Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka total

CHCĄ UŚPIĆ WSZYSTKIE ZWIERZĘTA W SCHRONISKU W JÓZEFOWIE!!!

Polecane posty

dokladnie. i okresowe badania. nie przychodzisz na badania telefon. nie ma psa to masz problem bo jak zdechnie trza zgłosić itd. ale to daleka odlegla i malo realna przyszlosc:P za to organizacja schronisk dla zwierzat na wzór rozwiązań jakie zastosowano by poprawic sytuacje sierot i niechcianych dzieci juz owszem jak najbardziej realna

Sacryficial Suicide ----> PIERWSZY PRZSTOJNY FACET NA KAFE. to trzeba gdzies zapisac. (sory za caps, ale w robocie jestem)

Gość o reeeny
tym razem to znowu ja. - generalnie masz rację, ale nie przesadzaj z kolei w drugą stronę. jakie instynkty? jaka wolnosc? pies od tysiecy lat jest zwierzeciem udomowionym, ba! nigdy nasze wspolczesne psy nie byly wolne. watpie, by sobie poradzily zupelnie na wolnosci, umialy polować jak wilki itp. one sa stworzone do zycia z ludzmi i łakną z nimi kontaktu. kolejna sprawa "ok przytulaja, całują, myja, czeszą, ubierają w obcuachowe ciuszki w zime itd ale odbieraja mozliwosc realizacji instynktów i zwierze się męczy!!!" znow przesadzasz.. jak zyje to widzialam moze, ze 3 jorki wymuskane i poubierane w jakies ciuszki :o wiec o czym ty za przeproszeniem pierdolisz?

Gość o reeeny
"miałem kiedyś psa który jeśli nie uciekl (mam dom z ogrodem i potrafil zrobic w 5 min podkop itd) na suki (wracal po 2-3 dniach) to chodzil osowialy i smutny." nie generalizuj na podstawie swojego psa. to tez sa indywidualisci. ja mialam pieska, ktory nigdy mi nie uciekł. miał otwartą bramę i mogl wychodzic kiedy chciał. znikał góra na pol godzinki polatać po lesie (bardzo bezpieczna okolica, same łąki i lasy) i zawsze wracał, ale i tak najchętniej lubił wychodzić z ludzmi, czy to na spacer czy na ryby. no wiec jak sie ma do tego przypadku twoja teoria?

Gość o reeeny
"aha i ten co najdluzej przerzyl to wlasnie ten uciekający wolny , niewykastrowany ..." no zajebiscie. tyle, ze ten twoj wolny wojownik splodzil zapewne liczne gromadki, kolejnych niechcianych psow, ktore teraz gnija w schroniskach.. a sterylizacja (przeciecie jajowodow badz nasieniowodow) nie likwiduje zadnych instynktow i nie czyni zwierzat nieszczesliwymi. czy jak czlowiek sobie przetnie jajowody czy tam nasieniowody (a jest taka metoda antykoncepcji) nagle traci wszelkie popedy i nie moga normalnie egzystowac ? nie. tak samo jest i u psów. fakt, ze ludzie te decyzje podejmuja swiadomie, ale psy nie nie potrafia myslec jak ludzie i zaden burek nie rozpacza "ojej nie bede mogl miec szczeniat". one dalej maja popedy i nie zdaja sobie sprawy z tego, ze nie sa plodne.

Gość Gość
kciukiem dziękuję. Problem jest o wiele szerszy niż Nam się wydaje. Ażeby to wszystko funkcjonowało jakkolwiek w miarę dobrze, trzeba zacząć od ludzi. Uświadomienia, a w szczególności uświadamiania przyszłych właścicieli zwierząt. Bierzemy za nie pełną odpowiedzialność na wiele najbliższych lat. Wielu ludzi bierze psy pod wpływem impulsu i zewnętrznej urody, nie mając pojęcia o jego psychice i potrzebach. Jak ktoś wyżej napisał. Miał psa, a pies był szczęśliwy jedynie jak się podkopał pod płotem i uciekł na suki. Psu nie wystarcza samo siedzenie w ogrodzie, o wiele szczęśliwszy będzie w małym mieszkaniu, wychodząc często na spacery i kiedy będzie mógł spędzać dużo czasu ze swoją rodziną. Pies to stworzenie stadne. Czasem mi ręce opadają kiedy widzę jak ludzie wychowali swoje, psy. Potem oczywiście żądają cudów w ich wychowaniu, przyprowadzając na tresurę. Zresztą wychowanie dzieci też wiele stawia do życzenia.,

Gość marlenaaaaa
TO JEST OSZUSTWO - TEN TEMAT BYŁ JUŻ WCZORAJ I KTOŚ WYJAŚNIŁ ŻE Z TO SCHRONISKO LIKWIDOWANO 3 MIESIĄCE TEMU TAKŻE SPRAWA DAWNO NIEAKTUALNA A CI TUTAJ PRÓBUJĄ WYŁUDZAĆ KASĘ!!!!!!!

