Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iga igusia, igunia iguś...88

Imię Iga podoba Wam się?

Polecane posty

Gość mama co ma kkaoralaa
ciekawa jestem jak na imię maja te co tak bardzo tu krytykuja? he he he

jeśli urodzę córkę będzie mieć na imię Iga a jeśli syn to Filip. A swoją drogą moja suczka wabi sie Zuzia tez ładnie.

Gość errrrteeee
a ja znam dwie psie Igi no i co z tego? Mi się kojarzy z psami takie imienia bym nie dała ale ja wy chcecie to co mi do tegio:D

Gość z tego co sie orientuje i sled
Z tego co sie orientuje i sledze kafe, to tu rzadne imie sie nie podoba, kazdy temat dobry byle by sie wyrzyc, az tak zle macie drogie mamuski w domach czy jak? autorko to imie absolutnie nie kojarzy mi sie z psem, moze gdybym spodziewala sie córki tez bym tak ją nazwala ale spodziewam sie synka. bardzo ladne imie. nie przejmuj sie kąsliwymi babami :)

Podoba mi się. Kiedyś niespecjalnie, ale teraz uważam ze bardzo fajnie. Krótkie i treściwe. Są ładniejsze (według mnie) ale Iga tez bardzo fajne.

moja koleżanka ma córcie Igę:) przesłodkie imie, i ma tyle różnych "opcji" Iga,Igusia,Igunia,Igulitka, Isia :)) no cudnie!

mi się Iga bardzo podoba... do tego stopnia, ze moja pierworodna ma tak na imię :)

kurcze - imię bardzo ładne samo w sobie, tylko mi zawsze imię kojarzy się z osobami i akurat znam tylko jedną Igę. Eh niestety strasznie dziwna z niej istota, chodziłam z nią na studia... Ładna, zgrabna dziewczyna ale... kurcze - nie powinnam tak pisać, ale "głupia". Zupełnie nie radziła sobie wśród innych ludzi. Wielokrotnie próbowałam z nią porozmawiać, zrozumieć dlaczego tak jest i... nie udawało mi się zdobyć jej zaufania :( A może Ty znasz jakąś Igę, która Ci się dobrze kojarzy. To na prawdę umocni Cię w Twoim wyborze. Kurcze widzę, że masz dylemat taki jak ja. Imię dla dziewczynki szybko wybraliśmy, nawet jest kilka propozycji fajnych do wyboru, ale... jeśli to będzie synek to jesteśmy zieleni. Za nic nie mogę dobrać ładnego imienia dla chłopca!! (Albo wszystkie ładne zajęte w najbliższej rodzinie ;)

Gość Jabardzo
Iga ładnie, ale Ida ładniejsze.

Gość lepsze niż Magda
czy Agnieszka. A psy nazywaja się różnie, ja znam Henryka, Kasię, Basię, Maćka itd. I konia Alicję.

Jeżeli chodzi o wybór imienia to nie jest to tak do końca łatwa sprawa. Lepiej się poważnie zastanowić niż później żałować. Co do Twojego pytania - według mnie Iga to bardzo ładne imię. Możesz sprawdzić jak imię będzie współgrać z nazwiskiem głośno wypowiadając jedno po drugim. Warto także napisać na kartce imię wraz z nazwiskiem powinny razem wyglądać ładnie tzn. podobać się i nie budzić kontrastu. Polecam też zajrzeć tutaj, bo ostatnio sama czytałam ten artykuł http://witalnamama.pl/pl/oczekujemy-mamafakty/8 fajne porady odnośnie wyboru imienia dla dziecka, zresztą nie tylko.

Oczywiście,że nie!:):):)Tyle radości i młodości nam dodał:)

ja chciałam córcię nazwać Iga ale mężowi się nie podobało więc wymyślił norweski podobne imię Ida ale ja stwierdziłam, że wolę imię polskie takie rzadkie i wymyśliliśmy imię Lidia...Nasza córcia nazywa się więc Lidia Wiktoria.:)

Nie podoba mi się, bo bardziej moim zdaniem wygląda na skrót od całego imienia niż na całe imię....po prostu jak na całe to jest za krótkie moim zdaniem. Ale o gustach się nie dyskutuje i to TOBIE ma się podobać

eddafi no to gratulacje, a jak dlaczego wybór padł na imię Igor? Co uważasz o bardziej ekstrawaganckich np. Saturnin, Guantanamera? Tak jak tutaj http://witalnamama.pl/pl/oczekujemy-mamafakty/8 Podobają Ci się takie imiona? Zdecydowałbyś się nadać takie imię synkowi? A Tobie Lidziek??? Swoją sroga Lidia Wiktoria to piękne imiona. Bardzo mi się podobają.

Gość mama Igusi
Mam córeczkę Igunię-imię jest piękne,nie zamieniłabym go na żadne inne! Córci też się bardzo podoba :) Ale to kochani kwestia gustu-nie ma się o co spierać.Pozdrawiam

Gość gość
Też mam dwulatke o tym imieniu - nam sie podoba. Szczególnie że mamy bardzo długie nazwisko więc imię ma króciutkie, ale o gustach sie nie dyskutuje. Mi sie wiele imion nie podoba min. Alan, Adrian, Oliwia , Amelia- ale dlaczego ktoś inny ma tak nie dać na imię swojemu dziecku. Cieszmy się że mamy wolny wybór z imieniem a nie tak jak pesel zostaje nam narzucony - mogło by byc tak tez z imieniem to dopiero tragedia

Gość gość
jak bylam mala, 30 lat temu to nazwalam swoja lalke Ida-nie wiem dlaczego tak wymyslilam bo nie znalam nikoggo o tym imieniu, teraz Iga czy Ida mi sie jakos specjalnie nie podobaja ale to rodzicom ma sie podobac, a nie mi

Gość gość
Mi akurat nie bardzo...

Gość gość
Ogólnie nazywam się Iga i bawią mnie te wszystkie odpowiedzi, że iga to jakieś psy, głupie, puszczalskie laski i imie iga to dla jakis brzydkich niemek. Szanuję, że ktoś ma inne zdanie, ale też pomyślcie czy nie urazicie innych swoją wypowiedzią

Gość gość
Iga jako samoistne imie nie podoba mi sie, ale jako skrot Jadwigi to niesamowicie.