Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadia!

Nienawidzę takich kreatur jak mój ojciec

Polecane posty

Nawet nie znam słów, które choć w części okresliłyby trafnie jaka hiena z niego! Nędzna żmija..

Gość ale generalnie go kochasz
:D

Gość maturks4
Masz rację. Nie jest chyba zbyt wartościowym człowiekiem, skoro wychował coś takiego jak ty: tłuk, egoista, kalający własne gniazdo. Żryć ci dawał przez lata, to go powinnaś choć za to szanować. A jak ci się nie podoba: WON, pod most, albo do rzeki

haha co mi dawał?:D Ja tej hienie nic nie zawdzięczam.. Złodziej, alkoholik i dno totalne. Jak sobie zasłużył tak mieć będzie... proste..

Gość obcas kozaczka
odbierze od zycia, nie bój zaby :D. Kwestia czasu To się nazywa sprawiedliwość życia ;)

Gość sfgehtrg
ojj tam pierdolicie... a co zrobił ojciec?

Gość sfgehtrg
taa, żeby Cię kiedyś o alimenty chujoza nie podał:/ módl się zeby prawo zmienili

Widzę, że każdy tu miał idealnych rodziców i nawet nie dopuszczają do siebie myśli, że rodziców można też nienawidzić ! Nie za niewinność,.. Za znęcanie się wieloletnie, za brak zainteresowania, za to że nie pracuje i nigdy nie pracował, za żerowanie... uzbierało się.

Na razie to ja składam o podwyższenie alimentów w przypadku mojej sis, i o zasądzenie w moim. Nie płacił ani grosza dotąd, nawet z 200zł zasądzonych na moją siostrę.. Nic go nie interesuje, Wspólne długi spłaca moja mama, ubezpieczenie (mają wspólne gosp. ) Spłaty nie chce takiej jaka proponujemy, hiena jedna..

Gość sfgehtrg
ta chuja a nie idealnych rodziców. Mój stary pił i znęcał się nade mną i moim bratem jak juz poszedł w pizdu i go nie widzieliśmy kupę lat przylazł do nas po kasę. Nie daliśmy- to nas podał do sądu o alimenty- taką pomoc prawną otrzymał z mopsu. I gdyby nie to,że stary dzięki Bogu zdechł to trzeba by było płacić. Bo sąd mówi,że on jest niezdolny do pracy więc nie ma z czego żyć- ja mówię co z tego skoro niezdolnośc wynika z alkoholizmu, a jak ja z bratem nie miałam co jeść bo tatuś chlał to było ok. A sąd na to no tak, ale przepisy tego nie uwzględniają jako okoliczności pozwalającej na zwolnienie z utrzymywania takiego rodzica:/

Gość sfgehtrg
no i dobrze- walcz o to co Twoje:)

Rozumiem twój ból. Rozumiem rozgoryczenie. Z tego powstała twoja złość i nienawiść. Uważaj jednak, nienawiść i złość mogę się rozrosnąć i zaślepić. Nie zmienisz swojego ojca. Patrzy na przyszłość, buduj swoje życie bez niego. Walcz o alimenty. Pamiętaj jednak że duża nienawiść zaślepia i niszczy Ciebie. Nie jest dla Ciebie dobra. Ból, żal to naturalne odczucia. Nienawiść, złość to już twoja reakcja którą możesz kontrolować.

Gość przelot_em
Jacek to jak już tak się wymadrzasz to podaj dziewczynie sposób jak ma poradzic sobie z tym bólem i zalem.

Z bólem i żalem że została odtrącona przez ojca nie trzeba nic robić. Wystarczy tylko: - nie użalać się, nie litować się nad sobą - nie używać wytłumaczenia (bo ja nie mam ojca, bo ojciec mnie porzucił) w sytuacjach problematycznych - nie tłumaczyć sobie że "Ja mam przesrane życie, bo ojciec mnie porzucił", bo to wpędza w depresję - porozmawiać z sobą czy jestem otwarta i gotowa pokochać jakiegoś mężczyznę Żal i ból to normalne w tej sytuacji. Nie można jednak na tym ciągle jechać. Nie można też litować się na OJCEM. Tak, litowanie się nad innymi też w wpędza w depresję. Plan jest prosty - mieć marzenia, szukać szczęścia i walczyć o nie. @Nadia! Czego pragniesz w życiu, jaki masz plany? Chcesz założyć rodzinę?