Gość lena #
Sacryficial Suicide chylę czoło przed Twoją wrażliwością, wiedzą na temat zwierzaków :)

Gość o reeeny
"ps. ja jestem za całkowitym zakazem handlu zwierzętami hm kolekcjonerskimi(?) jeynie zwierzeta slużace do jedzenia, krówki, swinki czy kurczaki , handel ok. ale psy, koty , homiki całkowity zakaz hhandlu i wielkie kary za złamanie prwa. efekt? - nie będzie tyle zwierząt , trudno zbankrtrutuja sklepy ze zwierzetami ale ch*j. nie będzie rozmanazania i produkowania więcej zwierzków niz jest chętnych ludzi na nich." tak tak. tyle, ze te rozmnazane swiadomie - rasowe. niemal zawsze znajduja dom. te bezpanskie biora sie z takich nieodpowiedzialnych wlascicieli. co trzymaja niewykastrowanego samca i puszczaja samopas na wioske, coby pozapladniał wszystkie suki w okolicy :o stad sie biora bezpanskie psy, a nie z hodowli rodowodowych psow!

Gość Eniigmaa
Sacryficial Suicide nadal zajmujesz się tresurą psów ?

Gość lena #
SS jeśli na kafę założysz fanklub to ja będę pierwszą, która się zapisze :) Bardzo cenię Twoje wypowiedzi na tym forum :)

13:06 [zgłoś do usunięcia]kciukiem kciukiem@tlen.pl'; kto niby zglasza, smierc psa? chyba kpisz. http://kciukiem.powiedz.to http://www.voila.pl/071/fq3ne/?1 kciukiem widac wlasnie jak czytasz ze zrozumieniem! przeciez pisalem o przyszlosci i tym jak powinno byc by bylo normalnie czyli psy zarejestrowane, zakaz handlu swobodnego, chipy, itd tera to moge psa porabac siekierą , zrobic smalec zupe czy co mi sie podoba a resztki zakopac w ogrodku i nikt sie o niczym nie dowie. i moge brac psa co drugi dzien ze schroniska tylko po to by go np zjesc i wziac nastepnego i nikt tego nie kontroluje... a co mojej teorii odpowiedz sobie sama czy bys ty byla szczesliwa nie moga realizowac swoich instynktow>???? np nie mogla wysikac i wysrac sie wtedy kiedy chcesz tylko wtedy kiedy ci pozwolą???? porooochac sie tez by ci nie pozwalali chyba ze z podstwionym osobnikiem akurat do rozrodu bo masz akurat rasowa krew? ludzie mają na ogół w dupie potrzeby zwierzat np psow. przytulanie, karmienie i wyprowadzanie dwa razy dziennie wystarcza ich zdaniem i pies est mega happpy i wdzieczny i szczesliwi a oni czuja sie tacy fajni i dobrzy wlaciciele:O a co do mojego uciekajacego psa to nplodzil pewnie ze setke szczeniakow ale to byl pies nie do upilnowania. czekal np calymi godzinami zerkajac na furtke czy moze ktos niedomnknie. ponadto potrafil odginac jeden drucik w siatce! serio! z reka na sercu tak robil by nikt sie nie zorientowal. wracal brudny, smierdzący, głodny i mokry ale szczelsiwy.

mnie tez on podoba. nie dosc, ze ladnie pisze to nie obraza. i wyglada. ja w kazdym razie na razie tu sie udzielac nie bede, bo raz, ze w pracy jestem i mi sie gadka z klientami pieprzy, to mnie krew na co niektorych zalewa.

