Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viviii

Topik dla zaczynajacych wlasnie starania o dziecko :)

Polecane posty

Gość pani GINEKOLOG
nie powniwaz sperma moze nawet do 42 godz. przezyc w pochwie ,wiec nie jest za pozno, ja wczoraj tez mialam stosunek:) ale bylo jeszcze wszysniej mi sie wydaje ze dopiero dzis lub jutro bede miec owulacje;) witam w klubie staraczek:) a ile ty masz lat??? i jak dlugo sie starasz???

Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi czy jak 19.11 mialam okres to czy juz moge się starać? Cykle tak mniej więcej mam 30 to dzis wypada 13 dc dobrze liczę? Ciemna jestem więc proszę o pomoc

Gość pani GINEKOLOG
ja tez tak mialam okres, tak mozesz sie starac ja od wczoraj sie staram. Ok moje cykle sa troche krotsze po 27 dni.....:)

Gość pani GINEKOLOG
Lady napisz za dwa tygodnie czy ci sie udalo ok:) a czy to pierwszy cykl sie starasz???

Słyszałam że najlepiej jest 15 16 dc ale jakbym zaczęła dziś :-) tak do 18dc to może? Jak myślicie. No i postęp zrobiłam bo 12 grudnia jestem umówiona na konsultacje i będę wiedzieć dalej co będą ze mną robić

Gość Dorotka__
Mam 28 lat i staramy si ę 3 cykl :) mam nadzieję że do 3 razy sztuka :) we wrześniu odstawiłam tabletki.

Tak pierwszy po długiej przerwie najpierw musiałam schudnąć i odstawić leki :-). Teraz chce zacząć od nowa. Tak bardzo chce chce że zaraz pekne. Już wczoraj żeśmy się kochali ale zobaczymy Narazie to stawiam się na przegranym starcie myślę że tu znajdę wsparcie,widzę jak każda z was walczy i się szanuje jedna druga wspiera to naprawdę mile jak się czyta. Ja to już się boję zwłaszcza tych lekarzy jak mówią że jesteś za gruba jesteś ofiarą nie jedź tego i tamtego ok schudłam odstawiłam leki już nie pije kawy z kofein jem więcej owoców i warzyw staram się zacząć teraz od nowa .

LadyNp - na programie TLC lub DISCOVERY często emitują programy o kobietach z otyłością, które są w ciąży i rodzą zdrowe dzieci, ale te kobiety ważą ponad 150 kg!, więc Ty LadyNp jesteś przy nich kruszynką :-) Lepiej zmień lekarza - przecież schudłaś dużo i Twoja aktualna waga nie może być przeszkodą do zajścia w ciążę!

Dorotka uda się grunt to wierzyć. A ja wam powiem dziewczyny że prędzej czy później każda z nas niespodziewanie wyskoczy z dwoma krechami :-) bez wyjątku jak to się odbędzie ale dzieci były są i będą a my jesteśmy od tego żeby je posiadać prawda? Także jak już pojadę się modlić o nie i zapalić w częstochowie świece to i za Was wszystkie też będę obiecuje.

Gość pani GINEKOLOG
Lady a ile wazysz??? ja bym ci radzila brac kwas foliowy, sama go biore od dwoch miesiecy, ale dopiero pierwszy cykl staram sie zajsc w ciaze , mysle ze sie uda, ja robie sobie testy na owulacje, choc szczerze mowiac , ja i tak czuje jak mam jajeczkowanie ,bo mnie tak z bolu az skreca

Kochana jesteś ale ja mam otyłość brzuszną więc tu pies pogrzebany :-( u mnie wszystko w porządku w miarę tylko ten brzuch boże załamka

Gość Dorotka__
LadyNp pewnie że nam wszystkim się uda :) życzę powodzenia i trzymam kciuki za każdą z Was :)

Gość biuzio
hej dziewczyny chciałabym dołaczyć. Powiedzcie mi jak to jest u was - bo ja byłam u lekarza, to kazał mi odstawić tabletki i od razu się starać - bez wcześniejszych badań, bez przerwy po tabletkach na oczyszczenie organizmu itd. Jedyne co powiedział, to żeby łykać kwas foliowy i że wszystkie badania zrobi się, jak już zajdę. Nie wiem czy to jest dobre podejście - bo czytałam, że jak się zajdzie od razu po odstawieniu tabletek, to jest większe ryzyko poronienia. I boję się i nie wiem czy mam słuchać lekarza, czy co robić. Co o tym sądzicie??

Gość Dorotka__
biuzio ja zaczęłam starania od razu po odstawieniu i jak na razie jeszcze nic :( to już 3 cykl.

Rozumiem ja dostałam BIOFER forte czyli żelazo plus kwas foliowy z witamina C w aptece Pani która sześć lat się starała mi doradziła i o dziwne jest dużo grubsza. No ja ważyłan 113 i waze 92 teraz

Gość biuzio
Dorotka dzięki za odpowiedź - a powiedz nie boisz się tego, że niby większe ryzyko poronienia, że ciężej donosić ciążę i że podobno większe ryzyko bliźniaków?

Gość Dorotka__
Staram się myśleć pozytywnie i na pewno wszystko będzie dobrze :) Tak samo u mnie jak i u Ciebie :) Powodzenia życzę :)

To się dokładnie nazywa Biofer Folic Forte i kosztuje szesnaście złotych czyli nie dużo no jest tam 40tab

Gość pani GINEKOLOG
dziewczyny po tabletkach czasami ciezko jest pare miesiecy zajsc w ciaze bo jeszcze hormony sa we krwi, ja osobiscie tablety bralam 6 lat i od paru miesiecy juz nie biore

Gość Dorotka__
Ja brałam 3 lata.

Dziewczyny nie ma co się bać bo wszystko będzie dobrze moja młodsza siostra zaszła w ciążę biorąc tabletki merc...n antykoncepcyjne i dziś ma już trzy letnia zdrowa córkę i nic się nie działo to tym bardziej po odstawieniu także matka natura jest silniejsza

Ja tylko trzy miesiące po czym było to bardzo dawno ze cztery lata temu

Gość pani GINEKOLOG
a czy wy macie mezow , czy partnerow i jak dlugo jestescie z nimi razem???

Po nich zawsze dużo jem i tyje. No trudno. Ale niestety była guma no i teraz znów zaczynamy bez od wczoraj boję się brać tabletek zawsze jakichkolwiek no i tym bardziej jak jest problem teraz z zajściem.

Gość pani GINEKOLOG
mam nadzieje ze tak po szesciu latach brania tabletek antykoncepcyjnych bede mogla zajsc w ciaze. Ja w tej przychodni gdzie pracuje u gina ,to mamy tyle roznych witamin dla ciezarnych lub dla staraczek za darmo ,szkoda ze nie mieszkamy gdzies obok to bym wam dawala :)

Gość pani GINEKOLOG
wiktoryjka a ile masz lat????

No ja miałam 20lat jak wyszłam za mąż po czym na szczęście tylko cywilny ślub bo rok później byłam już po rozwodzie. No i dlaczego? A to dlatego że dzieci mieć nie chciałam za żadne skarby świata. Teraz od dwóch lat na szczęście mam normalnego faceta i rozumiemy się bardzo dobrze dobrze nam razem i w łóżku ufam mu wiem że to jest to ale teraz bardzo chce dzieci a tu nic to chyba kara dziewczyny :-( no zobaczymy . A no i jesteśmy zareczeni.