Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

z porcelany

dlaczego nosicie krzyżyk na szyji?

Polecane posty

Gość paranojaxxx
Ja noszę delikatny złoty krzyżyk, oczywiście na szyi :-D Dlaczego ? Ponieważ takie mam upodobanie :-) Poza tym gdzie mam go nosić... tak jak co niektóre osoby w uchu,a może w nosie i innych idiotycznych, niestosownych dla krzyżyka miejscu ?!

Gość begiebe
hmmm :) ja np nie chodze do kosciola, ale wierze w Boga. po prostu księza i instytucja kosciola bardzo mnie zrażają. a krzyzyk nosze, bo po prostu mi sie podoba :) nie ze wzgledow religijnych. uwazam ze ladnie wyglada, podoba mi sie

Gość bardziej seksi niż krzyżyk
na szyi jest wytatuowany różaniec na nodze koło kostki.

Gość ja noszę, bo
jestem katoliczką. Poza tym wierzę, że osoba, która nosi krzyżyk lub medalik nie zginie tragicznie. Gdzieś o tym słyszałam :)

Gość bardziej seksi niż krzyżyk
jak ty jesteś katoliczką, to ja jestem Putin, jesteś neopoganskim pomiotem jakby cię nazwał ks.Natanek, co traktuje krzyżyk jak talizman magiczny.

Gość ja noszę, bo
jasne.

Gość kamelija
Jestem chrzescijanką, nie noszę krzyżyka, nie naklejam ryby na auto, nie mam medalionu ze św. Krzysztofem na desce rozdzielczej, nie mam obrazu Matki Boskiej Częstochowskiej w oknie na Boże Ciało. Jestem przeciwna krzyzom w instytucjach publicznych państwowych. Mam artystyczny krzyż nad drzwiami wejściowymi, mam piękna ikonę na kominku, mam różaniec z Watykanu w szufladzie, nad łóżeczkiem dziecka wisi medalion z Madonną. Wychodzi na to, że nie lubię sie afiszować, ani używać religii do innych celów niż religijne. :)

Nie noszę krzyża bo nie wiem po co miałbym to robić. Wiara jest lepsza jeśli jest reklamowana przez przedmioty i symbole? Nie potrzebuję reklamy zarówno gdy kupuję keczup jak i szukam pociechy.

Gość kamelija
ryba na auto jako emblemat- oto jedzie chrześcijanin, niektórzy naklejaja sylwetki motocyklisty, płetwonurka, itd.

Gość hehehe15236
jesli juz to na SZYI szyi jedno iiii

Gość gupiababajaga na miotle
tylko niedoinformowani nosza krzyz na szyji, krzyz bez jezusa na szyji nosi sie i bedzie mialo sie krzyzowe zycie ,pech bedzie czlowieka dopadal, bo juz zalozyl krzyz na siebie ,ciemnota ludzka, tak jak nikomu sie krzyza w prezencie nie daje

To są jakieś zabobony,bo wiele ludzi nosi krzyżyk i co? Wszyscy Ci ludzie mają "krzyż" w życiu. A Ci ,co nie noszą,to "miód".

"ja nie noszę, ale krzyż to jest znak wiary, który ma o tym przypominać" Głęboka ta wiara jak trzeba o niej przypominać...

Gość paranojaxxx
"tylko niedoinformowani nosza krzyz na szyji, krzyz bez jezusa na szyji nosi sie i bedzie mialo sie krzyzowe zycie ,pech bedzie czlowieka dopadal, bo juz zalozyl krzyz na siebie ,ciemnota ludzka, tak jak nikomu sie krzyza w prezencie nie daje " Twój nick adekwatny do Twojej wypowiedzi..co za bzdury wypisujesz .

Gość iset
ja noszę krzyż ankh jako talizman :)

Gość Moanlita55
Połowa z osób co odpowiedziały to się po prostu włos na głowie jeży mam 17 lat i noszę krzyż jako znak mojej wiary i założenie krzyża czy noszenie go z pełną świadomością co on oznacza jest to znak że nie wstydzisz się swojej wiary a nie tak jak czytałam "afiszowanie się z nią". Krzyż jeżeli nosisz go dlatego bo fajnie mi pasuje cię od niczego nie uchroni bo to nie on ma cię uchronić tylko Bóg , który widzi , że na to zasługujesz. Więc proszę nie wypisujcie takich głupot Ps: Osoba , która nie chodzi do kościoła jako budynku bo mu ksiądz nie odpowiada to nie osobą w pełni wierząca bo się chodzi do Kościoła jako wspólnoty a jeżeli ksiądz się wam nie podoba to chodźcie do innego Kościoła. ale w większość ludzi nie lubi księży bo nie chce im dać ślubu lub ochrzcić dziecka bo sami nigdy nie chodzą albo ostatni raz byli u pierwszej Komunii świętej bo tak trzeba :) A jeżeli ludzie mówią że Bóg jest wszędzie to dlaczego w Niedzielę nie otworzą Pisma Świętego skoro są tak wierzący. A jeżeli komuś się nie chce to jego sprawa. Tylko niech nie oszukuje innych i samych siebie . Lub niech mówią że nie wierzą w Boga . Bo nie ma czegoś takiego jak" Wierzący ale nie praktykujący "

Gość gość
Nosiłam krzyżyk kilka lat wszystko było ok sukcesy, radosc zycia, zero zmartwien zadnych chorob odkad nie nosze (bo mi sie popsul) przestało mi się układać ciagle jakies przeszkody na drodze zycia, zmartwienia, klopoty, choroby itd.

Gość gość
nosze krzyzyk na szyi poniewaz chroni mnie od zlego

krzyżyk jest opcjonalny czemu miałabym go nosić hm? ok, manifest wiary, a czy ważniejszym manifestem nie jest moje postępowanie? jak sie mnie kto spyta to chętnie przyznaje się do bycia chrześcijanką, uczestniczę w procesjach, wątpię, żeby Bóg wymagał ode mnie czegoś więcej. to nie znaczy, że ktoś inny ma nie nosić, a obecność krzyża np. w sejmie jest ważna, bo nawiązuje do dekaologu jako zbioru praw, który ma być podstawą prawa + nie pozwala na oficjalną komunizację życia politycznego. choć patrząc na te rządy popisu to ja już sama nie wiem, czy krzyż w chlewie to przyzwoicie?;)

Gość gość
nosze lancuszek z krzyzykiem i jestem z tego dumny

Gość gość
Ja nosze ze by wkur*** muslimow. Mieszkam w uk. Specjalnie religijna nie jestem, do kosciola nie chodze.

Gość gość
Możesz nie być religijna, ale jesteś Polką, chrześcijanką, i super, że nosisz.

Gość gość
nosze lancuszek z krzyzykiem na szyi pod koszula