Gość Gość
Owszem. Rozpierdala mnie ludzka niewiedza i ignorancja. Owszem uśpienie wszystkich psów i kotów ze schroniska rozwiąże problem nadmiaru psów, ale na chwilę. Za rok pozwolimy im się rozmnożyć do o wiele większych liczb. Pewnie, że najpiękniej jest obserwować dzikie wilki, które moga się rozmnażać i podziwiać ich wolność, sposób radzenia sobie z problemami ich życia. Pies jednak zatracił w dużej mierze sposób wszystko to co posiada jego dziki kuzyn. Zdziczałe psy grupują się w stada które nie mają ładu, ani składu. Większość psów, nie wie jak się zachować w towarzystwie drugiego psa. Grupa dzikich psów, jest wielokrotnie niebezpieczniejsza niż parę watah wilczych. Zanim weźmiecie psa poczytajcie, pooglądajcie rodziców, dokształćcie się. Unikniemy później pogryzień, porzuconych zwierząt w lasach, na ulicy

Gość Eniigmaa
A podjąłbyś się tresury dwóch owczarków. ? Jestem z twoich okolic, więc nie byłoby problemu z dojazdem.

dodam jeszcze ze to byl najfajniejszy pies na swiecie, nie agresywny, nikogo nie gryzl. w dodatku totalnie bezczelny, wszystkozerny(najbardziej lubil lody) ja go kiedy przydybalem w parku z ojcem na ucieczce byl, szedkl sobie z jakas suka i kumpami. i wolamy go , na penwo sluyszal ale udawal ze nas nie widzi i nie slyszy ale jak ojciec podpiegl to spiertolil:D a najlepsza byla jego przeproaszajaca mina "zbitego psa" jak wracal z ucieczki i prosil by go wpuscic do domu:D

Gość Gość
W jakim wieku i pod jakim kątem ? Ostatnio mam wiele pracy :d, a i moje psy potrzebują trochę podszkolenia ( mam dwa młode wilczaki) Po nowym roku, mógłbym się podjąć.

Gość konik optrzepany lewą dłonią
pewnie polowa z was nie wie co pisze.Polowa z was nie byla w schronisku i nie widziala co się dzieje! W krakowie w schronisku jest masakra. Jak bylam po psa to nieśli kotki male.Pytam się gdzie niosą te malenstwa a kobita odpowiada ze lazami w oczach.Uspić. Pytam sie je -jak to? Nie ma wyjscia. No tak-co dzien przybywa zwiężąt. Ludzie przestali być wrażliwi na ludzkie cierpienia a ty wymagasz od tych matołów,żeby mieli jakie kolwiek skrupuły wobec braci mniejszych? Biorą kupują swoim bachorom zwierzaki a pozniej jak nie ma kto wychodzić to prowadzą na skazanie do azylów. Gdyby było więcej odpowiedzialnych ludzi to by tego nie bylo.A nie jedna wielka cholota.Gdzie się nie obejżysz to chamy i sku rwy syny za razem! Niestety-nie wiem co lepsze dla zweżąt śmierć czy tulaczka. To wszystko jest chore. A do tej pani co ma w dupie jakieś tam psy-bo ma chore dzieci ! Sram na twoje dzieci i powinnas je uśpić-mniej będzie skurwy sy nkow małych i motłochu na tym świecie. To tyle z mojej strony:-) Pozdrawiam środkowym paluchem

Gość Eniigmaa
To ile masz teraz psów ? Daj jakiś namiar na ciebie. Suka ma 14 miesięcy, a pies 9.

Gość o reeeny
"a co do mojego uciekajacego psa to nplodzil pewnie ze setke szczeniakow ale to byl pies nie do upilnowania. czekal np calymi godzinami zerkajac na furtke czy moze ktos niedomnknie. ponadto potrafil odginac jeden drucik w siatce! serio! z reka na sercu tak robil by nikt sie nie zorientowal. wracal brudny, smierdzący, głodny i mokry ale szczelsiwy. " ja nie kwestionuje tego, czy twoj pies byl szczesliwy i czy wypuszczanie psa samopas jest ok! tylko powinieneś go wysterylizowac. bo poki co to z siebie tez robisz hipokryte! sterylizacja jest bardzo skuteczna metoda zapobiegania rozmnazania sie niechcianych psow. ty tutaj piszesz piekne bajeczki, a z drugiej strony z twojej winy w jakimś schronisku jest o te setke wiecej psiakow :o

a u mnie w okolicy nie ma schronisk:O najblizej mam do schroniska oddalonego o 50km, nie mam kiedy, a chetnie bym zglosila sie na jakis wolontariat, a nie siedziala w domu na dupie/ Sacryficial Suicide a z jakich okolic jestes??

