Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjkgjgjgj

Jutro próbna matura z polskiego a ja...

Polecane posty

Gość kjkgjgjgj

nie przeczytałam w LO praktycznie żadnej lektury :( może ze 2 przeczytałam częściowo innych nie tknęłam, do maja planuję nadrobić, ale teraz... ośmieszę się, pewnie zdam najgorzej z klasy :(

Gość wewrertgryyu
pewnie zdasz. trzeba bylo sie uczyc. albo wcale nie zdasz. kurde. trzeba bylo sie uczyc. teraz coz.

Do zdania matury z polskiego nie trzeba, niestety, czytać lektur. Większą znajomością tekstu musisz się popisać na teście gimnazjalnym, niż na maturze. Więc nie ma się czym stresować.

Gość babajagababajagababajaga
No co ty, na pewno nie jesteś jedyna. U mnie większosć streszczenia lektur przeczytała dopiero przed w kwietniu, maju. Na próbnej wszyscy mieli z 20-30% mniej niż na maturze właściwej

Gość kjkgjgjgj
Coś czuję, że zrobię tylko pierwszą część a wypracowanie jak napiszę to będzie miało tyle wspólnego z kluczem czy czym tam, że będę mieć za nie 0 pkt ooo... ja nieszczęśliwa :(

Gość Pani Maria z Na Wspólnej
Wypracowanie to wiesz, piszesz właściwie na podstawie fragmentów które masz w arkuszu, więc da się wypocić tą minimalną długość. Tez nie czytałam lektur w liceum a miałam 86% na maturze