Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna rodrigez 26 lat....

SZLACHETNA PACZKA 2011

Polecane posty

Gość chyba sie zglosze do paczki:)
"Jej wynagrodzenie wynosi 4zł za godzinę i nie osiąga nawet średniej krajowej stawki. " :D:D:D Jak chyba wiekszosci ludzi w naszym kraju:D To oznacze, ze wszyscy, ktorzy nie maja NAWET sredniej krajowej moga spokojnie korzystac ze szlachetnej paczki i prosic o co zapragna:D No coz skoro nie zarabiaja nawet sredniej krajowej:(

Gość chyba sie zglosze do paczki:)
Brakujace sprzety gospodarstwa domowego: suszarka do wlosow:D No ja nie moge po prostu jak mozna zyc bez suszarki??? :D W tamtym roku tez sie niezle usmialam jak czytalam to czego to niby tym biednym ludziom brakuje.

Gość to naprawde juz lekka przesada
"Pani Mariola (39l.) samotnie wychowuje pięć córek: Andżelikę (20l.), Anię (17l.), Kasię (14l.), Izę (12l.) oraz Julię (9l.)." Andzelika oczywiscie pracowac nie moze z powodu...? Nie wiemy:O Za to wiemy, ze rodzina potrzebuje balsamow po kapieli, dezodorantow, plecaka rozowo czarnego (a jak bylby zielony to co?) i w szczegolnych upominakch mamy: "płyta zespołu Masters z przebojem "Żono moja" dla Kasi, płacząca lalka dla Julii, dla Izy mikrofon do śpiewania i nagrywania, kosmetyki dla Ani i Andżeliki (kwiatowy zapach dezodorantów) i biżuteria dla Pani Marioli" Moze jakby Andzelika zaczela pracowac to i mialaby swoje kwiatowe dezodoranty, a pani Mariola zamiast myslec o bizuteri to wzielaby sie lepiej za pogonienie coreczki do roboty, a nie im w glowie kurwa blyskotki i kosmetyki:O

Ja tez wlasnie przegladam i oczy mi wylaza na niektore rodzinki i ich potrzeby. Noz kurcze blade tam nie ma zadnej osoby zdrowej. Kusi mnie aby znow pomoc ale boje sie sparzyc. Zostalam tyle razy nacieta ze zgroza. Dlatego teraz po prostu wole kupic karme i inne rzeczy i zawiezc so schroniska. Tam przynajmniej mam pewnosc ze zwierzeta ja zjedza. A tu ze zarelko i inne rzeczy zostana opylone na uzywki ( fajki alkohol ) pewnosci nie mam. Zadziwia mnie tez to ze osoby w tych riodzinach sa taaaakie chore. Ja tez jestem bardzo chora ale nie wyciagam reki jak ci ludzie. Pracuje duzo nie zarabiam jak 3/4 polakow mam problemy finansowe ale coz zycie. :(

Z postu powyzej dwie z tych dziewczyn spokojnie moga isc do pracy jakiejkolwiek nawet dorywczej. Multum osob uczy sie dziennie studiuje a popoludniami czy weekendami pracuje.

Gość nie bo nie....
Pani Anna (42 l.) wraz z mężem Tomaszem (44 l.) wychowują 8 dzieci: Aleksandrę (20 l.), Michała (16 l.), Emilię (14 l.), Wiktora (9 l.), Konrada (7 l.), Karola (4 l.), Zuzannę (2 l.) oraz Martynę (9 miesięcy). Sytuacja znacznie pogorszyła się, gdy pani Anna musiała 5 lat temu zrezygnować z pracy, by móc wychowywać swoje małe pociechy. Dziesięcioosobowa rodzina mieszka w trzypokojowym mieszkaniu. Na utrzymanie rodziny składa się pensja pana Tomasza (2400 zł) oraz zasiłek rodzinny (1000 zł). Łączny dochód rodziny (190 zł na osobę) pozwala jedynie na opłacenie mieszkania i lekarstwa dla Zuzi i Martynki, które chorują na skazę białkową. Jednak nie zawsze starcza na jedzenie. Ola bardzo by chciała wspomóc rodzinę finansowo, jednak wciąż się uczy Rodzina najbardziej potrzebuje artykułów żywnościowych, środków czystości oraz pościeli. Pani Ania prosi także o mikser, który ułatwiłby jej przyrządzanie domowych zupek i kaszek dla dzieci. Ręce opadają, serio...Najlepiej sie rozmnażać bezmyślnie jak króliki a potem rece wyciagać. Takim rodzinom do paczki gratis karton prezerwatyw. Trzeba wstydu i rozumu nie mieć!!!!!!!!!!!! Wspólczuje tylko dzieciakom rodziców idiotów.

