Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka total

CHCĄ UŚPIĆ WSZYSTKIE ZWIERZĘTA W SCHRONISKU W JÓZEFOWIE!!!

Polecane posty

to nie zmienia i tak tego jak zyja psy w wielkich maistach . załóżmy nawet ze ci wierzę i faktycznie jesteś pod tym względem wporządkiu a nie glupia hipokrytką ktora tylko pierdoli dla samego pierdolenia to przepraszam ale biorąc pod uwagę srednią w metrach ludzi miezkajacych w wielkich miastach i zakladając ze co drugi ma psa i kastracja i sterylizacja jest powszechna to nie zmienia nijak tego co napisalem. bo tak wygląda. ludzie, równeiż ci wielcy zagożali zwolennicy obrony praw zwierząt itd ci co najwiecej robia szumu i zamieszania jak chca uśpic psy w schronisku (tam sa stale psy usypiane tasmowo przeciez i tak) albo ktos z robil smalec...to traktuja zwierzeta, pieski, kotki jak zabawkę. ok przytulaja, całują, myja, czeszą, ubierają w obcuachowe ciuszki w zime itd ale odbieraja mozliwosc realizacji instynktów i zwierze się męczy!!! jakby ciebie kciukiem jakiś kosmita zamknal w malym pokoikiu, codziennie przytulal, karmil, glaskal, od czasu do czasu wyprowadzal na dwor (tylko tam moglabys biegac, sikac i robic kupe) ale juz bzykac sie i w ogole blizszego kontaktu z jakimi kolwiek innymi osobnikami twojego gatunku bys nie miala to bys byla szczęsliwa? ok wdzieczna ze ow ufok o ciebie dba i nie krzywdzi pewnie tak ale czy szczęsliwa>? wątpie. miałem kiedyś psa który jeśli nie uciekl (mam dom z ogrodem i potrafil zrobic w 5 min podkop itd) na suki (wracal po 2-3 dniach) to chodzil osowialy i smutny. męczyl sie. zdecydowana większość miłoscikow zwierząt to glupi hipokryci🖐️

Gość zalamka total
ja kiedy moge to pomagam ! zwierzakom i ludzion ale jak do tej pory tylko zwierzaki byly mi b. wdziczne za ta pomoc ludzie tylko krecili glowami ze malo i malo i wiecznie im malo ...:(

Gość marlenaaaaa
TO JEST OSZUSTWO - TEN TEMAT BYŁ JUŻ WCZORAJ I KTOŚ WYJAŚNIŁ ŻE Z TO SCHRONISKO LIKWIDOWANO 3 MIESIĄCE TEMU TAKŻE SPRAWA DAWNO NIEAKTUALNA A CI TUTAJ PRÓBUJĄ WYŁUDZAĆ KASĘ!!!!!!!

Gość zalamka total
nie wiem czy to prawda wyslal mi to pewien znajomy wiec wkleilam tutaj ...

ludzie jak chcecie sie poklocic to zalozcie sobie osobny topik. tu trzeba pomyslec jak POMOC zwierzakom. do autora watku - napisz do fundacji Viva - oni pomoga na pewno - interwencje@viva.org.pl

akurat u mnie jest etap, ze nie ma ich po 2 dni, bo cieczka na wsi krouluje, ale w taka ogode i szukam. w kazdym razie zdania nie zmienie. na dzieci nie dam, mam jke w d.

Gość sipsi
myślicie że zostaną uśpione humanitarnie? 600 sztuk ? wątpię poczytajcie o sposobach usypiania zwierząt

moim zdaniem system schronisk jest głupi . powinno być tak sak z domami dziecka. państwo zaczelo likwidowac wielkie domy dziecka gdzie jedynie patologia i przemoc sie szerzyło i produkowano przyszlych kruyminalistów i prostytutki na rzecz rodzinnych domów dziecka, miasteczek dzieciecych itd... tak samo powinno byc ze zwierzakmi. likwidacja stopniowo tych molochow oblesnych i wrecz strasznych gigantycznych schronisk na rzecz malych schronisk np do 20 zwierzakow. zakaz prywatnych schronisk , w sensie takim ze chcesz zrobic dom dla zwierząt (max 50-100 zwierzakow) musisz przedstawic warunki chocby wstępne i gmina współfinansuje caly projekt,. tak jak przypadku rodzin zatepczych. kasa od gminy ze srodków samorządwych i od państwa z budrzetu centralnego na prowadzenie takih domow dla zwierzat, plus ulgii tak aby prowadzenie nie oznaczało bidy z nędzom prowadzacego a jednoczesnie nie było sposobem na zarabianie kupy kasy. takie cos zapewni z jednej strony mniejsze obciazenie gminy , likwidacje chorych wielkich molochów i lepszy los zwierzaków w takich malych mini schroniskach. no i likwidacja wielkich pryatnych chronisk dla zwierzat ktorych nikt nie kontroluje ... to jakie obecnie

