Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka total

CHCĄ UŚPIĆ WSZYSTKIE ZWIERZĘTA W SCHRONISKU W JÓZEFOWIE!!!

Polecane posty

Gość Eniigmaa
A w tym roku nie dasz rady zacząć szkolenia ?

Gość o reeeny
"bylabys szczesliwa jakby ci ktos, np wspomnany ufok ktorego jestes zabawka, na tzipke zalozyl pas cnoty i schowal kluczyk bo jestes jego pupilem i niechce bys miala kontakty z samcami swojego gatunku bosie boize cie zaraza chorobami ." czyli co? twoim zdaniem nie powinno sie sterylizowac psów, a co wiecej pozwalac im sie rozmnazac jak chcą? a potem co z tymi psami w schroniskach robic? rozumiem, ze te 600 psow w józefowie to wdlg ciebie za malo? a potem co? usypiac je czy co robic z tymi psami? zadne likwidacje molochów i zakladanie "rodzinnych schronisk" nie pomoze, bo pies w schronisku, to zawsze pies w schronisku!

Gość o reeeny
niestety, ale cos za cos. ja uwazam, ze lepszym rozwiazaniem jest sterylizacja niz uszczesliwianie psow poprzez pozwalanie im na niekontrolowane rozmnazanie.. wole sterylizowac niz potem usypiac, albo meczyc 10 psów w 2 na 2 :/

eee nie kumalicie mnie. ja moie o tym ze py chca pociupciac no;P poseksic sie bo tak im mowi instynkt ! ten moj wpomniany pies zabieral sie nawet do jamniczki(mielismy jednoczesnie w domu jamniczke jeszcze) a byl duzy 5 razy taki jak ten jamnik no i probowal cos tam zadzialac ale mu nie wychodzilo:D i wiedzial ze sie nie uda bo probowal juz z 10 razy ale jak tylko miala płodne dni to zawsze wariowal i sie chcial do niej dobrac! a nie byl to glupi pies, potrafil na pasach przechodzic, rozgladal sie zawsze , lewo, prao, leo i dopiero przechodzil, zaze po pasach itd ale instynkt byl silniejszy niz wiedza ze ten jamnik jest za maly dla niego.

Gość Gość
Eniigmaa Podałem Ci moje gg napisz tam, na forum telefonu nie rozdaję o reeeny w moim bloku koleś trzyma doga niemieckiego... żal d**e po prostu sciska. nie wnikam juz w to jak czesto z nim wychodzi - to nie ma znaczenia. taki pies sie zawsze bedzie w bloku meczył. Uwierz, że dog niemiecki jest akurat stworzony, do życia w pomieszczeniu i wielkość pomieszczenia akurat nie gra roli, jeżeli ma częste i odpowiednio długie spacery. Dog niemiecki to cherlawy kaleka. jedynie z wyglądu zewnętrznego wygląda dostojnie i wydaje się psem wytrzymałym. Dogi średnio dożywają 8 lat. Mają kłopoty ze stawami, z żołądkiem, z koścmi. Wszystko przez Nasz głupi pęd, ku jak najlepszej urodzie tej rasy. Nikt nie liczył się ze zdrowiem tego psa, a jedynie by był jak największy, Ten pies nie nadaje się do życia na zewnątrz i wymaga bardzo dużo nakładów finansowych w żywieniu i pielęgnacji, Bernardyn to inna sprawa, bo to pies stworzony do życia na wsi.

pies w sensie samiec nie ma swiadomosci czy zaplodnil czy zostal ojcem choc chyba swoje szczeniaki wyczuje i rozpozna. ale rozumiecie. dla samaca chodzi o to, instynkt kaze mu posuwac samiczki ile wlezie i jak najwiecej i jak najczesciej chocby bez ich zgody:D:D:D: natomiast samiczki powinny byc wwysterylizowane..w w sensie musza. tylko mi chodzi o to ze i tak ma instynkt rozrodczy. nie ma swiadomosci ze ktos jej wycial to i owo ale wie ze cos jest nie tak. a np ciąże urojone u wysterylizowanych to skad sie biora? nie da sie stlumic takich instynktow:P

Gość o reeeny
chcesz mi powiedziec, ze mozna trzymac doga w mieszkaniu 45 metrów, gdzie sa jeszcze 3 osoby? :D bullshit!