Gość nie bo nie....
A tu??? Patologia rodzi kolejna patologię... Pani Sylwia (37 l.) wraz z mężem Andrzejem (40 l.) wychowują szóstkę dzieci: Ewelinę (17 l.), Klaudię (13 l.), Adriana (12 l.), Szymona (7 l.), Marcela (4,5 l.) i Igora( 1,5 l.). Trudna sytuacja materialna rodziny zaczęła się około 10 lat temu. Rodzina wzięła kredyt na budowę domu, a Pani Sylwia zrezygnowała z pracy z konieczności opieki nad dziećmi. Miesięczny dochód rodziny wynosi 3000 zł (pensja pana Andrzeja i zasiłek rodzinny). Oprócz opłat za mieszkanie (700 zł) rodzina co miesiąc płaci za rehabilitację Szymonka (250 zł), spłaca kredyt i pożyczkę (530 zł), zaciągnięte na utrzymanie domu. W rezultacie dochód na osobę zostaje niecałe 190 zł. Najstarsza córka - Ewelina spodziewa się dziecka, a ojciec zrzekł się odpowiedzialności. Dziewczyna przebywa obecnie w szpitalu, gdyż ciąża jest zagrożona. Rodzina potrzebuje przede wszystkim żywności, środków czystości oraz odzieży dla dzieci.

No slow brak doslownie........... Tacy ludzie autentycznie powinni byc za przeproszeniem ubezpladniani.... Przepraszam za drastyczne slowa ale innej rady na nich nie ma Co do prezerwatyw uwazaj bo moga powiedziec ze one psuja przyjemnosc :D

"Pełnoletni Michał nie pracuje, ponieważ napotyka na trudności ze znalezieniem pracy." Ciekawe co to za trudnosci. Kazdy moze sie zglosic i powiedziec, ze napotyka trudnosci. No ja nie moge co za wymowki ci ludzie maja:O Inne: komputer, grzejnik na gaz. Szczególne upominki: Rodzina wspólnie chciałaby dostać komputer. To chyba tak zle nie maja skoro podkreslili 2 razy, ze chca komputer, a przeciez to nie jest rzecz niezbedna.

A jak komputer to przeciez od razu Internet prawda???? No i laptop najpewniej ;)

"Podczas rozmowy pani Stefania (51 lat), Sandra (16 lat), jej ojciec Ryszard (49 lat) i brat Robert (25 lat) są przejęci, gdy wspominamy o Świętach. Pani Stefania mimo aktywnych poszukiwań, nie może znaleźć lepszej pracy (pracuje dorywczo jako sprzątaczka). Martwi się co poda rodzinie na Święta. Z powodu trudnej sytuacji są zmuszeni wraz z partnerem zbierać surowce wtórne. Pan Ryszard zmaga się z problemem alkoholowym. Rodzina jest ze sobą zżyta, ale żyją bardzo skromnie. Całkowity dochód rodziny dzięki pracy Pani Stefanii, zasiłkom oraz dopłaty do mieszkania wynosi 990 zł, po odjęciu opłat za mieszkanie na życie zostaje im 380 zł (to 95 zł na osobę). Warunki lokalowe są kiepskie. Pan Robert stara się dorabiać na budowie, ale z uwagi na pogodę nie ma zleceń. Zarówno Robert, jak i Pan Ryszard są zarejestrowani w Urzędzie Pracy, mając nadzieję, że uda się im znaleźć zatrudnienie. " Skoro pan Ryszard "zmaga sie z problemem alkogolowym" to ja sie nie dziwie, ze pracy nie moze znalezc:O A syn starszy niech nie szuka pracy na budowie tylko wezmie jakakolwiek. No ludzie czy oni sa normalni? Jak czytam o tych ich wymowkach o tym jak maja 4 dzieci uposledzonych plus rodzic takze chory to ja naprawde jestem za przymusowa kastracja dla takich debili:O

