Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa_________

Nie jestem nauczona systematyczności w sprzątaniu.. Jak z tym walczyć?

Polecane posty

Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa_________

Witajcie. Czy Wy też kiedyś nie lubiłyście sprzątać? Ja od niedawna mieszkam sama. Jak mieszkałam jeszcze w domu rodzinnym to zwalałam brak chęci do sprzątania dołem , tym, że pewnie matce się znów nie spodoba co zrobię itd. Zamieszkałam sama i już nikt za mnie nie posprząta. Łazienka nie będzie posprzątana, toaleta. W domu rodzinnym nie miałam obowiązków :/ Tylko sprzątałam swój pokój. Czyszczeniem łazienki, okien, kuchni zajmowała się matka. Ja jedynie po sobie zawsze zmywałam, prałam swoje ciuchy itd. Ale takich typowo domowych czynności związanych z czyszczeniem mieszkania nie wykonywałam. Teraz muszę. Po studiach i pracy wracam do domu i trzeba ugotować obiad. Jak ugotuję to mam pełno naczyń do zmywania i jak to widzę to mi się odechciewa wszystkiego :/ zazwyczaj siadam wtedy na fotelu przed kompem i tak siedzę do późna aż stwierdzam w końcu, że idę spać. Dziś postanowiłam z tym walczyć. Posprzątałam CAŁE mieszkanie, po obiedzie pozmywałam od razu naczynia i zanim usiadłam na kompa wszystko zrobiłam już. Tylko co zrobić, by tego się trzymać? ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować