Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palalalaka

Nowy pomysl rządu: likwidacja becikowego i ulgi na dzieci. Co o tym myślicie?

Polecane posty

oni tak bardzo chca pomagac mlodym żłobki przedszkola do góry i jeszcze chcą śmieszne 1000zł zabrać no brawo pajace jedne zamiast pomagać ludzi do depresji zaczną doprowadzać bo 2 osoby pracują i jest różnie może w trójkątach czworokątach chcą żebyśmy zaczeli żyć sobie niech coś zabiorą a nie nam wiecznie darmozjady jedne:)

Gość ej ej ej ejeje
no to jak piszemy to pismo czy nie?

myśle że bez problemu te 10000 podpisów można uzbierac prawie każdy jeśli nie każdy kto ma dziecko pod czymś takim się podpisze bo jak ktoś napisał wyżej za tą ulgę to można chociażby opał kupić

zmienia sie rzad , zmieniaja ministrow ale trzeba im dac odprawy i tym ktorzy z nimi siedzieli , pomocnicy tak samo i juz idzie kasa .....a te barany chca zabrac uczciwym ludziom

Nie wierzę ... przeciez prawie 40 % obywateli tego kraju głosowało na PO !!! Przeciez tego mozna bylo sie domyslic. Najpierw podrozaly przedszkola, zlobki, teraz zabiora sie za ulgi ... masakra !!! A swoim poslom dają 11 tys miesiecznie na utrzymanie biura poselskiego !!! Ja nie wiem jak nam przyjdzie zyc w tym kraju. Zaczynam myslec o emigracji :(

Gość alalalalalalalalala
Ja myślę, że jakby większość napisała i wysłała do Premiera to może by coś to dało

ja mam czyste sumienie nie głosowałam na PO :), ale niestety mój mąż też i właśnie z nim gadałam a on na to "zabierają ulgi bo muszą bo kryzys" nosz kurwa mać szkoda że tego kryzysu w ich kieszeniach nie widać a pisanie listów do premiera nic nie da to trzeba złożyć projekt obywatelski bo tylko to ma jakąś szanse

oni tak bardzo chca pomagac mlodym żłobki przedszkola do góry i jeszcze chcą śmieszne 1000zł zabrać no brawo pajace jedne zamiast pomagać ludzi do depresji zaczną doprowadzać bo 2 osoby pracują i jest różnie może w trójkątach czworokątach chcą żebyśmy zaczeli żyć sobie niech coś zabiorą a nie nam wiecznie darmozjady jedne:)

Gość alalalalalalalalala
Ciekawe czy w urzędach są w ogóle osoby które zarabiają najniższą krajową. Zatrudniają osoby bez wykształcenia, ja mam znajomą która pracuje w przedszkolu jako sekretarka a nawet matury nie ma, pytam jakim cudem?

Gość taTAMI85
Mam nadzieje ze jak zabiora to chociaz nie od tego roku!!!juz sie cieszylam ze na remont kuchni bedzie te 1100zl, a tu juz szybko chca likwidowac a gdzie te obietnice przedwyborcze o ulga prorodzinnych?!?!wstyd macie racje my may 600 zl na os dochodu wiec nic nam sie nie nalezy ale to ze 800 na kredyt idzie i pozniej po porobieniu oplat 300 na os zostaje to w porzadku??? niby nie duzo ten tysiac ale budzet reperowalo, ja bym chociaz ta ulge na dzieci np, do 15 r.z zostawila, po co ta ulga na dzieciaki w wieku studentow???najwieksze wydatki na dziecko i tak sie ponosi tak wlasnie do 15 r.z mozemy petycje napisac jestem za, wkurza mnie to zepatologia bedzie sie rozmnazac za te becikowe a innym biednym ale nie najbiednejszym zabieraja...

Gość taTAMI85
tak w urzedach sa os zarabiajace najnizsza krajowa, i nie chodzi mi np o sprzataczki czy ochrone, te najnizsze stanowiska sa najczesciej za najnizsza krajowa, zreszta 13 urzednikom chca likwidowac, przyczepili sie tych urzedasow ale buzdetowka typu policja nauczyciele nadal beda mieli swoje 13 gdzie tu sprawiedliwosc, oni maja podzwyzki co roku, a urzednicy od kilku lat nie...fakt urzednikow jest za duzo, ale to poiwnni jakos rozwiazac bo to tez jest mega niesprawiedliwe...

nic nie mow o nauczycielach, pracuja na pol etatu bo przeciez 20 h to pol naszego etatu , co rok podwyzki i jescze maja malo i ciagle marudza a jako jedyni dostali podwyzki ....

