Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palalalaka

Nowy pomysl rządu: likwidacja becikowego i ulgi na dzieci. Co o tym myślicie?

Polecane posty

gonia !!! no nie wiem czy slyszalas ale berllusconi sie podal do dymisji.. no jaja takie jak berety.. nowy rzad chyba dzisiaj maja ustanawiac!.. i juz cos pieprzyli ze podatek od pierwszego wlasnosciowego mieszkania beda znowu pobierac wrrrrrrr beda dlugi kraju splacac!!!! A CO MNIE KURWA OBCHODZA ICH DLUGI!!!! POLSKIE I WLOSKIE CO MNIE TO OBCHODZI?? JA ZACIAGALAM??? JA SIE TAM ZADLUZYLAM W BANKU NA 30 LAT I SPLACAM, LACHOW NIE KUPUJE, DO KINA NIE CHODZE ALE SPLACAM!!! jak chorze rzady polskie i wloskie pozaciagali dlugi i dziury w budzecie porobili to nie sami splacaja i lataja!!!!! ja tam zadnej dziuiry nie zrobilam i zadna z nas!!!! niech 2 procent wlaasnego zasranego majatku do wspolnej skarbonki wrzuca. zobaczycie jaki skarb sie uzbiera!!!!!!

elita :)ale desperacja , ja tez ide pisac pismo bo juz mnie szlag trafia na to wszystko

tak było jest i niestety będzie że każdy patrzy na siebie :/ co tych bubków w warszawie obchodzi że młode małżeństwa decydujące się na dziecko wielokrotnie liczą każdy grosz, oni mają dzieci odchowane, w większości już po studiach pracujące w dobrych urzędach bo rodzice im załatwili i im ta ulga do szczęścia nie jest potrzebna a że jest dziura w budżecie to trzeba jakoś załatać a żaden z nich nie chce z własnej kieszeni więc obcinają tam gdzie ich to nie dotknie :/

no mireczka no zapienilam sie!!! oooo w rmf fm, mowia o tym!!!! bo sluchaam w necie rmf fm:):) co ja to chcialam a no, ze w pierwszej ciazy zaplacilam tylko raz 100 euro za usg morfologiczne (to w 5tym miesiacy) bo nie bylo miejsc w szpitalach, wiec sobie zrobilam skoro ii tak musialam placic takie w 3d/4d :) ta 100ke dalam z przyjemnoscia:) a tak to bylo wszystko gratis... tutaj jak sie ma tzn ISEE czyli no taki papier ze dochod iles tam nie przekracza no to lekarz rodzinny daje skierowanie i w przychodni lub w laboratiurim sie robilo.. a teraz co...... :(:( a jeszcze mi powiedziano ze sa badania na krzepniecie krwi , i sa drogie jak cholera.. ze mozna podpisac papier ze na wlasna odpowiedzialnosc sie nie chce robic.. ja nie zrobie. juz rodzilam i sie nie wykrwawilam. w dupie mam

dokladnie tak ....... ale co by tu zrobic alby bylo inaczej ? pewnie nic ....

Moim zdaniem odliczenia powinny sie należeć tym, którzy mają mniej i gdzie dzieci muszą żyć w ubóstwie a nie bogatym, którzy i tak mają dość kasy :p My na przyklad nie braliśmy becikowego ani nie zamierzamy korzystać z odliczeń na dziecko bo to wstyd brać kasę od państwa skoro spokojnie stać nas na utrzymanie rodziny :)

właśnie sobie czytam o projektach ustaw obywatelskich i niestety dupa blada nic nie zrobimy bo raz trzeba nie 10 000 ale 100 000 podpisów a dwa ingerowalibyśmy w budżet a to jest zastrzeżone tylko i wylącznie dla sejmu, ale jest inna furtka :) trzeba by zagadać do jakiejś partii będącej w sejmie i niech oni to przedstawią bo im wolno tylko pytanie która partia byłaby na tyle normalna by zająć się obcinaniem kasy urzędasom :D:D:D

