje, jedzenie i inne rzeczy. W sumie starcza na wszystko. hehe no dziwne że wam starcza :P

Gość mjn,.
to bylo pytanie do studentow niepracujacych a nie ludzi pracujacych

ja na 1. roku miałam tylko 250 zł stypendium, musiałam kupić bilet, coś do jedzenia , buty, ciuchy ..., przeżyłam

A właśnie. Ja pracuję i w sumie patrząc na to co wydaję, a to co zarabiam, to mogę sobie na o wiele więcej pozwolić.

Gość cattssuumiiii
Ale ja studiuje zaocznie :)

Gość uhjk
ja mam500

Gość młoda żona ułożona
ja dostawałam na pierwszym roku 600 zł z tego 270 na akademik ok 50 mies na bilet więc prostym rachunkiem wychodziło 280 na życie :P acha, jeszcze telefon mi tata płacił - 25 zł mies. no więc miałam ok. 300 zł, gotowałam sama, nie jadałam na mieście, szybko zaczęłam dawać korki i potem to już spoko, miałam kasę na kosmetyki, ubrania, imprezy i zawsze miałam odłożoną kasę... w połowie 4 roku zaczęłam regularnie pracować (we wszystkie wakacje też pracowałam), nigdy nie zabrakło mi do pierwszego i nigdy nie prosiłam rodziców o więcej :) czasem sami dokładali :P trzeba sobie umieć radzić :)

Gość bo ja juz nie wiem
na jedzenie 300 wynajem ok400 rozrywki- malutko dodatkowo zbieram pieniadze na tej stronce http://www.mypay.pl/?ref=15549&subid= w tamtym miesiacu nazbieralam 50 zl w tym juz bedzie wiecej

Gość student-student
na odzież od 0 do 100 zł mniej więcej na przyjemności (czyli cola i napoje energetyczne) 50-150 zł

mieszkanie 550, internet 40, bilet miesięczny 30, dojazdy do domu 20zł na tydzień, jedzenie ok. 300 na miesiąc. mam około 1000zł i ciągle jakieś wydatki , nigdy nie zaoszczędze :o teraz np mechanik mnie skasował 100zł... :o

Gość Ehhhhhhhhhhhh
A jak pójdziesz kiedyś do pracy dostaniesz na początek 1500zł na ręke i będziesz musiała zapłacić mieszkanie rachunki i kupić całą resztę to jak dasz rade? Ja mam 1200 zł teraz z czego 600za mieszkanie 100na rachunki i 160zł raty, nie mam rodziców więc nikt mi nie pomoże zostaje mi 340zł na kosmetyki i jedzenie. Mój chłopak jest u mnie co weekend i wtedy wychodzimy gdzieś razem i on płaci czasem ja jak mam więcej odłożone i tyle.

Gość student-student
aha i jeszcze korepetycje 200-300 zł