Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ElizaElle-9

Co jeszcze można dawac psu do jedzenia?

Polecane posty

Gość ElizaElle-9

Mam 2 duże psy. Jedzą dużo i nie ukrywam, że jedzenie dla nich sporo mnie kosztuje. Jako główny posiłek co dzień jedzą mięso drobiowe porwane z 5 dużych ud+ 2 torebki ryżu+ 4 duże marchwie, ten posiłek rozdzielam na dwa psy. wychodzą 2 wielkie miski. daje im to ok godz 10. Czasem mięso drobiowe zastępuje podrobami np wątróbką ale nie bardzo ją lubią, serduszka też, wolą drób. kaszy też nie chcą, najbardziej ryż. Cały dzień mają dostęp do wody i suchej karmy która stoi w misce i służy im raczej jako przekąska do pochrupania. Przynajmniej raz w tygodniu daje im surowe jajko do wypicia, czasem biały twaróg, czasem jajecznice, różne wędliny z lodówki. Uwielbiają mleko od krowy i jeśli mam dostęp to im daje. Ogólnie jedzą po trochu wszystkiego nieraz dam kawałek warzywa albo owoce. Oba są zdrowe, silne i umięśnione. Ale nie ukrywam że na samo jedzenie dla nich idzie mi bardzo dużo pieniędzy, liczyłam się z tym ale to co im najbardziej smakuje czyli mięso z kurczaka jest drogie a robie im codzień na tzw psi obiad. Szukam pomysłu co jeszcze tańszego mogłabym wprowadzic do ich diety. Ostatnio dałam im coś takiego 4 bułki porwałam na kawalki i zalałam podgrzanym mlekiem, jadły aż im się uszy trzęsły. Kupilam kaszkę ryżową taką jak dla dzieci, myslałam że może będa chciały ale nawet nie tknęły. Jak ugotuje makaron i zaleje sosem to nie bardzo im smakuje bo nie ma mieska. Co wy dajecie swoim psom, moze macie jakieś inne pomysły na jedzenie, żeby dzień w dzień nie gotowac im tego kurczaka?

Ja mojej dobermance dawalam makaron z serem kasze ryze kupowalam te batony dla psow i tez z tym mieszalam albo drobno pokroic podroby podsmazyc niczym nie przyprawiac zmieszac z kasz/ ryzem/ makaronem/ czasem wkrawalm tez ugotowana marchewke ale drobniutko posiekana ;)

bulka zalana goracym mlekiem nawet czerstwa lekko pocukrzona to tez dobry pomysl ;)

Gość ElizaElle-9
No to tą bułkę z mlekiem wlasnie ostatnio dałam, tylko bez cukru bo jeden z moim pupili ma uczulenie na slodkie i nie może. Batony psie też zawsze mam w lodówce ale niechętnie je jedzą. z braku laku jak zgłodnieją to coś tam podziubią, ale tak to nie chcą. A już batonów z ryżem wcale nie rusza. Najchętniej mięcho. A powiedzcie gdzie mogę kupic taniej mięso jakieś, bo te uda to drogo mnie wychodzą. pytałam w dwóch supermarketach czy jest możliwosc kupna taniej takich ostatków od nich, ale sklepowa powiedziała ze nie bo dziewczyny zaraz rozbierają to dla siebie.

nie wyrobilabym gdybym miala codziennie gotowac psom jedzenie tez mam 2 duze psy, maja sucha karme - 350gr na glowe codziennie wcinaja - wiecej im nie trzeba od czasu do czasu gotuje im ryz z miesem i warzywami, ale ich podstawowa dieta to sucha karma sa zdrowe, silne, pelne energii a kasy duzo na karme nie wydaje - worek eukanuby starcza mi praktycznie na caly miesiac dla 2 psiakow

Gość ElizaElle-9
A makaron z serem to jak jeśli mozesz daj przepis?

