Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiahghghghgghghgghg

kotlety mielono.pomocy :)

Polecane posty

hej. mam pytanie, jak zrobić kotlety mielone? chodzi mi o dokładny przepis...ilość na 4 osoby. chodzi mi o takie zwykłe kotlety z mięsa, jajka bułki tartej chyba, cebuli i coś zielonego w środek..w necie same jakieś dziwne przepisy z grzybami albo takie których na pewno nie jadłam. he he liczę że ktoś z was robi czasem kotlety i podzieli się swoim przepisem na zwykłe smażone kotlety mielone :)

w tytule miało być mielone :) szybko pisałam :)

Gość oj proste jak drut :)
skład taki jak napisałaś , cebule zrumieniona na tłuszczu , byłka namoczona w mleku i odciśnięta , wszystko przepuszczone przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodać sól pieprz i ja dodaję majeranku , mozna natki pietruszki .Uformuj kotleciki otocz w bułce tartej i na tłuszcz..

no tak myślałam :) dzięki bardzo za przepisik :) nie wiedziałam czy natkę czy koperek.. a ile jajek tak na więcej niż kilo mięsa? około 1,5 kg

Mięsa 0,5kg (chyba, że chcesz na 2-3 dni, to weź kilogram). Mieszasz w misce mięso z jednym jajkiem (na 0,5kg), czerstwą bułką moczoną w mleku, podsmażoną cebulką, solą, pieprzem. Ja daję też paprykę w proszku, a z zieleniny może być świeża natka lub majeranek. Mieszasz wszystko, formujesz kotlety, obtaczasz w tartej bułce i smażysz. Powinno wyjść jakieś 10-12 kotletów.

1,5 kilo to chyba przegnę co? ale mam mała imprezę dziś i może zejdzie tyle...i będzie na jutro...

Gość oj proste jak drut :)
jedno wystarczy jak nie masz ja daję zwykle 2 lub 3 do takiej ilości ...koperek jak lubisz też możesz dać zamiast pietruszki . Zyczę smacznego:)

dobra dzięki wam :) już mam listę zakupów zaraz biorę się do pracy :) dzięki jeszcze raz za zainteresowanie :)

ja dodaje jeszcze dodatkowo do misa wycisniety czosnek prze wyciskarke oczywiscie, tak 2, 3 zabki, ale to juz kwestia gustu i smaku :)