"Pani Basia (48 l.) i Pan Paweł (53 l.) wychowują wspólnie piątkę dzieci: Marka (16 l.), Marcina (14 l.), Mariusza (12 l.), Natalię (9 l.) oraz Piotrka (7 l.) Przyczyną trudnej sytuacji rodziny są małe zarobki Pana Pawła. Pani Basia z konieczności nad opieką nad dziećmi nie miała możliwości podjąć pracy" Nosz kurwa przeciez te dzieci sa w wieku szkolnym wiec o jakiej opiece tu mowa:O O chorobie tez nic nie pisali takze wniosek z tego taki, ze pani Basi zwyczajnie sie nie chce pracowac.

Gość nie bo nie....
kaciaa No slow brak doslownie........... Tacy ludzie autentycznie powinni byc za przeproszeniem ubezpladniani.... Dokładnie tak kiciaa, dokładnie tak...Dla mnie jest to patologia a patologii nie mam zamiaru wspierać. I gdyby Mops i inni przestali pomagać, to może jedni z drugimi rozpłdowcami, zamiast kolejne dzieci robić ,zabrali się do roboty.

Gość jabaszga
Zgadzam sie. Wiekszosc tych rodzin to ludzie, zyjacy od lat na zasilkach, czekajacy na manne z nieba. Moglabym zrozumiec, ze jakas rodzina zyla skromnie i w ostatnim czasie cos sie stalo, ze sytuacja sie pogorszyla (choroba, smierc) Ale jak ktos latami siedzi bez pracy i w dodatku mnozy sie na potege to sorry :O

Owszem mozna pomagac ale zamiast lowic im rybe trzeba dac im wedke. Coz z tego ze ta paczke sie zrobi. Coz z tego ze na swieta bedzie radosc pelny stol i jakiekolwiek prezenty pod choinka skoro za kilka dni znow to samo bedzie. Niechby nawet ta suszarka czy komputer. Ok ale jaka ma pewnosc ze nie zostanie to zamienione na alkohol zwlaszcza w rodzinach z tym problemem??? ( plus za to ze chociaz sie przyznaja ) Chore dla mnie jest ze osoby chore niezaradne zyciowo zakladaja rodziny i mnoza sie za przeproszeniem jak kroliki na wiosne. To jest zatrwazajace. Multum zdrowych osob ze stala praca nie ma dzieci bowiedza ze sobie moga nie poradziac. Ale tu nie za przeproszeniem jedno alergia no siu dawaj drugie robimy tu cukrzyca nie szkodzi dawaj nastepne i hejka trzecie ma np astme eee co tam musie sie kiedys udac Przepraszam ze pisze to tak drastycznie ale cos czlowieka trafia ci Ludzie w wiekszosci w ogole nie maja w sobie ani pokory ani pomyslunku Nie twierdze ze pomoc tym ludziom z calej akcji w ogole sie nie nalezy bo na pewno kilka rodzin jest w duzej potrzebie. Ale przez wlasnie takie akcje ludzi wszystko to traci sens. Ludzie bojan sie pomoc bo nie chca byc oszukani i zgadzam sie i popieram nikt kto ma dobre serce i checi i mozliwosci nie chce byc w ciula robiony tylko chce aby jego pomoc poszla do najbardziej potrzebujacych. I tu tzw kwadratura kola. Nie stac mnie na dzieci to ich nie mam zabezpieczam sie Pigulki anty tez nie sa mega drogie a znizki sda sie zalatwic. No ale na Boga myslec troszku trzeba. Ja robie pake do schroniska Dam koce reczniki karme jakies leki albo cos. No przepraszam nie jest to znieczulica z mojej strony wzgledem ludzi tylko lek ze znow sie sparze. A do utrzynywania patologii ktora bedzie potem sie smiala z mojego dobrego serca i nazwie mnie frajerka nie zamierzam sie przykladac.