Gość a pierdolą żeby się mnożyć
pierdolony tusk złodziej, oby zdechł :o Drugi Hitler, ktory w dupie ma innych. Jak można być takim zjebem bez uczuć? Dobrze że jego coreczka ma co żreć. Ludzie zapierdalają za marne grosze a on chuja robi i nadal nie może się najeść :o Wszystko zabiera :o Niech jeszcze paliwo 10zl koszutuje kutas jebany :o

Gość taTAMI85
Popieram pomysl likwidacji 13 tek ale dlaczego tylko urzednikom sie pytam???? moja kolezanka jest nauczycielkom w pt konczy prace przed 10:O i sorry gowno prawda ze praca nauczyciela taka ciezka, mam wyksztalcenie pedagogiczne pracowalam w szkole i jakos sie nie przepracwywalam idziesz robisz swoje spr w domu pr domowe czy klasowki- zazwyczja sa to testy wiec sie spr migiem albo maz pomaga:P i to zajmuje chwile, niby przygotowanie do zajec itp taaaaaaaaa jasen pracujesz pare lat ten sam program i jz widze jak kazdy biedny nauczyciel po kilka godz dziennie do zajec sie przygotowuje...no i ona dostala podwyzke i 13 bedzie miala ale i takkreci nosem ze malo!

Gość ej ej ej ejeje
jak to jaka? Ruch Palikota!!!!

Gość totalna załamka !!
oj dziewczyny szkoda gadać na ten temat , też jestem wkurzona na maxa, planowałam remont za ulgę na dzieci a tu masz , wiadomo ze z jeden pensji remontu się nie zrobi , zróbmy coś !!!!

wkurwiac to mało powiedziane..... wyrzygac im wszystko by sie przydało chcą ludzi powykańczać dążą do tego żeby wyjść na ulice

A facet z mojej rodziny dorobił się majątku na różnego rodzaju misjach wojskowych... Apartament w Wawie, samochody z salonu. Co robił na tych misjach? Niewiele, bardzo tył:D Może oszczędności zacznijmy robić tam gdzie jest to faktycznie możliwe i nieszkodliwe. Np. ulga za internet - internet nie jest już usługą luksusową więc ulga jest bezzasadna, becikowe w przypadku kiedy dochód rodziny to 4tys./os i więcej to również lekka przesada. Ale najważniejsze! Dlaczego posłów nie ma w ławach poselskich a płaci im się ogromne pieniądze za wynajem mieszkań (jedno mieszkanie na jednego posła i jego rodzinę)? Dlaczego kilka lat temu czytałam, że Sikorski wydał kilkadziesiąt tysięcy złotych na kanapę do gabinetu? (przecież nie z własnej kieszeni). I masa, masa innych. Zacznijcie od siebie darmozjady zanim zaczniecie jeszcze bardziej okradać społeczeństwo.

Gość piszcie do Ruch Plaikota
jedyni na których mozna liczyć

właśnie ich portal otworzyłam :D:D:D:D jak dla mnie to w większości durne pomysły mają ale chyba tylko oni są w stanie się tym zająć :D

Gość taTAMI85
Piszemy do Palikota?:) no super kraj a rzad trabi robmy dzieci model 2+2 no jasne z checia panie tusk bede sie rozmnazac ale za co zyc?????za co oplaty porobic pozniej, male dziecko male wydatki dziecko rosnie idzie do zlobka przedszkola trezba je szczepic za swoja kase bo panstwo nie pokrywa waznych szczepien...i jak robic dzieci???

Gość piszcie do Ruch Plaikota
nie wyśmiewaj ich bo to jedyna partia która moze pomóc szarym Kowalskim! wiesz że Palikot podpisał oświadczenie w którym zrzeka się pensji posła przez całe 4 lata kadencji na rzecz jakiejś fundacji społecznej? nie weźmie ani grosza, pracuje za darmo a to ponad 400 tyś! wiem , że jest bogaty ale nie musiałby oddawać, 10 tysi miesiecznie piechota nie chodzi. oni są prospołeczni, do nich walcie!

no wiem wiem że się zrzekł :) hmmm włąśnie otworzyłam swoją pocztę i myślę jak to napisać :)

Gość taTAMI85
no on sra pieniedzmi ze tak powiem, ale milo z jego str ogolnie senatorowie i poslowie powinni pracowac prospolecznie za normalna wyplate nie wspomiajac o jakms agencie tomku ktory majc okolo 40 ma kilku tys emeryture:O

Gość Przeciez to bylo jasne
Wszystkie sobie znakomicie radzicie bez ulg :D A wiekszosc z was najezdza na tych ktorzy siedza za granica,ze im sie w Pl nie powodzi to za granice spierdalaja,macie jeszcze ochote rodzic w Pl-to gratuluje :D Przeciez tam lepiej nnie bedzie !

Gość taTAMI85
A najgorsze jest ze bedzie jeszcze gorzej:( vat podniosa wszytsko drozeje czynsze zarcie oplaty bezrobocie rosnie podwzyki zamrozone...ech...

Gość totalna załamka !!
:P :P :P :P :P pisz jak się podpiszę pod wszystkim co napiszesz :)

to tylko w tej durnej Polsce jesdt mozliwe, ze dwie osoby zapierniczaja, pracuja, placa UCZCIWIE podatki, skladki i co...i gowno:O z tego maja....i ciezko zwiazac koniec z koncem i zyc na godnym poziomie co do ulgi na dziecko-u nas ta kasa byla zawsze spożytkowana na wakacje dla dziecka..ale jak widac w Polsce zafundowanie dziecku wakacji to fanaberia bogacza:O:O ja pierdole, gdzie my zyjemy:O jestesmy jak stado baranow, ktore banda złodziei ciagnie na rzez.

niestety rząd znów chce oszczędzać na najbiedniejszych, zabierając ulgi, niech sami sie pozbawia 20% dochodów i w końcu wyrzuca tych pasożytów ze SENATU , wiec pewnie oszczędności będą większe,

Gość totalna załamka !!
: P : P : P pisz !!!! wyżej zamiast Twój pseudonim wyszły buźki :)

specjalnie mam taki pseudonim by buźki wychodziły :D:D:D napisałam dałam linka do tej rozmowy niech sobie poczytają co społeczeństwo myśli i może coś zrobią ich biuro pracuje od 12 więc przez najbliższe 2 godziny nie ma liczyć że cos odpisza ale jeśli tylko coś się pojawi natychmiast was poinformuję a kurde już dawno się zastanawiałam czy w to gówno czytaj polityka nie zacząć się bawić :D to teraz jestem zmuszona w pewnym sensie :D:D:D

Gość mireczkaa
Aniołek- to Ty nie korzystaj z ulg ani innej kasy od Państwa- Twój wybór. Każdy rodzic powinien być traktowany tak samo i koniec kropka! Wiecie co mnie wkurza? Że zawsze te oszczędności sa kosztem zwykłych ludzi, nigdy kosztem tych u góry! Ostatnio się dowiedziałam, że będa teraz szukać kasy u...opiekunek do dzieci! Pytać sąsiadów itp, czy aby jakaś nie pracuje na czarno! Albo wezmą się za konkubinat! Że niby ludzie oszukują, bo żyją z partnerem. Może by byli trochę konsekwentni i np. dali jakies prawa konkubinatom, a dopiero potem się brali za szukanie u nich kasy! Dla mnie to szukanie pieniędzy jest śmieszne i tyle!! Zamiast proponować jakieś rozwiązania systemowe to oni tylko biorą! Nie proponując żadnych zmian! Chore!