Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viviii

Topik dla zaczynajacych wlasnie starania o dziecko :)

Polecane posty

Gość Viviii

Jest bardzo duzo topików dla dziewczyn starajacych sie o dziecko ale wszystkie sa juz ze soba zzyte i ciezko do nich dołaczyc, dlatego tez zakladam nowy topik dla dziewczyn ktore dopiero zaczynaja starania o dziecko :) serdecznie zapraszam do rozmowy :)

Gość Viviii
Może na poczatek opowiem cos o sobie :) Mam juz synka, a teraz przyszedl czas na drugie dziecko. Moj maly od dluzszego czasu mowi ze chcialby rodzxenstwo dlatego tez spelnimy jego marzenie :) w ciąże chce zajsc za ok 2 miesiace wiadomo najpierw badania zeby sprawdzic czy nie ma zadnych przeciwskazan itd :) licze na to ze w styczniu uda sie wszystko zorganizowac i zajsc w ciaze :)

Gość Paulinka_z-mlynka
Ja dołączam, ja, ja,ja ;-)

Gość Viviii
No pelno pelno ale na kazdym dziewczyny sa juz zgrane i ciezko dołaczyc wiec badz tak mily i sam stad mówiac krotko sie wynos:) Paulinka z młynka powiedz cos o sobie:)

Gość Paulinka_z-mlynka
ja sie staram miesac i juz mam dosc bo sie nie udalo:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Gość Viviii
a masz juz dzieci czy to pierwsze bedzie?

Gość Paulinka_z-mlynka
nie mam dzieci mialo sie udac mam poprostu dosc:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Gość alemka
Ja się dołączam. Mam już jedno dziecko i w grudniu zaczynamy starania od drugie

Gość Viviii
alemka to witam serdecznie :) mam nadzieje ze nam sie uda tak jak zaplanowałysmy i bedziemy mogly cala ciaze sie wspierac i wymieniac obserwacjami a takze pomagac sobie w miare watpliwosci :)

Gość alemka
Viviii -W jakim wieku masz synka? Łykasz kwas foliowy?

Gość Viviii
mój syn ma 6 lat. Wiesz nie łykam kwasu jeszcze, w przyszłym tygodniu ide do gina żeby sprawdzić czy nie ma zadnych przeciwskazan przed ciązą :)

Gość alemka
ja już łykam kwas(pamiętaj, że trzeba go brać minimum miesiąc przed poczęciem), badania ogólne już robiłam, z lekarzem rozmawiałam, jeszcze chcę zrobić badanie na toxoplazmozę :-)

Gość Viviii
Grunt to dobre przygotowanie :) Ja planuje zajsc z ciaze w styczniu zeby na listopad było dziecko :) a Twója pociecha duza juz?? własnie dlatego tez ide do lekarza zeby tez porobic wszystkie badania to moze tak jak w przypadku pierwszego dziecka uda sie za pierwszym razem :)

Gość alemka
Moje dziecko ma dwa latka i jest właśnie z listopada :-) więc teraz wolałabym inny miesiąc :-) U mnie też pierwsze dziecko za pierwszym razem :-)

Gość Viviii
moj syn tez jest z listopada ;) a ja bardzo lubie skorpiony hehe wiec tak bym chciala zeby sie w tym znaku urodzil :)

Gość alemka
moja strzelec, ale parę dni i byłaby też skorpionem :-) :-)

Gość Viviii
Też fajnie :) to jak w grudniu zajdziesz to dzidzius na wrzesien :) fajny miesiac :)

Gość alemka
chyba na sierpień, bo pierwsze dziecko urodziłam na początku 38 tygodnia, moja mama też rodziła w 38 :-)

Gość Viviii
To bede trzymac kciuki ;)

witam... mam nadzieje dziewczyny, ze wam się uda zajść w ciąże tak jak sobie zaplanowałyscie. Niestety nie wszystkie mają tyle szczęścia i u nie których trwa to troszke dłuzej. No ale nie traćmy nadzieji.

Gość martusss20
Witam. Chętnie dołączę do Was:) staram sie drugi cykl i własnie czekam na dni płodne:) Mam nadzieję że nie tylko mi ale i innym pragnącym dzidziusia uda się zobaczyc dwie kreseczki:)

Gość staraczkaorobaczka
ja tez sie staram, w pazdierniku odstawilam tabletki. I chcialabym jak najszybciej zajsc. Biore folik. Do dnia dzisiejszego ani ciazy ani okresu. Ale tak ponoc moze byc po odstawieniu antykoncepcji.

Gość martusss20
Ja też biorę folik ale dopiero dwa tygodnie:) mam nieregularne cykle i nie dikladnie wiem kiedy mam dni plodne. Orientuje sie po obserwacji sluzu a teraz mam zamiar uzyc testow owulacyjnych:)

Hej. Mogę się do Was dołączyć? Staram się dłużej niż Wy, ale mimo wszystko fajnie pogadać z kimś kto ma taki sam cel.

Gość staraczkaorobaczka
dla mnie te testy owulacyjne to jakas czarna magia ;). Tym bardziej teraz jak odstawilam tabsy, to nie wiem ile bede czekac na okres. Na poczatku grudnia mam wizyte u ginekologa. To sie wiecej dopytam co i jak.

Gość martusss20
Ja gdy nie bralam tabletek anty... mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku:) czekam az mi przyjdzie przesylka z testami i w poniedzialek testuje po raz pierwszy:)

Gość staraczkaorobaczka
heh, oby bylo wszystko ok :) Ja robilam test w weekend. Zrobilabym kolejny, bo jakies rozne objawy mam, ale to moze od odstawienia...boje sie rozczarowac 1 krechą :( wiec poki co nie sprawdzam.

Gość martusss20
doskonale to rozumiem... ja mies temu tez mialam "objawy" ale test i lekarz powiedzieli inaczej...

Gość staraczkaorobaczka
wlasnie :) ale jak to mowią - trzeba probowac i probowac i probowac, az sie uda ;)

Gość martusss20
Witaj Zula699:) wlasnie dlatego tutaj jestesmy by cieszyc sie i wspierac w trudnych dla nas chwilach... ile sie juz starasz o maleństwo?:))