Co do Pani Stefanii ok niechby sama nie mam ale niech mi 2 pokoje i lazienke na swieta posprzata okna umyje za okna osobno zaplace. sama nie mam za duzo ale niech przyjdzie. Zobaczymy jak sprzata jak dokladnie starannie slowa nie pisne zaplace i zrobie zakupy i szampon i mydlo i reczniki koc cieply srodki czystosci i konserwy. Tylko do diabla niech rzuci nieroba alkoholika i wezmie sie za siebie. Na budowie chce ale pogoda nie dopisuje :D Wagony mozna rozladowywac na ciecia za przeproszeniem pardon lektura Chmielewskiej stroza mozna isc zwlascza z orzeczeniem o niepelnosprawnosci. Siedzisz 8 godzin patrzysz w monitory wyjdziesz na chwilke zrobic obchod. Trzeba jednego. Chciec trzeba. Tylko czy az tyle?????

"Dawidowi bardzo potrzebny jest na studia laptop/komputer" Oczywiscie Dawid ma 22 lata i nie pracuje, bo studiuje:O Zreszta po co ma isc do pracy i zarobic na komputer jak a noz uda sie wysepic od innych. Kurde ja jak szlam na studia to nie mialam rowniez komutera ani laptopa i tez bardzo chcialam. Ale skoro chcialam to pojechalam w wakacje zapieprzac za granice i kupilam. Teraz zaluje, moglam w koncu wyzebrac od kogos, bo bylam przeciez biedna studentka:D

No bez lapka zyc sie nie da po prostu :D Podobnie jak bez suszarki ja nie mam ale dlatego ze jak wysusze wlosy suszarka to mam leb jak bania karmelicka i za pierona nie uczesze wlosow :D Zreszta i tak ich sie nie da ulozyc :D Lecmy dalej a wagony nie laska rozladowywac ???? A na ciecia pardon stroza nocnego nie laska???? Zwlaszcza jak sie ma orzeczenie o niepelnosprawnosci Siedzisz w budce patrzysz w monitor pijesz kawke lub herbatke z termosu wyjdziesz na obchod budynku. No ale stroz czasem musi liscie zgrabic albo odsniezyc po co sie nasi potrzebujacy panowie z orzeczeniem maja przemeczac??? :D Ja zaiwanialam i na paleciakach i za barem i na ulotkach i towary rozkladalam mimo ze chora powaznie ejstem. I nie dlatego ze musialam. Ale uwazalam ze na fajki laszki kosmetyk ksiazki na studia w wieku lat 19 sama moge zarobic.

o Boze wyczytalam, ze jedna chce pojechac do Paryza:D Nie, no wezcie mi powiedzcie co za idioci z tych wolontariuszy, przeciez ci ludzie ich oszukuja, a oni jeszcze to publikuja w nadzieji, ze ktos im pomoze.

