Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inna płeć i czy to istotne ?

płeć ... skończcie biadolić że miała być dziewczynka a okazał sie chłopak ......

Polecane posty

nie macie co robić ? problemów ? czytam post jednej mądrej uczonej ... bo jak tu sie przestawić i mówić teraz w werski męskiej do brzusia jak była wersja żeńska .................................... ja pitole ja chciałabym mieć taki problem jak TY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

podpisuje się. Matko co za różnica jaka jest pleć dziecka? Ważne żeby było ZDROWE!!! Naprawdę ludzie mają większe problemy

Gość hhmmmmmmm
a ty kobieto przestan jeczec z tego powodu, co ciebie to obchodzi?

No dla mnie też jest to zagadka Co za różnica czy chłopiec czy dziewczynka?Byle zdrowe

Gość hhmmmmmmm
wyobrazcie sobie, ze kobieta slyszac od lekarza ze na 100 bedzie dziewczynka planuje wiele rzeczy, informuje,dziadkow, a najgorsze jest jak zaczyna przygotowywac wyprawke wlasnie dla dziewczyn ki, w kolorze rozu, kladzie tapete w pokoju w kolorach rozowych, kupuje lalki i w ogole a tu nagle zonk, bo bedzie chlopiec, postaw sie na miejscu tej kobiety moze dla ciebie nie bylby to problem, kazdy czlowiek inaczej patrzy na pewne sprawy, wiec przestancie, biadolic i WY

Gość słodka pomaranczka
cieszcie sie ze wogle jestescie matkami bo nie jedna ktora sie stara latami i niema a zarazjedna z druga napisza ale co ty mozesz wiedziec nie mozna planowac płci to ja odpowiem a co wy mozecie wiedziec na temat wyczekiwanej i upragnionej przez wiele kobiet ciazy !!!!

Gość a ja.....
każdy ma prawo do własnych marzeń. Ja starałam się 3lata i miałam nadzieję na synka. Oczywiście, zdrowie najważniejsze, ale w głębi serca marzyłam o synku. Udało się. Teraz jestem w drugiej ciąży i również chciałabym mieć synka. W tym momencie nie wiem, ale na ten moment będzie dziewczynka(18tc). Cieszę się, ale jakieś piknięcie żalu było w pierwszym momencie.

najważniejsze ze zdrowe i bez komplikacji a nie ze dziewczynka,chlopiec...na innym forum mama sie pytala czy kolor oczu sie zmienia,bo jej dziecko ma neibieskie i ma iles tam miesiecy a wolalaby by mialo brazowe po tatusiu i chyba to byla jakas z tego forum :D DOROSŁE KOBIETY,MOZE NIE KAZDA,ALE TYLE W GLOWIE MAJA ZE SZOK,A POTEM MAJA PRETENSJE I ZAKŁĄDAJA TEMATY ZAŻALONE O MNIE BY MI ZABRAC DZIECKO BO JESTEM CHAMSKA HEHE NO DARUJCIE SOBIE TO BO TO ŻENADA I NIC WIĘCEJ :) pozdrawiam te madre :D

a ja.... i co taka tragedia,ze sie okazalo ze chlopiec czy dziewczynka,kochac nie bedzie ? zal,albo robienei dzieci dla becikowwego haha

a ja.... i co taka tragedia,ze sie okazalo ze chlopiec czy dziewczynka,kochac nie bedzie ? zal,albo robienei dzieci dla becikowwego haha

Gość do saleminki 8
Hahaha, zapomniałas sie wylogowac ?:D

Gość do saleminki 8
biedna saleminkaa8 wcisneła ALT+lewo i sie okazalo ze nie wylogowała sie a chciała napisac jako pomarańczowa anonimowa osoba:D żal.pl sali:)

BUAAHAHHAHAAHHAAHHAHAHAH TEKST ROKU ! SŁYSZAŁA ŻE DZIEWCZYNKA '' I KUPUJE LALKI I W OGÓLE '' NO BO MNIE ROZWALI ! A JAK CHŁOPAK TO MA JUŻ SWOJEGO KŁADA I MOTOR CZY JAK? JA PITOLEEEEEEEEEEEEEEEEEE ! DAJCIE MI COŚ NA WSTRZYMANIE !

Gość indonsesjaaa
padam , Saleminkaa8 poległas ;:D:D:D:D:D:D:D:D::D:DD:D::D:D:D:D:D

Gość noinienoxi
ale o co chodzi z saleminką???

Gość juz sama nie wiem co myslec
droga autorko...chyba masz ze soba wielki problem:] czy wg Ciebie moj temat zalozony to robieni tragedi?? masz kobieto jakis wielki problem ...zal mi Ciebie. nadzwyczajniej w swiecie czlowiek zaklada temat,zeby porozmawiac z osobami o podobnej sytuacji.... wiadome jest, ze sie cieszymy na maxa ze dzidzius zdrowy i tak naprawde nie wazne cz Ch cz Dz... zwyczajny szok po pomylce lekarza.... robisz wielkie halo na forum z zazdrosci czy co ? żal mi Cie ;/