Gość przelot_em
Człowieku, Jacku :D domorosły psychologu:D:D:D jesteś śmieszny z tymi radami wyczytanymi z marnego podręcznika psychologii czy nie widzisz, że przeczysz samemu sobie?

@przelot_em Ok, gdzie przeczę samemu sobie? Jesteś trochę agresywna, podaj gdzie jest sprzeczność. Nie jestem nieomylny, chętnie poczytam konstruktywną krytykę ... więc gdzie jest u mnie sprzeczność?

Pragnę spokoju, tego aby mój ojciec zniknął. Śmierć bądź przyjęcie przez niego spłaty i trwałe zniknięcie z mojego życia. Rodzinę chcę mieć, chociaż patrząc na dzisiejszych mężczyzn... odechciewa mi się.. Na chwilę obecną chcę znaleźć pracę - pomaga mi to oderwać się od problemów rodzinnych. Chcę spokojnie skończyć studia (jestem na I roku, mam 20 lat) Chcę zdobywac doświadczenie zawodowe, uczyć się języków.. I uwolnić się od problemu:)

Gość przelot_em
Nie wiem gdzie Ty widzisz agresję. Ale dobrze, odpowiem na Twoje pytanie. Brakuje logiki w tym co napisałeś, że nie trzeba nic robić z tm bólem i żalem a pod tym podajesz w czterech podpunktach, że jednak trzeba czegoś nie robić czyli innymi słowy - jednak coś z tym zrobić. Mam nadzieję, że rozumiesz co chcę Ci przekazać. Przepraszam Autorkę za odbiegnięcie od tematu.

Nie mozna ograniczać się do myślenia tylko o tym, jaką krzywdę mi wyrządził/wyrządza.. .i zyć tylko tym. Wiem, czeka mnie przyszłość.bez niego.. i ją chcę budować. Nie marudzilabym tak, gdybym miała pracę.. mogła oderwać się od problemów... Co nie zmienia faktu, że problem jest realny i wymaga rozwiązania. Myśleć o tym nie przestanę, dopóki będzie ciagle żywy.. (problem)

Gość EmmaRabba
Do Nadii A co robisz teraz uczysz się studiujesz ile masz lat?

Gość EmmaRabba
sorry doczytałam, że studiujesz a jaki kierunek?

@przelot_em Żal, rozgoryczanie to Emocje. Nienawiść, litość która się pojawia to uczucia TRWAŁE. Dla mnie nienawiść i litowanie się to jest coś nad czym możesz (jeśli chcesz) mieć kontrole. I nad tą częścią planuje pracować. Poczucie porzucenia psychicznego przez ojca - nigdy nie zniknie. Najwyżej trochę przygaśnie. Może poczytaj tutaj -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Emocja Tam jest wyjaśnienie - Emocje/Uczucia. Ja też nie jestem mistrzem (nie jestem psychologiem) w ich rozróżnianiu.

Ja bym chciała, aby zniknął..porzucił całkowicie:D z tym problemu nie mam.. mam problem z nietolerowaniem jego obecności... Nie potrzebuję go.. jest bezużyteczny, nie wiążą mnie z nim emocje żadne.. prócz chęci nie widzenia się z nim już nigdy więcej. Chciałabym rozwiązać sprawy majątkowe i nigdy wiecej go nie zobaczyć. Nie będzie nienawiści. NIe będzie nic. Nie będzie pustki, tęsknoty za ojcem. nie...bo ojca nie mam, nie miałam raczej...

Jeśli jesteś już dorosła to walcz o wolność. Wyprowadź się. Kiedy zaczniesz swoje życie, będzie Ci łatwiej.