Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dretwiała98

Co sądzicie o tym żeby córka miała imię po matce?

Polecane posty

Gość dretwiała98

nie możemy zdecydować się na imię dla córeczki, mój maż wpadł na pomysł żeby mała nazywała się tak jak ja. Czy to dobry czy beznadziejny pomysł? ja sama nie jestem przekonana.

Gość głupi pomysł według mnie
.

Gość wredna franca
To zalezy jak masz na imie...

Gość dretwiała98
na imię mam Magdalena

Gość a co mi zrobisz
ja bym dała córce inne imię, na drugie najwyżej Magdalena

Gość dretwiała98
ogólnie moje imię mi się bardzo podoba, ale sama uważam że raczej to sensu nie ma, ale mąż mnie strasznie namawia

Gość to jakis syndrom
prawie wszystkie Magdy daja corkom takie samo imie. Bez urazy, ale to nie jest jakies specjalnie piekne imie, a poza tym bez sensu zeby miala takie samo, i co bedzieice ja wolac Magda Junior? jest tyle imion na swiecie, nie macie krzty fantazji?

Moja córka ma drugie imię po mnie, jak będę miała drugą córkę to też będzie miała moje imię na drugie :P Ale pierwsze ma swoje własne, nawet szukaliśmy tak, żeby nie było w rodzinie, nie po babci ani nic

Gość ja86sia
Ja mam jedną koleżankę, która ma imię po swojej mamie, na mamę mówią pełnym imieniem a na nią zdrobniałym (w Twoim przypadku Magdalena i Magda). Czy to dobry pomysł to Ci nie powiem bo ja bym dziecku dala inne imię, ale nie uważam, że to taki straszny pomysł :)

Gość MOIM ZDANIEM OK
ja nie widze problemu . Znam przypadek i jest w porzadku , nawet mi sie to podoba !

Gość dretwiała98
ja jakoś się nie spotkałam żeby kobiety o imieniu Magda nadawaly dzieciom takie same imiona. Zresztą tak jak mówiłam to pomysł mojego męża. a Jesli chodzi o moje imie mnie sie bardzo podoba i jestem z niego zadowolona. my po prostu już sami nie wiemy jak dac małej na imie a czas goni.:(

Gość raczej poczytajcie sobie
książki imion, dawanie takiego samego imienia świadczy o wyjątkowym braku inwencji.

Gość MOIM ZDANIEM OK
i jeszcze jedno , jezeli oboje tak chcecie , jezeli imie sie wam podoba , a dziecku bedzie pasowalo to nie widze przeciwskazan . Poza tym nie sluchaj opini na kafeterii , bo to sa obcy ludzie , ktorych nigdy w zyciu nie spotkasz wiec po co sie sugerowac ich opiniami . Poza tym dobre rady z kafeterii , nie zawsze sa dobre :-0Czasami mozna sobie klopotu narobic ( sluchajac co niektorych :-0, chodzi mi o inny temat ) Rob tak jak czujecie , imie po matce czy ojcu spokojnie mozna dac , to zalezy od was .

Mysle, ze to zly pomysl, imiona nadaje si edl apamieci, np po dziadkach lubinnych osobach. Jakos nie ciekawie to widze . Poszukaj imion , ktore wam sie podobaja,

Gość disp.
Często się spotyka, że syn ma imię po ojcu, więc dlaczego córka nie miałaby mieć imienia po matce.

Gość dretwiała98
to nie jest tak że nie mamy jakiegoś zestawu imion, ale ja już po prostu sama nie wiem jakie imie dac tak zeby sie mi w 100% podobało. nie chce zeby mi sie po miesiacu znudziło.

Gość nie robiłabym tego
dziecko ma byc wyjątkowe, a nie np. być kopią matki. Ale jak nie macie w ogóle innych pomysłow, to jeden pies, zawsze może sobie zmienić urzędowo jak to bedzie duży problem. faktycznie coś w tym jest że akurat to imię się kopiuje, znam 2 Magdy, które dały swym córkom na imię Magda, właśnie z braku pomysłów.