Gość Gość
Tym razem to znowu ja/ - jest tylko ta różnica, że jeżeli pies nie czuje suki w cieczce, to mu się po prostu nie chce i nie istnieje w jego mózgu samozadowolenie, więc nie odczuwa potrzeby seksu. My czy mamy kobietę, czy nie i tak lubimy seks :D Ponieważ mamy wyobraźnie i myślenie abstrakcyjne

Gość Gość
o reeeny to czy można trzymać doga na 45 ,, to już tylko kwestia jak się o niego dba. Będzie o wiele szczęśliwszy na 45 m, niż na zewnątrz pozostawiony sam sobie. Chcę Ci powiedzieć jedynie, że ten pies wymaga ścisłego kontaktu z właścicielem i o wiele większej uwagi i troski niż np. owczarek niemiecki. I dlatego nie gra u niego roli akurat metraż. Nie nadaje się jak inne rasy do życia na zewnątrz. Wiadomo że najlepszym rozwiązaniem byłby dom z ogrodem. Uważam jedynie, że akurat dog w bloku, nie jest odbiciem znęcania się nad psem. Zważ na to że ludzie czesto któzy posiadają ogród, gorzej traktują psy, z uwagi na fakt, że są przeświadczeni że puszczenia psa do ogrodu, zastąpi im wspólne spacery.

Gość o reeeny
no wlasnie u wysterylizowanych suk nie ma ciaz urojonych i jest to czesto wlasnie lekarstwo na te ciaze urojone.. ktore prowadza do nowotworów.. poniewaz suka z urojona ciążą produkuje niekiedy mleko, ktorego nikt nie wysysa... suki, ktore nie mialy potomstwa, nie byly wysterylizowane bardzo czesto mają umierają młodo na nowotwory :o no ale, jakie ty widzisz generalnie rozwiazanie? pozwalac sie im ruchać, ale w taki sposob by sie nie rozmnazaly. czyli co? nakladanie psom na członki kondomów? :o ja juz nic z tego nie czaje. najpierw nie sterylizowac, a teraz zeby sterylizowac tylko suki.. trąca to psim szowinizmem :o

Gość Gość
pies przez uchylone okno wyczuje suke w cieczce przechodząca pod blokiem gdzie mieszka... pewnie że wyczuje :D, ale gdyby był w okolicy gdzie nie ma suk, zapewne nie poczułby nigdy w życiu tego podniecenia.

Gość Gość
O.K. Taka rozmowa jest bezsensowna:D Nikt, nikogo nie zmusi do swoich racji. Zawsze chętnie porozmawiam o zwierzetach:D ale dziś obowiązki wzywają:D

Gość Gość
PS. Zamiast tu właśnie siedzieć i prowadzić czcze dyskusje, wyjdźcie do najbliższego schroniska i zaproponujcie wolontariat. To będzie o wiele lepsze.

dokladnie! psie kondomy! :D to jest mysl:P psy powinny moc realizowac swoje instynkty takie jakie zachowaly sie im od udomowienia... czyli rozmanazanie a przynajmniej przeswiadczenie ze robia to co powinny zeby sie rozmnazac. kontakt z innymi osobnikami , mozliwosc znaczenia swojego terenu, sikania wtedy kiedy potrzebuje i robienie kupy wtedy kiedy potrzebuje a nie ze musi czekac 8h zanim wlasciciel z roboty wroci🖐️ to juz pracownicy w tesco maja lepiej bo przynajmniej dostaja pampersa a taki pies to nie zadko co najwyzej kopa jak juz nie strzyma i nafajda na podłoge.,... ale zasadniczo to o realizacji instynktów mowilem w kontekscie tych agresywnych zwolennikow psów ktorzy uwazajaa sie za super wlascicieli...:P z reszta niewazne...to akurat ieistotne jest:D istotna jest zmiana w prawie i przesuniecie ciężaru prowadzenia schronisk z gmin na pryatnych ludzi finansowanych przez panstwo itd i likwidacja wszelkich wielkich schronisk czy to pryywatnych czy to panstwowych. aha i jeszcze edno. usypianie wszystkich zwierzat w schronisku gdy zaczynaja sie mrozy chyba ze dane schronisko ma warunkui by psy i koty przetrwaly zime w cieple... ja widzialem w necie foty psow z odmrozonymi , odpadajacymi nogami ze schroniska gdy byly mrozy po -15

Gość sacryficial mam do Ciebie
pytanie a raczej prośbę o pomoc w rozwiązaniu pewnego problemu związanego z psem - nie chodzi o zakup ani szkolenie , za dużo pisania jak na kafeterie , jest szansa na jakiegoś maila ? Może byc chwilowy zmyślony , byłabym bardzo wdzięczna , nie mam się do kogo zwrócic z tą sprawą a bardzo mi zależy na radzie kogoś kto na psach "zjadł zęby"

