Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a g n i e s z k a _

Do Zdesperowana Domowa Żona

Polecane posty

Gość zdesperowana a ty znasz
mayor osobiscie? Nooo, powiedz bo ona mnie ciekawi :D

troche dziwne rozumowanie, dziewczyna byla juz w UK ostatnio i nie znalazla pracy. co w sumie jest norma teraz. zyje wspomnieniem o tych 1200... niestety czasy sie zmienily. masz rodzine, wiec niech ci znajda i wtedy przyjazd. w Poznaniu teraz studiujesz to juz skoncz. niech ci rodzice sypna troche wiecej. generalnie mi bylo szkoda kasy na te studia, i tak ci nic nie dadza. no ale jak chcesz... w UK moim zdaniem kariery nie zrobisz juz.

w Poznaniu to dziewczyna sa zadowolone jak maja minimum. jest ciezko z praca. ale i tak latwiej niz w UK teraz. kariery to nigdzie nie zrobi. taka prawda. jak chce mieszkac na koszt rodzicow w UK, to troche dziwne. niech ma jakis cel - studia.

jaka rozmowa sie wywiazala! a ja tylko chcialam spytac zdesperowana, co na ten temat sadzi, bo wiem ze sama dlugo jest w uk! nie chce jej prosic o zadna pomoc! :) kurde nie chce tez mieszkac na koszt rodzicow! gdybym chciala to bym teraz w lipcu w ogole nie wracala tylko siedziala na dupie i marudzila ze nie mam pracy! ja bylam bardzo wybredna, tam nie, tam nie, jakos pod koniec czerwca dopiero zaczelam wszedzie doslownie szukac i mialabym prace ale zdecydowalam sie wyjechac mialam kilka rozmow np w 3, jako konsultant. mialam w sklepie odziezowym ale wszystko na pol etatu. sama nie wiem co mam robic, miota mna i nosi mnie bo kurde tesknie za tamtym zyciem, tesknie za anglia w polsce ok studia ale moge je robic eskternistycznie. i tak wiekszosc sama robie w domu bo ejstem na zaocznych, duzo nie trace

Gość do ZDŻ
"i przebywajacego tutaj tepego ludu stanowiacego niestety wiekszosc" Ty tez sie do tego ludu zaliczasz mam rozumiec

Gość Camilla Mackintosh
\prezes a co ty wiesz o poznaniu? Przeciez jestes z Krk

w polsce nie mialam czasu zeby robic kariere bo wyjechalam zaraz po studiach, a bylo to w 2004 roku. ostatni rok robilam zaocznie i pracowalam w firmie projektowej wiec bylam na dobrej drodze, ale wkurwilo mnie ile dostawalam wyplaty za ten stres. stwierdzilam, ze sobie poradze za granica. wolalam pracowac jako barmanka za granica za godziwe pieniadze niz miec ambitna prace za garsc klakow i wylane ze stresu lzy. polska to dno. nie moja wina ze tak sie w polsce czlowieka traktuje ze musi spierdalac szukac szczescia gdzie indziej. sama tych swoich obywateli zniecheca... w barze dlugo nie popracowalam bo poszlam do marks& spencer na obsluge klienta, byl tez lloyds bank firma marketingowa, teraz jako ze mam dziecko sie nie przepracowuje jak kiedys ale mam fajna latwa prace. jak sie ma doswiadczenie, zna jezyk i potrafi zaimponowac to drzwi sie otwieraja wszedzie.

wiem o tym mama mi to samo powtarzala, ze tutaj mialabym pol etatu, a pozniej moze by sie caly etat trafil, tylko zeby gdzies sie zaczepic ja nie wiem czmeu mi sie tak w dupie ciagle pali :o jak narazie wiem ze to byl najwiekszy blad mojego zycia, ten caly powrot do polski rok temu. ale czasu nie da sie cofnac, ale moge ponownie tam jechac, przeciez nie zamkna przede mna granicy :) tylko po prostu tak pytam o zdania ludzi zeby moze sie upewnic w swojej decyzji

wiekszosc to nie calosc inteligencie :) tez jestem wkurzona bo mnie ominela fajna posadka w carphone warehouse, praca przez posrednika przy komputerach na caly etat, od 9 do 5, czekam az moje dziecko do szkoly pojdzie bo tak brakuje mi najbardziej pozadanej cechy pracownika - flexibility :(

nie rozumiem. troche nie spojne masz myslenie. jak masz tam prace to wracaj. mloda jestes z tego co widze, to twoj wybor. jak nie masz nikog w Polsce to chyba pewne ze wyjedziesz do UK. rodzina tam w koncu.

Gość zdesperowana a ty znasz
Serio? :D I mayor byla u ciebie w domu? ;-)

belle - mi sie wydawalo ze jest latwiej. jak przyjechalam to moglam wybierac w ofertach i w sumie zaczelam pracowac w sierpniu, bo tam mi sie najbardziej podobalo. ale za jaka place. 1400brutto, fajnie bo niby mam ciagle i w ogole ale musze uwazac aby czasem za duzo nie wydac bo moze mi braknac.

belle de jour 1982 - nie cwaniakuj do mnie tutaj. oczywiscie ze jest latwiej bo mowi po polsku, i mamy podobny poziom bezrobocia. z tym u nich szykuje sie zalamanie rynku. nie zdziwie sie jak wprowadz ograniczenia dla polakow. dla ciaptych juz sa. sa blokady dla nich na robote. oczywiscie tam sa lepsze place, ale samej pracy jest co raz mniej.

belle de jour 1982 - pierdolisz jak potluczona. grosze to sa teraz tez w UK. zapierdalaja a nic nie odkladaja nawet. mi zawsze 1000 zostaje na koncie minimum. a jestem w Polsce. przestancie pisac o UK jak o ziemi obiecanej. kiedys bylo super. teraz jest gowno.

dziwne, ze na nasze konto oszczednosciowe splywa co miesiac jakies 500 funtow. I nie zyjemy oszczednie. No, ale jak ktos po angielsku umie tyle co nic, to takie bedzie mial zdanie.

pracujemy oboje tak dla twojej informacji. Ja poza moimi godzinami mam tez swoj internetowy maly biznesik i kreci sie niezle. Trzeba miec leb na karku, a nie tylko ujadac