Gość alalalalalalalalala
Powiedzcie z jakiej racji ta 13-stka? Nie zobaczą ile oszczędnoścci im zostanie jak ją zlikwidują. Jak taki urzędnik weźmie ok.2 tyś dodatkowo to dobrze, ale jak dadzą rodzinie odliczyć od [podatku ulgę na dziecko to już rozrzutność.

mysle ze to wstyd i hanba!!!! potem sie kurwa pierdzieli w tv ze kraj sie starzeje, ze malo dzieci sie rodzi itp itd!!! kurwa kurwa kurwa!!!! ale becikowe to jeszcze picuuuuuuuuus!!!! powiem wiecej.. ja mieszkam we wloszech i co??? tutaj becikowego to nawet zapachu nie ma!!! berlusconi na pocieszenie dla glupich dal karte : socialcard.. 80 euro laduje rzad raz na 2 mies (40 na miesica) dla dzieci do 3ciego roku zycia. a za te 80 euro to wielkie gowno.. zakupy zrobisz i o... wiadomo lepiej niz nic.. ale to jest wstyd i hanba!! powiem wiecej!!! na sycyli teraz PLACI SIE ZA BADANIA KRWI W CIAZY!!!!!! bo pojebany prezydent regionu obcial fundusze i co?? na badania bede musiala jakeis 200 euro wydac!! wiecie ile to kasy.. ja za moje part time biore marne 300 euro!!!! 200 to jest tak jak 800 zl w pl!! , ale nawet i stowka to juz by bylo za duzo!! kto to widzial zeby badania krwi, by sprawdzic czy z dzieckiem bedzie wszystko ok byly platne!!!! powinni dziekowac ze sie dycydujemy na dzieci w tym hujowym kraju starych dziadkow i babc!!! raju dla domow starcow. tutaj sie pobieraja po 30tce a dzieci to juz 40latki robia....jak ja rodzilam majac 25 prawie lat to. oo jaka mloda..... jakbym miala 14 hahahaha. tak! ale urodzilam wzorowo ... no jeszcze lekarka: o jaka waska macica! .. nosorry waska macica.. ahhaha. normalna,.,,.. polska macica!!! ej nie teraz to juz odeszlam od tematu.. ale wyrzylam sie ahhaha:):))

Moim zdaniem becikowe powinni zostawić ludziom o najniższych dochodach. Tak samo ulgę na dzieci, przecież taki człowiek i tak nie wziął więcej niż 1000 zł bo inaczej rodzinne by sie nie należało. Za to uważam za niesprawiedliwe że te odliczenia i zapomogi są dostępne dla ludzi o wyższych dochodach i tym nie powinny sie należeć.

Gość mireczkaa
Aniołek, a co my w komunie żyjemy?? Każdemu według potrzeb? Wszyscy powinni mieć możliwość odliczenia ulgi na dziecko i kropka!! Becikowe mogą brać, zawsze uważałam to za idiotyzm na który nas nie stać! Ale ulge zabrać?? To już przesada i tyle! U nas polityka prorodzinna nie istnieje, po prostu! Powinni wprowadzić rozwiązanai systemowe- taką jest ulga! I to bez podziału biedny czy bogaty- każdy może sobie ją odliczyć.

a wezcie bo mnie szlag jasny trafi!!!! kurwa tutaj poslowie nie placa nawet za bilet do kina!!! a ja mam placic za badanie krwi??? nie no szlag mnie trafi!!! napisze zaraz kurna jakies pismo! no nie.. no ja sie nie moge denerwowac ahhaha.. ide stad ide juz

dzieci sa rowne nosz ku...wa dlaczego ma sie nie nalezec dzieciom gdzie w rodzinie lepiej sie powodzi , rodzice pracuja od rana do nocy aby bylo a nie czekaja na zywnosc z opieki ....

Gość ankja
To normalne że od biedniejszych zaczynają zabierać przecież ci bogaści nie muszą się prosić o becikowe

Gość mireczkaa
dokładnie gonia:) A Ty sie Elita tak nie denerwuj, w Polsce też się płaci za badania- chyba, że masz morze czasu i cały dzień rezerwujesz na gina z NFZ. A i tak przeważnie dostajesz skierowania na podstawowe.