Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smerfetka1990

Prawdziwy dom to dom z ogrodem

Polecane posty

Gość Smerfetka1990

Nie moge patrzec na domy wiesniakow, ktorzy wszedzie sadza tylko trawe i tuje, a nie ma nigdzie grządek z warzywami. Normalnie siano z butów

Gość rainer eppelman
a twoja grzadka obrośnięta czy wyplewiona ?

Gość Smerfetka1990
Nie znasz sie - pewnie cale zycie mieszkajas w smierdzacym bloku i dlatego nie potrafisz ogarnac do czego służy ogrod

Gość xyzeddddddddddddd
Od zawsze mieszkam w domu i tylko w jednym mieliśmy warzywa i sad. A teraz sobie odpoczywamy od takich atrakcji :)

Gość Smerfetka1990
A teraz pewnie mieszkasz w bloku i zazdorscisz ludziom, ze maja ogrody i jeszcze potrafia je zagospodarowac. Ladne trawniki i tuje to szczyt braku gustu. Dzisiaj patrzy sie na to, zeby ogrod był ekologiczny - czyli dopasowane łąki i odpowiednie grządki

Gość sojjjaaa
ja w ogóle nie moge patrzeć na domy wieśniaków!!!! prawdziwy dom to dom w mieście!!!!!

tak mieszkam w bloku ,ale w czerwcu wprowadzam się do nowego domku:P i ogródek ma mi służyć do wypoczynku a nie do harowania ;) trawa,tuje -plac zabaw,basenik,jajo do grila i na razie styknie;)

Gość Smerfetka1990
Czyli jednym słowem taki typowy kmiocki ogród. Od 3 lat projektuje ogrody i jestem załamana. Rozumiem swierki, które nadaja ogrodowi jakis charakter, ale tuje. Normalnie tuje to odpowiednik krasnali ogrodowych, czyli taka typowa tandeta

Ja na ogródku poza tujami, oczkiem, altanką, miejscem na grilla, wędzarnią i placem zabaw dla dziecka mam grządki :D Ale rośnie tam tylko szczypiorek, zioła potrzebne mi na co dzień, rzodkiewka, marchewka i 10 krzaków cudownych borówek i nic więcej :D No i drzewa poza iglakami to jabłoń, czereśnia, brzoskwinia i śliwka. Super owoce mają, więc ich nie zetniemy raczej. Nie ma z tym prawie wcale roboty, a przynajmniej jest jakiś owoc swój czy rzodkiewka :D To co rośnie na ogródku takie do jedzenia to samą frajdę sprawia, że można wyjść i sobie zjeść :D ZA to moi rodzice mieszkają kilka metrów od nas i oni to dopiero mają pyszności na ogródku :) Ale oni na emeryturze, uwielbiają na ogródku siedzieć i coś sobie robić.

Gość kulabakulka
zawsze można coś wypośrodkować, jakaś wersja dla leniwych, może lepiej poradzić się kogoś kto się na tym zna, zanim zacznie się wszystko negować...

No różne idiotki już zaistniały i różne brednieklepaly ale ta jest ponad wszystkie wariatka do kwadratu,hihi

Gość sojjjaaa
dom w mieście to małą działka? ciekawe... ja tam dużo małych kiszek widziałam na wsiach, działka nie powinna być za mała ale za duża też nie. taka w sam raz i koniecznie w mieście. hałas? w dzielnicy domków jednorodzinnych? chyba nigdy nie byłaś

Gość Jestem tuja
i wypraszam sobie taka dyskryminacje :-D A tak na serio to ja myslalam ze to wiesniacy wlasnie maja ogrody z grzadkami i sadami ulami i ..... strachem na wroble a tzw " miastowi" maja trawniki oczka wodne i lezaki :-D Sa przepiekne karlowate tuje ktore w Polsce mozna zastosowac do tworzenia niskich murkow zamiast bukszpanow, ktore sa nietrwale i nie wytrzymale na mroz.

Gość dziś trzeżwy
a ja mam domek ogród duży i żone i o jej ogródek dbam nawet zarośniety bo taaki lubie natura go stwożyła dzieło teścia palce-pi**ke lizać