Gość lena #
Wszystkich i tak nie uda się uratować. Trzeba zachęcać ludzi do przemyślanej adopcji zwierząt ze schroniska. Nie wiem, co jeszcze można zrobić? Szukać sponsora dla schroniska?...

kciukiem nikt ci nie kaze dawac na dzieci nawet zlotowki. ale bywasz w takich topikach wkurwiajaca ze swoimi skrajnymi poglądami tak samo jak ci o dzieciak pizacy podobnie krajnie jak ci z tymi zwierzakami... jeden drugiego przekonuje ze zwierzak/dziecko jest lepsze/gorsze no kurwa przecie to trzeba miec coś zryta banie:d🖐️ z reszta mniejsza z tym. tyle co tu widzialem wpisów o zwierzatech i obroncow agresywnych wręcz to ciekawi mnie jaki procent kasy (wolnej w sensie po odliczeniu wszystkich koniecznych wydatków) wydają na pomoc zwierzakom a ile na przyjemnosci totalnie zbędne do egzystencji jak np nowy tusz do rzes za 100zł albo perfumy za 200...

Gość lena #
Moje psy to zawsze były znajdy. Ostatniego ktoś wyrzucił z samochodu na ulicę. Szukaliśmy mu domu, ale nie mogliśmy znależć i w końcu został u nas. Taki rasowy kundel wiejski :) Nie chodzę do schronisk bo jestem tak chora. Raz byłam i mi wystarczy. Ale wszystkim reklamuję psy ze schroniska, zamiast kupna rasowych z hodowli.

Gość brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ale Ty michal pierdolisz. nie udzielaj sie w takich tematach bo mi podnosiszz cisnienie. idz sie lepiej paulinka zajmij;P

Gość marlenaaaaa
TO JEST OSZUSTWO - TEN TEMAT BYŁ JUŻ WCZORAJ I KTOŚ WYJAŚNIŁ ŻE Z TO SCHRONISKO LIKWIDOWANO 3 MIESIĄCE TEMU TAKŻE SPRAWA DAWNO NIEAKTUALNA A CI TUTAJ PRÓBUJĄ WYŁUDZAĆ KASĘ!!!!!!!

nie chodzi o pieniadze. wazne ile daje sama, ale nie ile do puchy wrzucam. juz to zglosilam od razu na interwencje do vivy

lena nie. trzeba zmienic prawo w polsce. ponieważ schronisko dla zwierząt te molochy to straszna męczarnia zwierząt:/ nie wazne czy gminne czy prywatne. za duze, zle zorganizowane i w wiekszosci niedofinansowane molochy. u mnie w rodzinie było od kiedy ja pamietam 6 psów wszystkie ze schroniska a jeden to poprostu wszedl przez otwart furkę i nie dal sie przegonic i zostal. btw.5 zdechlo na nowotwory!a jeen rekordzista mial 16 lat i zdechl ze starosci. mial wszystkie mozliwe starcze choroby, trza bylo go znosic na dwor na siku przez reumatyzm nie mogl chodzic a mieszkal na parterze hm...ale to dawno był..aha i ten co najdluzej przerzyl to wlasnie ten uciekający wolny , niewykastrowany ...

Gość konieczynkaaaaa
kciukiem kciukiem@tlen.pl'; proponuje masowe uspienia dzieci, ktore zajmuja miejsca w szpitalach i biora nasze pieniadze na leczenie,. wtedy starczy pieniedzy na miejsce dla zwierzakow i jedzenie. Jesteś okrutna, tez mi szkoda tych biednych zwierzątek, cierpia przez ludzi, ale ty jesteś bezduszna, wolisz zabić dzieci niż zwierzęta?? Co z ciebie za człowiek bez serca!!!

zamiast pierdziec na kafe o tym proponuję zebrać 100tys podpisówpod projekt zmieniajacy sytuacje kewsii schornisk podobnie jak to mialo miejsce z domami dziecka. likwidacja tzw biduli na rzecz rodzin zastępczych i minidomow dziecka czy miasteczek dzieciecych okazało sie skuteczne i przynioslo dobre skutki. w kwestii zwierzakow powinno byc podobnie bo nikt mnie nie przekona ze schronisko gdzie sie tloczy po kilka psów na jednym metrze kwadratowym , nawet dofinansowywane lepiej itd to mądry i dobry pomysl.