Gość Anitassssss
beznadziejny pomysl zeby to twoje imie jeszcze jakies ladne bylo ale ogolnie wspolczuje waszej corce jak ją nazwiesz tak samo jak siebie czytalam ze nie nadaje sie imion po kims bo imie kojarzy nam sie z konkretną osobą Laura jest ładne Alicja

Jak dla mnie to nie praktyczne. Blisko spokrewnione, żyjące pod jednym dachem dwie osoby o tym samym imieniu i nazwisku. Myślę, że pomysl zeby nadać twoje imię jako drugie bylby duzo fajniejszy. Można używać wtedy 2 imion na co dzień np Maria Magdalena albo Anna Magdalena. A zawsze to inaczej brzmi niż dwie Magdaleny.

Gość wredna franca
mozesz ja nazwac Lena- wilk syty i owca cala

Gość MOIM ZDANIEM OK
jak sie urodzil moj pierwszy syn , imie juz mielismy wybrane , ale wydawalo mi sie ,ze bardzo bedzie mu pasowalo imie meza . I gdyby juz nie wybrane to moze bym tak dala . Poza tym sugerowanie sie ,ze nie wypada dac tak samo na imie jest po prostu glupie. To wcale nie znaczy o braku elokwencji , wrecz przeciwnie , moim zdaniem te osoby, ktore tak uwazaja sa plytkie . W wielu pokoleniowych rodzinach z tradycjami , wyzszym pochodzeniem, wysokim statusem spolecznym i inetligencji takie dawanie imion jest normalne . I nikt nie patrzy na to co powie sasiadka spod 9 :-0

Gość Anitassssss
teraz tak sobie mysle jakbym miala miec na imie tak samo jak moja mama to czulabym sie jak ktos malo wyjątkowy jak taka nędzna kopia kogos kobieto nazwij ją jakkolwiek ale nie tak samo jak siebie urodzi wam sie syn to dasz mu na imie tak jak twoj mąż

Gość MOIM ZDANIEM OK
ja bym miala w nosie opinie . Znam dziewczyne ,krora bardzo sie sugerowala opiniami z kafe . Chciala dac dziecku na imie , ale na kafe ja wysmiano , zrezygnowala , a teraz zaluje , bo imie stalo sie w ,,miare ,,popularne i przez wielu jest chwalone . A ona sluchala glupich bab z kafe , chociaz czula inaczej . Zrobcie tak jak czujecie , najwazniejsze ,ze oboje z mezem sie zgadzacie . A nadawaniem imienia po matce czy ojcu jezeli jest ladne , nieosmieszajace uwazam w porzadku .Powiem wiecej , mnie sie to bardzo podoba , ale to tylko moje zdanie .

Gość MOIM ZDANIEM OK
* jezeli dziecku bedzie pasowalo ...

bardzo ciekawy pomysł. znam taki przypadek wśród znajomych jest Duża Kasia i mała Kasia, obydwie są bardzo zadowolone z tego wyboru, i nie słyszałam nigdy żeby któraś gorsza się czuła z tego powodu, Pamiętaj to Twój wybór i Twojego meża pozdrawiam

BUhaha taaaa ciekawe jak dorosnie bedzie miala w ok 16-18 lat przyjdzie list (o ile poczta bedzie istaniala )czy tel zadzwoni poprosza Magdę a ty co zapytasz ale mloda czy starą? nie no dla mnie to jest smieszne..ja rowniez nie czulabym sie jakos wyrozniona majac na imie tak samo jak moja mama pomimo ze ja bardzo Kocham..ale ja jestem innym człowiekiem, ja nie jestem tą samą kobietą co moja mamą.. Jest tyle pięknych imion a wy nie umiecie wybrac i idziecie na łatwizne..

Gość przyjdzie lis ? zadzwoni tel?
hehehe rzeczywiscie to straszny problem , okropny , nie do przejscia , naprawde , straszny :-0:-P Glupszego argumentu chyba nie slyszalam :-Pbuhahahaa

ja znam kilka takich przypadków dokładnie trzy i funkcjonuje to zupełnie normalnie. To jest dosyć znany zwyczaj nadawania imion po rodzicach, szczególnie w przypadku chłopców, ale nie widzę powodu dla którego dziewczynki miały być traktowane inaczej ;)