Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a g n i e s z k a _

Do Zdesperowana Domowa Żona

Polecane posty

Gość krasna...ona.
wtedy jak zdz studiwoala to pewnie byla inna strona studetncos tam sie nazywlaal ale teraz wszysrtko przeniesli na direct.gov poza tym to ile dostaniesz zalezy od twoich warunkow dodatkwowo duzo lubmalo mogla sie zmienic od czasu kiedy zona studiowala wiec ebdsziesz musiala sie wszystko sama dowiedziec. ja sie sama wszystkeigo dowiedzialam poprzez magiczna moc google, wiec na pewno da rade.

Gość krasna...ona.
na pewno sobie poradzisz., to jest bardzo prosty proces. powodzenia

ja skonczylam studia jakis czas temu i to w walii i korzystalam z informacji ze strony: http://www.studentfinancewales.co.uk/portal/page?_pageid=616,6200699&_dad=portal&_schema=PORTAL jak dostalam juz granty i loany to na tej stronie sie logowalam i bylo wszystko na temat mojego konta, ile, kiedy pieniadze wplyna na konto, w jakich ratatach itd. z tego co widze to dla england przeniesione jest na ta strone direct gov. a granty i loany aplikowalam w council w wydziale edukacyjnym.

ok dzisiaj posiedze nad tym i poczytam wszystkie gdzie kiedy i co mam skladac zeby dostac kase :) i najciezsza rozmowa z rodzicami nie moge robic studiow eksternistycznie to niech spadaja :o

Gość krasna...ona.
ja zapalcilam w sumie jakie 9800 f za 3 lata.-na to mam pozcyzke grant bezwrotny byl 2800 za rok a wiec 2800x 3= 8400 plus jakies 2250 bursery od unierwku za 3 lata a wiec dostalam 10650 f ,wiec jeszcze na tym 'zarobilam'' ;-) do tego jest maintenace loan chyabtak to sie nazywa- pozyczka na ksiazki ,zycie itd. ale to trzeba juz zwrocic.

Gość krasna...ona.
najlepeij o loany itp. aplikwoac do konca maja - tka mu przynajmniej radzili ,wtedy szybciej dostanie jest idpwiedz.ale mozna tez pozniej tylko ze bedziesz dluzej czekac na przyznanie. do tego trzeba miec zaswiadczenia o zarobkach rodzicow.

dziekuje dziewczyny za te informacje :) pytam o to czy to pokrywa, bo nie wiem czy bede z rodzicami mieszkac czy nie narazie sprawdzam co ciekawego ma do zaoferowania university of leicester jest w miare blisko mnie wiec narazie sprawdzam jego oferte w domu posiedze nad innymi uniwerkami, zobacze co tam jest napisane :) zieki dzieki dzieki!

o wlasnie jesli chodzi o zarobki rodzicow! moja mama ma jakies 1000funtow podstawy tata ma 1700funtow, plus jakies dodatki, nadgodziny, srednio mu wychodzi 2200 i czy wtedy jak beda za wysokie ich zarobki, czy ja dostane dofinansowanie na te studia? bo kurde na rodzicow kase nie chce liczyc

zaswiadczenie o zarobkach rodzicow to tylko do ktoregos roku zycia.. nie pamietam juz ile to trzeba miec lat zeby nie trzeba bylo zalatwiac tego osiwadczenia. ja tam bylam juz stara i nie musialam nic takiego dawac :)

Gość krasna...ona.
zdz- no to na jakiej podstawie dostalas granty? jak ja aplikowalam to trzeba bylo miec nie wiecej niz 25 lat. a zarobki rodzicow nie mogly przekaraczac 17000 FUNTOW.

z tego co ja tu widze to tego grantu to teraz jest wiecej, jakies 5 tys rocznie. jak mieszkasz z rodzicami i akbo masz ponizej ktoregos roku zycia to musisz liczyc ich zarobki w swoj income i wtedy w zaleznosci od tego incomu dostajesz granta. kiedys bylo troszke inaczej, a ja juz duzo nie pamietam, musisz poszukac po necie.. najlepiej to od razu zaloguj sie na ta strone i oblicz sobie ile by ci dali. tam sa kalkulatory.

a jeszcze jedno pytanie mma bo nie sprawdzalam jeszcze tego i sie zastanawiam czy pozyczke bierzecie pod dana uczelnie, czy najpierw bierzecie pozyczke, a pozniej wybieracie uczelnie i placice?

Gość krasna...ona.
najpeirw wybeirasz uczlenie, jak sie dostaniesz to potem pozyczka idzie bezposrednio na konto uczelni we wrzesniu . a wiec nie jest tak ,ze pozyczka idzie na twoje konto a potem ty z konta wplacasz na uczelnie.

nie wiem. raczej nie. tak sie drocze tylko :) no ale sama zobacz. z tego co piszesz. to chyba taki wybor jest nawet logiczny. polak cie zawiodl. rodzine tam masz, na stale mozesz zostac. prognozy moje jednak nie zawsz sie sprawdzaja.

haha to ze jeden polak mnie zawiodl to nie znaczy ze teraz kazdy jest be :) wiec nie wkladaj wszystkich do jednego worka :P zreszta ja najpierw musze ze swoimi rodzicami porozmawiac, jak oni to tez widza wiec duzo zalezy od ich zdania jakby nie patrzec