Gość indonsesjaaa
no biedna sie nie wylogowała i napisała sama pod sobą :D

Gość noinienoxi
aha, ale może tak chciała, cholera wie

Gość juz sama nie wiem co myslec
14:07 [zgłoś do usunięcia] saleminkaa8 mierzyc temperature caly cykl i kochac sie wdniu w ktorym skoczy temperatura o bynajmniej 3 kreski,a to bedzie swiadczyc o tym ze owulacja byla,kobieta po owulacji moze zajsc jeszcze 24 h-czy jakos tak my chcielismy chlopaka i kochalismy sie w dniu gdy podkoczyla mi temperatura o 3 krechy i sie udalo PROSZE BARDZO !!!!!!!! MY CHCIELISMY MIEC CHLOPAKA !!!!!!! A CO JAKBY OKAZALO SIE ZE DZIEWCZYNA....CIEKAWA JESTEM. AUTORKO JESTES ZAŁOSNA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moja koleżanka tak wkręciła sobie ,że będzie miała dziewczynkę i koniec.nawet jak jeszcze nie była w ciąży naczytała się jakiś zabobonów coś tam o brodzie nie wiem o co chodzi :O:O i była pewna ,że będzie córka.Zaszła w ciążę jak szalona kupowała różowe i różowe tylko. poszła na Usg i się popłakała:O wiecie jaka ona była zła i zawiedziona ,że bedzie syn :O termin ma na grudnia i naprawdę cała radość z ciąży po prostu znikła jest zła i zawiedziona:O

Gość a ja wam powiem ze powiem
ze my będziemy mieli chlopca, a chcieliśmy dziewczynkę... Maz przez miesiąc od usg nic nie powiedzial, a w koncu wczoraj sie wygadal i powiedzial: "a ja chcialem dziewczynkę, uródź mi dziewczynkę, proszę... najlepeij jak szybko zajdziesz w druga ciaze, za drugim razem musi sie udac"

Gość SMIESZY MNIE AUTORKA
DUZO PAR PRAGNIE MIEC DZIECKO DANEJ PŁCI A WYCHODZI INACZEJ... TO NIE ZBRODNIA. AUTORKA MA WIELKI PROBLEM CHYBA !

Ja chyba jestem w innej epoki, ale w gdybaniu: wolę dziewczynkę niż chłopca, nie widzę nic złego. Ot, po prostu preferencje co do płci. Znam kobiety, które były zawiedzione, bo planowały córkę, celowały w dziewczynkę, a był chłopak, pamiętam ich żal i rozgoryczenie, ale potem te kobiety były bardzo szczęśliwe, kiedy w końcu to dziecko się urodziło. Nie znam takiej, która odrzuciłaby dziecko, albo gorzej je traktowała tylko dlatego, że płeć inna nić oczekiwana. Oczekiwania, plany i marzenia każdy ma inne. Są kobiety, którym płeć jest obojętna, a są takie, które czekają na dziecko konkretnej płci. A to biadolenie, że: "jak ja teraz będę mówić do brzusia", świadczy o infantyliźmie, niedojrzałości, a nie o tym, że kobieta coś tam sobie zaplanowała i chciała

Gość D.BillI
tak to jest jak się człowiek nastawi:(

Wiecie , co ... chyba najwazniejsze jest to zeby dziecko bylo zdrowe???? wiadomo zawsze w podswiadomosci ktos sobie mysli ze chcialby akurat dziewczynke lub chlopczyka... ale w głebi duszy najwazniejsze jest chyba zdrowie naszego dziecka?? sama jestem w ciązy i zawsze marzyłam o dziewczynce ale teraz dla mnie to obojętne najwazniejsze zebysmy oboje byli zdrowi !!!!!

Wiecie , co ... chyba najwazniejsze jest to zeby dziecko bylo zdrowe???? wiadomo zawsze w podswiadomosci ktos sobie mysli ze chcialby akurat dziewczynke lub chlopczyka... ale w głebi duszy najwazniejsze jest chyba zdrowie naszego dziecka?? sama jestem w ciązy i zawsze marzyłam o dziewczynce ale teraz dla mnie to obojętne najwazniejsze zebysmy oboje byli zdrowi !!!!!

Gość hankamost
Hehe Ja też nastawiłam się na córeczkę :) i nawet poszłam na dodatkowe usg 16 tygodnia żeby mi POTWIERDZONO tą wymyśloną dziewczynkę. Pokazał się siusiak... Byłam w ciężkim szoku. Głupia, nawet nie przypuszczałam, że tak może byc :) Zadzwoniłam do męża ze łzami w oczach, on wykrzyknął: Super! Liczyłem na to! Szok trwał u mnie jakieś 2 godzinki. Teraz mam 26 tydzień, za każdym razem na usg jest chłopczyk. Ciesze się niezmiernie :) To wyzwanie wychować faceta :)

Dlatego nie powinno kupować się wszystkiego w jednym kolorze No wybaczcie - dla mnie to chore kupować wszystko różowe albo wszystko niebieskie - aż słabo się od tego robi Ja nawet wiedząc co będe miała kupowałam wszystko różnokolorowe Zauwazylam ze jeszcze u chłopców to jakos tak nie widac ale mamusie dziewczynek to je od stóp po uszy na rozowo wystroją zawsze No aż niedobrze się robi I sory ale noworodkowi nie kupuje sie zabawek sugerujących płeć np. lalek czy samochodów Boze matkom na łeb ciąża siada?

Gość ja chciałam mieć syna
ginekolog mi dwa razy powiedział że będzie chłopak i co? urodziła się dziewczynka; po porodzie byliśmy z mezem zaskoczeni bo przez kilka miesięcy żyliśmy z myślą ze na 100% bedzie chłopak, ale szybko oswoiliśmy sie z ta zmiana i nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby zalowac ze mam coreczke a nie synka. Wyprawke kupilam uniwersalna a nawet jak dostałam typowo chłopiece ciuszki to tez zakładam je małej.