Gość ElizaElle-9
Moje na samej suchej by nie przeżyły. wiem że niektóre psy tak jedzą ale moim sucha to raczej do pochrupania niż jako posiłek, tak są nauczone. Stoi cały czas w misce a one i tak szukają jedzenia dopiero jak dam porządne gotowane żarcie to się najedzą

u mnie na poczatku z goldenem tez tak bylo ze jesc mi suchego nie chcial tylko same mieso, ale go raz dwa oduczylam teraz wcina suche az mu sie uszy trzesa, a pozniej w nagrode dostaje kawalek miecha

Gość ja gotuje codziennie
bo nie lubia suchej karmy. daje drob z ryzem (korpusy kupuje albo cwiartki z kurczaka), makaron z wolowina (prega wolowa najczesciej) albo makaron z serem. Podrobow nie lubia. A serca to sa wrecz niewskazane dla psow - duzo cholesterolu maja - niedobre dla serca! A czasem po prostu chleb z maslem daje. Natomiast warzywa jedza wszystkie gotowane, surowe, czy kiszone nawet, to nie bylo problemu nigdy. I owoce tez. No i surowe mieso to chyba jednak najbardziej lubia ;)

a jaki przepis na makaron z serem? Biore makaron, gotuje go. Odcedzam, krusze na to ser, mieszam i daje do mich :D

Gość buobu
kurva.. gotujecie tym psom jak dla człowieka ..niektórzy ludzie nawet na ryz nie maja .. moj dziadek ma bernardyna daje mu poprostu to co zostaje z obioadu plus jakas karma , ewentualnie jakas kasza czasami i pies zyje 9 lat trzyma sie niezle , nie choruje ma młode .. pies to zwierze przystosowane do tego ze żre to co mu człowiek da a nie kużwa gotowane na parze posypane serem, makaron z sosem ,udko z kurczaka ;/

na jakiej parze? :D Ja gotuje jak dla siebie. Czasem cos z obiadu tez daje ale z reguly nie ma co, bo zjadam wszystko :D I dla mnie moj pies to pewnie jak dziecko dla innych (albo nawet wiecej, zwazywszy, ze niektore dzieci koncza w DD - w najlepszym razie) to dlaczego mam mu nie gotowac, tylko specjalnie wyszuukiwac smierdzace ochlapy?

Gość tez tak mialam niestety
koorwa, w glowach wam sie chyba poprzewracalo :O pies to nie wegetarianin ze mozna mu dawac marchewke i ryz :O poza tym co to za pomysl zeby bulke z mlekiem KROWIM dawac zwierzetom? jasne ze jedza, bo jak glodne to wszystko zjedza, ale ja sie dziwie, ze wy, dorosle kobity jestescie tak nieodpowiedzialne i dajecie zwierzetom cos co moze im zaszkodzic :o mieso jest drogie, jak kupujecie cielecine czy dziczyzne, wystarczy isc do sklepu i porozgladac sie za tanimi karmami czy miesem sprzedawanym hurtowo i po problemie... chyba wiedzialyscie na co sie decydujecie, przygarniajac zwierze...

tez tak mialam niestety- chyba nie masz zielonego pojęcia co piszesz:O popytaj pierwszego lepszego weterynarza to ci wyjaśni ze dieta psa powinna się składac Z 50% mięsa, 50% ryz z marchewką. Ja też tak karmie moje boksery. Ale o czym tu z tobą pisac skoro się nie znasz, jak przeczytałam o tych tanich karmach proponowanych przez ciebie to mi ręce opadły:O

Gość darek 12345678
nie wiem co. moje wszystkie psy jaadły tylko wołowinę z ryżem i marchewką. i chrupki, ale niezbyt chętnie.

Gość darek 12345678
kurczak, indyk... ogolnie drób TYLKO bez zadnej kości, bo sa tak małe że się pies moze udusic. ale co tam... kto o tym w ogole mysli?;/

Gość darek 12345678
bułka z cukrem? świetny pomysł zeby rozp*** psu wątrobe. makaron z serem? no jeszcze lepiej, najlepiej taki makaron z obiadu sprzed dwóch dni. bardzo madra wypowiedz tam wyzej, ze pies ma jesc to co sie mu poda. to w takim razie, ty jedz to co znajdziesz. PARANOJA ludzie, co wy piszecie w ogole???? surowe jajko z serem bialym, jak najbardziej raz na czas. pies tego potrzebuje. kasza, jak lubi to na zmiane z ryzem. ale musi byc mieso. chca psa a potem zaluja na niego kasy. albo karmia jakims gów*nem...