Gość hgyvjvtkyuuioilouoibtuiyb
Przecież paslina zwierzęcia to nie zwłoki wy NWOscy, New Ageowscy fanatycy! Zapoznajcie się z tematyką NWO i new age! Ekofanatycy, wyznawcy Che, feministki, anarchiści, obrońcy zwierząt, wegetarianie i im podobni lewaccy sekciarze to sługusy NWO. Mają wtyki w wielu rządach, UE, ONZ itd. Oni stawiają zwierzę wyżej od człowieka, są gotowi skrzywdzić ludzi dla ''dobra'' zwierząt! I tym samym zabraniają trzymania psów na łańcuchach (zapomnieli ile razy kundle pogryzły dzieci?), sprzeciwiają się polowaniom (polowania to jedyna metoda zachowania równowagi w przyrodzie, zmniejszyła się ilość naturalnych wrogów dzików i saren i innych dużych roślinożerców, zatem te się szybko mnożą i niszczą uprawy), chcą zabronić ludziom jedzenia miesą (jakby zapomnieli, że mieso to białko potrzebne do prawidłowego rozwoju zwłaszcza u dzieci) itp. itd. Tymczasem według ONZ w wyniku aborcji rocznie giną miliony niewinnych dzieci! Nie dajcie sie sprowokować lewakom!!! Człowieka jest ważniejszy od zwierzęcia!

Gość hgyvjvtkyuuioilouoibtuiyb
Oczywiście miało być ''padlina'', nie ''paslina''! S jest obok D na klawiaturze!

Gość Gość
Podałem gg na wcześniejszych stronach. Chętnie porozmawiam o zwierzętach. Po 20 tej bede wolny.

Gość sacryficial mam do ciebie
kijowo bo nie mam gg ,korzystam z komputera tylko w pracy

Tym razem to znowu ja/ a moze ciebie bezuzyteczny koorwiarzu uspimy ? :D jestem za tym aby ciebie zajebac. co ci zwierzeta zrobily? maja wiecej wartosci i serca niz sto takich gowien jak ty

dobrze lsd niech bedzie po twojemu. niech przymarzaja do siebie nawzajem i zagryyzaja sie w zime przy -15!:D to ty jestes ta tepą moją antyfanką...nawettopik dla ciebie zalozylem ale mi skasowali od razu:(

Gość hankamost
Bernardyn to nie jest "wspaniały pies" na wieś. To pies dla kogoś, kto ma ochotę na codzienne wielogodzinne maratony, kto poświęci mu maks czasu na pielęgnację itp. Tego psa nie wolno trzymać jedynie na "podwórku". Każdy pies "na podwórku" potrzebuje spacerów. "Podwórko" to jest jego gniazdo, on traktuje go jak dom. Chce poznać jeszcze świat zewnętrzny, inne psy, inne tereny. Ja mam łajkę zachodniosyberyjską http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/37321_424634568208_734048208_4382611_7620878_n.jpg http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/227512_10150194086453209_734048208_6854604_5637820_n.jpg która wymaga codziennych 3 godzinnych spacerów... pomimo tego, że mieszka "na podwórku", bez ograniczeń!!!!!

Gość Gość
hankamost nie tylko bernardyn każdy pies, wymaga opieki i towarzystwa. Pies nawet żyjący na zewnątrz wymaga spacerów i wspólnie spędzanych chwil, to podstawa socjalizacji. Żadne samotne ucieczki nie zastąpią psu spacerów z człowiekiem. Ja posiadam np, mastifa hiszpańskiego, pies całkowicie stworzony do życia na zewnątrz, mimo swojej funkcji jest bywalcem w domu i posiada częste spacery. Ażeby był psem z poczuciem własnej wartości ma do pilnowania wielkie podwórko i nocne przepędzanie wilków. Został stworzony do ochrony stad przed wilkami. Wilczaki czeskie które posiadam są psami/ wilkami o psiej i wilczej psychice, wymagają b, czestego kontaktu z człowiekiem ze względu na dużą domieszkę wilczej krwi. Uwielbiają zakopywać się w śniegu w czasie mrozów

Gość Gość
A łajka śliczna. Łajka to bardzo energiczny i wymagający pies, pewnie lubi gonić koty i polować :D

Gość ajkaa23
A niech uśpią i przerobią na konserwy dla kotów i psów z innych schronisk. Już jakies rozwiązanie.

Gość 2saa23ghgh232
Dzieci głodują a ci pierdolą o pchlarzach