Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyt do kobiet

Pytanie do kobiet: Czy wyszłybyście za mąż za faceta, który....

Polecane posty

bo za maz powinno wychodzic sie z milosci a pozniej postarac sie o owoc tej ze milosci, proste jezeli dwoje ludzi nie zgadza sie w tych pogladach, lepiej dla nich jak sie rozstana

Gość kobieta odpowiada
ROR.... czytaj między wierszami..wiadomo najpierw love, potem to co przykazane a potem potomstwo wiadomo...chyba nie muszę tłumaczyć schematu powstawania dzieciaczka? Lol...

Tak, nie widzę siebie jako matki i dla moich byłych był to problem, wtedy gdy zwiazek zaczynał robić się poważny.

no wiesz to zalezy od definicji "owocu" milosci - dla jednych owocem jest zycie we dwoje az do smierci a dla innych owocem jest polaczenie komorek milosc jest bezinteresowna i nie stawia warunkow , a ibardzo, bardzo rzadka ".wiadomo najpierw love, potem to co przykazane a potem potomstwo wiadomo" no to zalezy od tego kto i jak cie wychowal - mi niczego "nie przykazowano" , ale rzeczywiscie jesli chcemy zaspokoic wlasne potrzeby , zrealizowac konkretny rutynowy schemat - to fakt trzeba znalezc kogos kto mysli tak samo - ale po co do tego mieszac milosc, skoro takie myslenie nie ma z tym za wiele wspolnego?;)

Gość odpowiedz do autora
Tak.

Gość pyt do kobiet
👄

Gość hmmm... ja wyszłam za mojego
męża bo go kochałam, a dzieci pojawiły się z czasem... ale niewiem co bym zrobiła w sytuacji Twojej siostry - to bardzo trudne i nie da się tu dobrze poradzić. Ona sama musi zdecydować czego chce.

a to 2je ludzi nie moze juz sie kochac i miec w planach nowe zycie? ile razy byles czy bylas zakochana a pozniej sie okazalo ze to jednak nie to ? wybacz, ale jezeli ktos nie zgadza sie w czyms takim jak potomstwo( wlasne dzieci) to wedlug mnie milosc jezeli sie tam pojawila bardzo szybko wygasnie po co psuc sobie nerwy? znajac zycie, kobieta po jakims czasie bedzie truc dupe kolesiowi i popadnie w skrajne zalamanie, bo on nie chce a ona chce widocznie zle sie dobrali..

"a to 2je ludzi nie moze juz sie kochac i miec w planach nowe zycie?" nie bardzo rozumiem do czego to pytanie ma zmierzac - po prostu nowe zycie nie dla kazdego = sie plodzenie potomstwa z tymi samymi genami " wybacz, ale jezeli ktos nie zgadza sie w czyms takim jak potomstwo( wlasne dzieci) to wedlug mnie milosc jezeli sie tam pojawila bardzo szybko wygasnie" a ja widze ze zwiazki sie rozpadaja - albo co gorzej ludzie w nich tkwia a nie zyja - wlasnie tam, gdzioe polaczyli sie dla realizcaji jakiego celu, wsrod najblizsezj rodziny widze szczesliwych ludzi wspolnie sie starzejacych i bezdzietnych - z wyboru "po co psuc sobie nerwy? znajac zycie, kobieta po jakims czasie bedzie truc d**e kolesiowi i popadnie w skrajne zalamanie, bo on nie chce a ona chce" a po co mierzyc wszystkich kjedna miarka?;-) ale fakt trezba sie dobrac - to najwazniejsze

Gość taki fajny temat
nie,nie wyszłabym. jesli chcesz miec dziecko-z biegiem czasu bedzie to coraz silniejsze. i uwierz mi,ze mozesz byc tak zdesperowana ze mozesz go zdradzic aby tylko meic dziecko.znam takie przypadki. po co się pchac w cos co raczej napewno nie przetrwa?

Ja tak - nie uważam dziecka za coś niezbędnego w życiu, gdybym miała być z tym facetem szczęśliwa to we dwoje też można.

mowisz o zwiazkach bezdzietnych z wyboru, ok - jezeli dwoje ludzi tego chce, czemu nie ale tutaj chodzi o to ze jeden chce a drugi nie, ja nie widze sensu w takim zwiazku

Gość ja pani wasza
tak

Takie sytuacje zdarzają się też kiedy facet może mieć dziecko. Skoro nie może, ale też nie chce mieć dzieci to taka sytuacja nie różni się niczym od dylematów w związku gdzie oboje są płodni. Jasne, ta opcja odpada dla kobiet które chcą mieć dzieci, tu nawet nie ma się co zastanawiać.

"to przed ślubem należy zbadać spermę czy dobra? Jak nie to w d**ę kopnąć?" nie, glupia! przed slubem para powinna ustalic czy chce miec dzieci czy ich nie chce, proste.. skoro chca, to wedlug mnie nawet jezeli okaze sie ze jedna ze stron jest bezplodna-walcza o to by to dziecko na swiecie sie pojawilo jezeli nie chca, robia wszystko zeby go nie bylo

Gość TAK i tylko za takiego
Przynajmniej dzieciak nie bedzie cierpial jak sie rozstaniecie. nie bedzie musial sluchac i ogladac awantur a i Was nic na sile nie bedzie trzymalo. bo na poczatku prawie zawsze jest tak pieknie...

Gość dobra 30+
większość małżeństw jest po wpadce :D

Gość kobieta odpowiada
ROR...czy to wypada czepiać się każdego słowa, które ktoś napisze, bądź wypowie? Cytujesz i cytujesz... Swoją drogą, ja nie potrafiłabym żyć z facetem, który nie chce mieć potomstwa i taki był mój przekaz...jesli się ktoś z tym nie zgadza to jedo problem. Miłej nocki.

no nie wiem, ja nie mowie o wpadkach:P wpadki nie maja nic do rzeczy, bo tak jakby stawia pare przed faktem dokonanym chodzi mi o te pary ktore sa ze soba i ustalaja wspolnie pewne rzeczy przed slubem.. lepiej wczesniej niz pozniej

Gość nie wyszłabym za przeciwnika
in vitro, bo to facet nie z mojej bajki

Gość dobra 30+
jak facet może kochać i krzywdzić jednocześnie? To idiota, takich nie chcemy.

Gość kobieta odpowiada
hmmmm dobra....czasami facet krzywdzi, czasami kocha, czasami zdradza, czasami uwielbia!

Gość mógłby byc bezołodny -
nie jego wina, rozumiem, jesli nie chciałby adoptowac, ale jak przeciw in vitro - niech spada ( albo do PIsu)

Gość kobieta odpowiada
a jeśli facet chce mieć rodzinę ale ie kocha tej wybranej, godzić się czy nie?