Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aldona30

Wypadanie włosów po porodzie

Polecane posty

Hej mamusie:) macie jakies dobre sposoby na wypadające włosy po porodzie?w aptece mi pani powiedziała że szkoda wydawać kasę na odżywki i tabletki bo to nic nie pomoże,tylko to co ma wylecieć to i tak wyleci ja oczywiście i tak kupiłam sobie tabletki ze skrzypu i szampon Radical a,ale nie widzę dużej poprawy,i jak długo to trwa? Ja jestem 5 miesięcy po porodzie.

Gość smerfetkaaaaaaaaa
owszem to co ma wypaść wypadnie ale można łykać tabletki aby te włosy znacznie szybciej zaczęły rosnąć. Ja po ciąży miałam łyse zakola po 3msc kuracji revalidem włosy zaczęły rosnąć w tempie ekspresowym.

Gość a ja.....
mnie nic nie pomagało. Wypadały około pół roku, ale rosły szybko

przez całą ciażę miałam fantastyczne włosy, gęste lśniący rosły z prędkością światła;-) po porodzie koszmar, wypadały garściami były matowe;-( moj gin mi powiedział ze to normalne i nic nie pomoze dopoki sie nie unormuje, trwało to poł roku przez ten caly czas za rada babci płukałam po kazdym umyciu wlosy skrzypem polnym i powiem wam ze bardzo mi pomogl;-) polecam 20 saszetek w zielarskim kosztuje pare groszy;-)

u mnie rowniez tragedia 5 miesiecy po porodzie i wlosy garsciami wylatuja ... :( jak tak dalej pojdzie to lysa zostane ..czy to wina karmienia piersia?

To normalne. W ciazy wlosy nie wyapdaja poniewaz znajduja sie caly czas w fazie wzrostu (ach te hormony). Natomiast po ciazy niestety wszytsko wraca do normy i to co nie wypadlo wczesniej niestety musi wypasc. Takze szkoda kasy na jakies super srodki bo i tak nie pomogą.

Nie do końcaaaaaaaa ... ja miałam zapalenie poporodowe tarczycy włosy wylatywały garściami jak zrobiłam badanie na poziom mój lekarz sie wystraszył ... sama zresztą też . Od razu do poradni endokrynologicznej i kupka leków nie tanich ale pomogło . Jakby nie to mogłam stracić wszystkie włosy i mieć nieodwracalne zmiany w organiźmie . nie lekceważ ... do lekarza po skierowanie na poziom tarczycy tzw TSH będziesz sie czuła lepiej . pozdrawiam

Gość mamama27
wypadną tyle ile ma wypaść i nic z tym nie zrobisz - ja zafarbowałam włosy i przeczesałam i tyle mi ich wylecialo ze szok - ale potem przestały wylatywać bo wyleciało większość naraz

Gość fijucofg3ocg
VITAPIL jest genialny!

O kurcze to zostało mi tylko czekać ,albo będę łysa,albo w końcu przestaną wypadać:( ale też mi się wydaje że jak karmi się piersią to więcej ich wylatuje