Sa tez prace spolecznie uzyteczne np na terenie szkoly Trzeba sie zglosic np do Um albo do MOPR i oni udzielaja wszelkich info. Mozna myc korytarze mozna strozwwac mozna pomagac na stolowce ba mozna ulice zamiatac. Cos sie na pewno zarobi ale trzeba chceci troszke pochodzic podowiadywac sie Pewnie ze lepiej w domku siedziec brac kaske na konto czekac na paczki z MOPS czy z Caritasu. Ja bym tak nie mogla. Ja bym sie wsciekla bez pracy. Cokolwiek robic ale pracowac

A ja che jechac do Peru i na Hawaje i do Acapulco :D Ostatni raz bylam na wczasach/urlopie w 1999 :D A pardon na zaglach z uczelni w 2001 lub 2002 nie pamietam dokladnie.

kacia a ja chce telewizor plazmowy, bo obecnie nie posiadam zadnego:( a w zgloszeniach szlachetnej paczki juz napotkalam kilka ogloszen gdzie pisalo, ze sprzetem domowym jaki potrzebuja jest tv:D Kurde moze ja tez poprosze, a co tam:D

Pani Elżbieta (64 l.) żyje samotnie. Przyczyną jej trudnej sytuacji jest brak stałego meldunku, ponieważ 11 lat temu musiała ona opuścić dom swojej siostry. Ponadto pani Elżbieta boryka się z cukrzycą i chorobą kręgosłupa. Mieszka w wynajmowanym jednopokojowym mieszkaniu. Jej dochód stanowi emerytura i zasiłek. Po odliczeniu kosztów utrzymania mieszkania (440 zł.) i zakupie leków (270 zł.) na życie zostaje jej zaledwie 100 złotych. Wśród największych potrzeb pani Elżbieta wymienia lodówkę, bo stara się popsuła. Będzie również wdzięczna za środki czystości i jedzenie. Żywność trwała: Podstawowe produkty żywnościowe: Herbata, Kawa, Ryż, Kasza, Makaron, Mąka, Olej, Dżem, Płatki śniadaniowe, Koncentrat pomidorowy, Konserwy mięsne, Konserwy rybne, Warzywa w puszkach Specjalne produkty żywieniowe: słodzik Inne: ser żółty Środki czystości Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń, Szampon, Pasta do zębów, Szczoteczka do zębów, Mydło/żel myjący Inne: myjka, gąbki i ściereczki do czyszczenia garnków i mebli No plazma wiesz.... :D Zglos sie koniecznie moze Ci dadza :D Ja chce pomyslmy co ja chce e w sumie ja nic nie chce :D Wybralam ta Pania ostatni raz ryzykuje...

Gość będąc młodą bezrobotną
niezbędne jest mi czerwone audi. Czekam do jutra- później się obrażę!

Sage kupie jakas kawke rozpuszczalna sera goude produkty dla Lidla albo dla Tesco co mi tam Planuje wydac ok 100 niech ma staruszka A z domu dam cieplutka chuste 2 nowe reczniki koc i cos sie jeszcze znajdzie na pewno :) A i slodzik kupie :)

A wiem Hummera chce :D Daje im czas do konca miesiaca :D A tak powaznie pomoge tej kobitce :)

Gość będąc młodą bezrobotną
pomóż, pomóż - wygląda, że rzeczywiście potrzebuje pomocy. Wiem, co to znaczy żyć za 100 zł miesięcznie, niestety.

Ja tez sie spotkalam ze chca Tv kompa gry rekawiczki skorzane torebki skorzaneperfumy i inne kwiatki :D Eh, ok rozumiem lodowke pralke ale tv czy komp nie ejst niezbedny do funkcjonowania

Kaski jej nie dam kupie sera konserwy makarony ryze kasze i oleje ser zolty jak rany rozwalilo mnie to :( i ksiazki jakies dam tylko psia krewka nie wiem jakie i gazety z domu poczyta se kobiecina. I jakis kubeczek i talerz ladny z tych sklepow po 5 zl Nie no ta babcia mnie rozczulila :) Kurcze postaram sie jakies znizki na leki Jej zalatwic moze w koncu to moje chorobsko na cos sie przyda znajomych lekarzy z calej pl mam :)

Tylko psiakrewka lodowki Jej nie kupie bo mnuie nie stac zwyczajnie. Trzeba bedzie kupic takie konserwy ktore sie nie zepsuja