Gość konieczynkaaaaa
w moim rodzinnym domu tez sa dwa podrzutki - kundelki i kot znajda, moja ciocia ma pieska ktorego ktos wyrzucil z samochodu razem z jego rodzenstwem.Pieski byly tak male ze nie potrafily samodzielnie jesc, karmilismy je strzykawka ) wszytkie znalazly dom

a jest jakis wyznacznik, czy ma sie serce czy nie? no niestety, dzieciaki mnie nie ruszaja. jakbym miala do wyboru wybrac zycie dziecka czy psa, wolalabym psa. bez zastanowienia. litosc i chec pomocy niestety jest tylko w kierunku dzieciakow w tym kraju, wiec mam je w dupie

male dziecko niemowlak jest tak samo bezbronne jak maly szczeniak a 2-3 letnie dziecko niczym sie nie rozni od 2-3 letniego psa. tylko ze faktycznie, to co niektorzy tu poruszaja, dzieci mają znacznie lepsza ochronę prawną, nie mowie tu o ewentualnych karach za przestępstwa, tylko ogolnie. wiecej fundacji i wiecej rządowych organow dbajacych o bezpieczento i ogolnie warunki zycia dzieci, niż odpowiedników zajmujących się losem zwierząt. ps. ja jestem za całkowitym zakazem handlu zwierzętami hm kolekcjonerskimi(?) :P jeynie zwierzeta slużace do jedzenia, krówki, swinki czy kurczaki , handel ok. ale psy, koty , homiki całkowity zakaz hhandlu i wielkie kary za złamanie prwa. efekt? - nie będzie tyle zwierząt , trudno zbankrtrutuja sklepy ze zwierzetami ale chuj. nie będzie rozmanazania i produkowania więcej zwierzków niz jest chętnych ludzi na nich. jak myslicie co sie dzieje ze zwierzakami ze sklepow zoologicznych na ktore nie ma z jkiegos powodu brania akurat i chetnych???? no??? gdzie trafiaja? w najlepszym wypadku w ostatnia drogę do wterynarza na zabieg anihilacyjny.

Gość o reeeny
boze co za naiwniary. ewidentnie ktos wyludza kase kosztem biednych zwierzat! nie ma zadnej likwidacji schroniska!!!!!!!! wake up!

' 12:40 [zgłoś do usunięcia]kciukiem kciukiem@tlen.pl'; a jest jakis wyznacznik, czy ma sie serce czy nie? no niestety, dzieciaki mnie nie ruszaja. jakbym miala do wyboru wybrac zycie dziecka czy psa, wolalabym psa. bez zastanowienia. litosc i chec pomocy niestety jest tylko w kierunku dzieciakow w tym kraju, wiec mam je w dupie' eee pierdolish kciukiem. nie byłas nigdy takiej sytuacji wiec nie wiesz jak bys sie zachowala np podczas pozaru mogla zlapac tylko obce dziecko lub obcego psa...

Gość lena #
Tu nie ma jednego wyjścia z sytuacji. Ja uważam, że zacząć trzeba od podstaw. Te psy w schroniskach miały kiedyś właścicieli, co się z nimi stało?? Brak odpowiedzialności, wrażliwości, pustota i okrucieństwo. Trzeba zmienić prawo, ale też UCZYĆ DZIECI właściwego stosunku do zwierząt!

Gość lena #
Nawet na kafe czasem zdarzają się tematy: "Jakiego pieska kupić 5 - letniej córeczce na gwiazdkę?" A po pół rpoku piesek ląduje w schronisku lub przy budzie na wsi bo rodziców obowiązki przerosły, a dziecku się znudziło.

Gość lena #
Ja poszłabym dalej: Uważam, że na trzymanie psa czy kota w domu powinno się mieć pozwolenie z urzędu( jak w Chinach przy posiadaniu dziecka). Pies ma być zaczipowany, jak się zgubi nie ma problemu z odnalezieniem właściciela. Chce mieć psa, to niech się zobowiąęe do opieki nad nim weterynarza, jedzenia itd.

Gość Gość
Ludzie którzy kiepsko cenią życie zwierząt, kiepsko będą kochali swe dzieci. Ludzie którzy nie kochają dzieci, mają kłopoty z wrażliwością na problemy zwierząt. Jeden wielki bełkot i tyle.