tu gdzie mieskzam (pod warszawa) w 1997 albo 95, dokladnie nie pamietam ale straz miejska wystrzelala wszystkie bezpanskie psy jak rowniez psy majace wlascicieli akurat bedace na ucieczce. musielismy wtedy tego naszgo uciekiniera pilnowac zeby nie uciekl bo psy zaczely znikac. wczesniej pod szkola 10 czekalo na kanapki a tu pustki, zero dzikich kotow i psow walesajachyhc sie po parku czy osiedlach. wtedy wlasnie byl taki smutny i nieszczeliwy, stracil wszystkich swoich psich towarzyszy a mial calkiem spore standko, ze 3 samice byly jego. dopiero pozniej wyszlo na jaw ze to straz miejska BEZPRAWNIE wystrzelala wszystko co sie poriuszalo na czterech lapach i nie bylo na smyczy!!! oczywiscie nie wiadomo kto wydl rozkaz nikogo za rękę nie zlapano le ludzie wiedza ze to straz miejska... i od tamtej pory m, czyzli od ponad 15 lat jakos się nie odrodzila populacja bezpanskich psow i kotow. z reszta to tez przez brak pustostanoww itp gdzie psych i koty mogly młode . uchowac.

Gość zalamka total
kazde schronisko to zalamka ! nie mamy szacunku do zwierzat TAKA JEST PRWDA niestety! a co nagorsze nie widac zeby to sie zmienilo ! ani polepszylo z dnia na dzien jest coraz wiecej zwierzakow bezdomnych a LUDZIE ZAMIAST ADOPTOWAC WOLA kupic psa czy tam kota :( smute ale TO WSZYSTKO TO NASZ WINA !!!!!!

Gość michaił
"Sram na twoje dzieci i powinnas je uśpić-mniej będzie sk**wy sy nkow małych i motłochu na tym świecie." Ciebie też powinni uśpić. Jednego psychopatę mniej w necie i na świecie!

Gość o reeeny
"Owszem uśpienie wszystkich psów i kotów ze schroniska rozwiąże problem nadmiaru psów, ale na chwilę. Za rok pozwolimy im się rozmnożyć do o wiele większych liczb." SŁUSZNIE! i głównie przez takich nieodpowiedzialnych wlascicieli jak Michał, który trzyma psa - uciekiniera i go nie wysterylizował! Jeszcze sie tym chełpi:o i jeszcze tak bezczelnie generalizuje. jego pies, ktory byl płodnym spierdalaczem był szczesliwy i znakiem tego wszystkie psy, ktore sa w jakis sposob ograniczane sa NIESZCZESLIWE. żałosne :D latlerek, ktory sie wlasnego cienia boi, tez powinien sie wybierac na kilku godzinne tulaczki i jego to tez uczyni szczesliwym? bzdura.. nawet sobie sprawy nie zdaje, ze jedynie samce maja tendencje do spierdalania na jebanie i że zadna suka nie ucieka :D

Gość lena #
Jakiś czas pracowałam na wsi. I to co tam widziałam na zawsze będzie mnie prześladować w koszmarach. Jak próbowałam interweniować, patrzono na mnie jak na wariatkę! Raz mnie policją postraszono. Taki "żarcik"; pytam się kiedyś sołtysa wsi, gdzie są psy pana X (zawsze miał kilka, a od jakiegoś czasu ani szczekania u niego nie słychać, ani psów nie widać) to usłyszałam: Aaaaa, X ma zawsze po 5 psów i co roku inne! Wszyscy wiedzieli, co się u tego X dzieje i nikogo to nie obchodziło!

"sterylizacja jest bardzo skuteczna metoda zapobiegania rozmnazania sie niechcianych psow. ty tutaj piszesz piekne bajeczki, a z drugiej strony z twojej winy w jakimś schronisku jest o te setke wiecej psiakow " dostalem go jak mialem 3 lata. zdechl jak mialem ok 19. tzn trzeba bylo go uspic bo juz sie nie poruszl a srodku przeciwbolowe na reumatyzm nie dzialaly. a ostatnie 3 lata jego zycia to juz nie uciekal. nie mial sily. slyszl czasem szczekanie , nawoływania innych psów...probowal sie wtedy podniesc..robil pare krokow i rezygnowal. mial wtedy takie smutne oczy. aha i nie zgadzam sie z tym ze wieki udomawiania ps ów i kotów stlumilo i zliwkwidowało ich instynkt. to nieprawda🖐️

Gość kotkamaskotka@
ja jestem za jak nie umieja znależśc in domu to niech uspia po co trzymac takie zwierzaki ???? kasy brakuje na dozywianie dzieci w szkołach itd a tu psy karmic ma panstwo ??? zenada lubie psy mam w domu sama pieska ale gdybym miała do wyboru nakarmic psa czy dziecko to wybór jest oczywisty.