Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shinji2487

Pierscionek zareczynowy?

Polecane posty

Gość czy.....88
ladny, zycze powodzenia, milosc najwazniejsza a nie cena

Gość ddffgdg
zamknij sie dziwo, dziewczyna na pewno sie ucieszy jak kocha, ze chce ją miec za zone

Gość werkaszperka
akurat stomatoloszka ma racje jest okropny ;/ mi tam wali za jaka cene kupuje sie pierscionek, ale na boga nie kupujcie pierscionkow jak z odpustu ;/

Gość (@)
powiem tak....... pierścionek ładny, ale nie na tą okazję. Jeżeli Cię nie stać na zloty to lepiej poczekaj oszczędź troche grosza i kup skromny, ale złoty. No chyba, że lubi srebro........ Dziewczynie może sie podobać. Ale ja jako dająca nie byłabym zadowolona z siebie, ze daje mojej przyszłej żonie cos podobnego do złota. Tak uważam

Nie ważna jest cena pierscionka Mozna kupić skromny i śliczny Ten tutaj jest ładny:) Ja proponuję Ci udać się do sklepu WHITE STONE Tam mają śliczne i tanie pierścionki Nie daj sobie wmówić że tani pierścionek to brak szacunku - Brak szacunku to wymaganie Bóg wie czego gdy się wie że kogoś na to nie stać Pierścionek to tylko symbol - wazne co masz w sercu i jak traktujesz ukochaną/nego Ja swojego wogóle nie noszę bo przy dziecku mi przeszkadza

Chłopak mojej koleżanki dał jej srebrny pierścionek bo nie było go stać na złoty Dziewczyna jest zadowolona Bo kocha i jest kochana A to tylko kawałek metalu SYMBOL

pieścionek zaręczynowy nosi się raczej całe życie, więc wypada kupić złoty i trwały, a u złotnika za sto zł mozna całkiem , ładny i skromny pieścionek kupić bez problemu. Ale jak panienka ma mentalność kandydatki na księżniczkę, a Pippa jest tylko jedna.

No już nie mówmy, że nie będzie niczego ładniejszego i trwalszego niż kawałek blaszki z cyrkonią...

No tu się zgodzę Można kupić złoty pierścionek do 500zł Złoto jest znacznie trwalsze i bardziej eleganckie

Gość tradycjaaaa
bardzo fajny ksztalt tego peirscionek .najaldniesjzy jaki widzialam na kafe.a siedze tu juz od 9 lat.

moja babka dała swoją biżuterię na jakąś armatę dla Hallera i całe życie nosiła pierścionek i obrączkę z zielaza, jak mówiła , to jest tylko symbol i musi byc trwały, aby na ręku nie rdzewiał.

wg mnie wzorek - koszmarek i niestety odpustowy nie muszą być brylanty po pół kilo, cyrkonia wystarczy, ale skromniejszy no chyba, że dziewczyna ma taki gust

Kwestia gustu - według mnie jest śliczny Gdyby był ze złota to już wogóle Ja ciągle zastanawiam się co to znaczy bazarowy.....:P Widziałam pierścionki za parę tysięcy a brzydkie jak noc A "bazarowe" naprawdę piękne Pleciecie aby pleść

Do Autora Polecam WHITE STONE i YES Tam mają ładne i w przyzwoitych cenach pierścionki;)

Gość babelekOOOooooOOoOOOOO
ja dostałam pierścionek za 69 zł, srebrny , prosty z kwadratowa cyrkonią, jesteśmy razem juz 13 lat , a pierscionek leży w pudełeczku, bo noszę tylko obraczkę. jeśli dziewczyna nie jest wymagajaca to ten pierścionek jest sliczny

babelek - wybacz, ale srebrny pierścionek z cyrkonią pewnie wyglądał lepiej niż pozłacana stal chirurgiczna. Określenie "bazarowy" odnosi się do tego, że coś imituje większą wartość niż ma w rzeczywistości, a to zwykle daje kiepski efekt.

Gość eeeewe
jest obleśny. daj jej lepiej srebrny niż ten shit. To nie chodzi o cenę. Jest wstrętny. mówią podobno, że na pierścionek zaręczynowy powinno wydać się 3 pensje :) dobrze że mój tego nie zrobił...bo bym miała średniej klasy samochód za to :D

mój jest taki " kwadratowy" ma proste brzegi i cyrkonię kwadratową 2x2mm ale co kto lubi

niektórzy nie daja wogóle i jakos żyją

A mój jest ze złota z delikatną cyrkonią na środku Kosztował 400zł Pierwszy pierścionek zaręczynowy też ze złota z kilkoma cyrkoniami za 350zł - 5 czy 6 lat temu - nie pamietam:P Oba są sliczne I leżą sobie w szafce bo mi przeszkadzają:P

To amerykański zwyczaj. I nie chodzi o samą cenę, ale o to, że zanim uzbiera się równowartość trzech pensji to się człowiek dobrze zastanowi zanim kupi i się oświadczy ;) Inna sprawa - rozumiem, że chodzi o symbol itd, ale skoro sam pierścionek taki nie istotny to równie dobrze można dać kwiatka z ogródka sąsiada, przecież to nie o pieniądze chodzi. Po co przepłacać taki drobiazg jak pierścionek zaręczynowy...

Gość a ja pierścionek
dostałam na 30 rocznicę ślubu. Nie stać było mojego (wtedy jeszcze chłopaka) na kupno pierścionka. Podoba mi się ten pierścionek. Autorze, przeciez to TY znasz swoją dziewczynę i pewnie znasz jej gust. Powodzenia życzę :D