Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tak mozna???

Czy mozna mieszkac za granica i studiowac w polsce???

Polecane posty

Gość czy tak mozna???

Po prostu co dwa tygodnie przyleciec do Polski na wyklady???? czy nie ma takiej mozliwosci? jak myslicie?

Gość znajoma tak robila
znajoma tak robila, mieszkala w niemczech i studiowala w krakowie, ale zyc i pracowac chciala w niemczech wiec jej te polskie studia gowno daly...bez sensu zupelnie - nie lepiej studiowac w kraju, w ktorym sie zyje??? wykszatlcenie i start w zycie zawodowe masz przeciez po studiach zagranicznych o wiele lepsze! no i jezyk perfect!

nie wiem czy na takie normalne można, ale na prywatne tak. Z tym, że to się mija z celem i jest bezuzyteczne w kraju w którym mieszkasz. Ludzie będą krzywo patrzec jak usłyszą, że studiowałaś w Polsce mieszkając za granicą, nawet słyszałam opinie, że zakładają, że załatwia się papiery na lewo z Polski. Co Ci stoi na przeszkodzie do studiowania w kraju w którym żyjesz?

Gość czy tak mozna???
Tylko jesli np. jedziesz do Argentyny gdzie jest jezyk hiszpanski a na maturze zdawalas inny jezyk to nie masz szans tam studiowac. Chyba zebys zamieszka w Kanadzie i tam rozpoczela studia gdzie matura nie jest potrzebna.

Gość znajoma tak robila
sama sie siebie teraz pytasz czy odpowiadasz? w ogole w jakim kraju chcesz studiowac? moze od tego trzeba zaczac...

no napisala, ze w Polsce chce studiowac. a nie ma w tym kraju w ktorym jestes mozliwosci uznania tej matury ktora masz? Wiem, ze w Niemczech takie cos jest mozliwe, robia uznanie i rozszerzone z niemieckiego jak to zdasz to sie liczy normalnie. Moze warto sie najpierw popytac, sprawdzic, dowiedziec? Bo wierzyc mi sie nie chce zeby tylko w DE byla taka mozliwosc :)

Gość znajoma tak robila
to mialam na mysli tylko moze zle sformuowalam pytanie - dlaczego nie chcesz studiowac w kraju w ktorym bedziesz mieszkac, tylko w polsce?

bo twierdzi, ze jej matury nie uznaja bo nie zdawala z jezyka ktory jest jezykiem urzedowym w danym kraju

Gość znajoma tak robila
chodzi o ta argentyne??? w ktorym poscie autorka to napisala?