Gość milbo
mam 2 duże psy i jakbym miała je karmić wołowiną .... to musiałabym chyba chatę sprzedać :) bez przesady ludzie , nie dajcie sie omamić producentom karm i innym psim myślicielom :) Prwada jest taka ,że jak psy są najedzone to są " wybredne " :) a ja sie przeglodżą zeżrą wszystko byle świeże i dużo . wołowina .... :D

Gość milbo
to ten duracki przemysł wmawia ludziom ,ze psy potrzebują jakiś cudacznych karm i innych akcesoriów - jakiś kołderek , skafanderków ... Ostanio widziałam takie rzeczy i myślałam ,ze pęknę - adresówka dla psa wysypana pyłem ... diamentowym ...:D:D:D

Gość milbo
e, tam nie mogą :) mogą i lubią :) podobnie koty całe wieki piły mleko krowie , ale teraz " amerykańscy naukowcy " odkryli że KOTY NIE POWINNY PIĆ MLEKA :) no , ludzie ....

dokladnie! mleku krowiemu mowimy NIE cukru tez sie psom nie daje, nie soli im sie jedzenia ani nie przyprawia

Gość milbo
przeciwnie :) mleku a nawet jogurtom mówimy TAK i to jak najbardziej i to zarówno dla psów jak i dla kotów :D solić też nie solę ale jak jakieś ciastko zje - tragedii nie ma :)

Gość pimpkowa
To ja podpowiem. Trzeba suchą karmę pomieszać z mięsem i ryżem i wtedy piesek zje. Tylko suchą jakąś przyzwoitą nie badziewie z hipermarketu. Wtedy nie wyjdzie tak bardzo drogo, a będzi zrowo.

Dajesz psu tylko i wyłącznie suchą karmę? Pies potrzebuje mięsa, potrzebuje warzyw! Jak można krzywdzić tak zwierze? :o Resztki z obiadu? - absolutnie! pies nie może jeść żadnych przypraw! będzie tam czosnek już masz po psie! :o:o Mleko NIE ! oczywiście tylko przetworzone w postaci sera, gęstej śmietany... inne Broń Boże! Pies będzie zwracał, miał biegunkę, będzie nadęty... będzie się męczył jednym słowem :o Laktoza może uczulać. Podtruwasz psa co tu dużo mówić :o ! Karmię moje psy dobrze, wiem co mogą jeść i chaty jak do tej pory sprzedawać nie musiałam! :o

Gość pimpkowa
Ja kupuję puszki z animondy i mieszam z royalem. Mój piesek je ze smakiem.

Gość milbo
ja też jeszcze jej nie sprzedałam , bo przeciwnie niż kafetryjni krezusi po prostu nie karmię swoje psy wołowiną , którą sama rzadko jadam , ze względu na cenę , no ,ale na kafie niczym w " erze " :) I pomomo ,ze nie jedzą surowego mięsa :) a o zgrozo pija mleko nic im nie jest :) A na chemiczne karmy patrzeć nie mozemy :)

wybacz ale nie masz racji, wiem cos o tym ;) mleko krowie predzej czy pozniej moze uczulic Twojego pupila, moze mniec rozwolnienie.. to nie jest odpowiednie mleko dla psa! chcesz go karmic mlekiem? to kup mu odpowiednie mleko dla szczeniakow, ewentualnie dla dzieci

a ja się pytam po jaką cholerę podawać psu mleko jeżeli wystarczającym dla niego napojem jest woda ? :o chyba tylko po to, żeby psa zadręczyć biegunką i wymiotami .. :o

Gość ElizaElle-9
Ja też karmie moje psy dobrze nawet bardzo dobrze, co dzień jedzą mieso drobiowe z ryzem i marchwią, do tego rózne przekąski takie jak opisalam. mleko piją i będa piły. Biegunka, wymioty? moje psy nie maja nic z tych rzeczy. wiem czym je moge karmic i gdyby nie mogły pic mleka to by nie dostały. Przypraw nie daje żadnych, czyste mięso. Resztki z obiadu nie, chyba ze wędlina jakaś