Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlanyaBlue

Kto z was ma własną dziłalnosc????

Polecane posty

Gość AlanyaBlue

Sama myśle nad tym i mam pare wątpliwości...

Gość nic nie wiem...
ale o co pytasz?

Gość AlanyaBlue
Czy ktos z was ma własna fime,działalnośc?

Jakie masz wątpliwości? Od marca ma wzrosnąć składka rentowa :O Tusk wykończy małych przedsiębiorców. Lepiej załóż firmę za granicą. Będziesz mieć normalną emeryturę, ubezpieczenie i nikt nie będzie ciebie okradać.

Gość AlanyaBlue
Nie mam takiej możliwosc zeby zalozyc firme za granica. Czy warto otwierac cos swojego???

Gość AlanyaBlue
Ile płacicie zusu? Ja mysle postarac sie o dotacje w styczniu i otworzyc mały sklepik

Gość AlanyaBlue
Nie znam sie na tych wszystkich zasadach,rachunkach,urzedach itp ale postaram sie wszystkiego nauczyc podczas zakladania wlasnej dzialalnosci Myslicie ze warto?

Gość warlubium l
powiem ci, że skoro zadajesz tak puste pytania to nie warto

Gość AlanyaBlue
nie znam sie na tym,nie mam doswiadczenia w tym dlatego pytam

Ja mam działalność :) Mój mąż też :) Dotację również załatwialiśmy. Nam się opłaca.

Gość mam mam
Mam 23 lata i dobrze prosperująca firmę budowlaną zatrudniam legalnie 3 pracowników .

AlanyaBlue Nie znam sie na tych wszystkich zasadach,rachunkach,urzedach itp ale postaram sie wszystkiego nauczyc podczas zakladania wlasnej dzialalnosci Myslicie ze warto? Bez pomocy księgowej, w polskim burdelu prawnym się pogubisz. Prawo skarbowe nie jest dla zwykłego obywatela :O Możesz zakładać firmy na terenie całej Uni Europejskiej, a sklep mieć w Warszawie. Nie będziesz w Polsce płacić podatków. są raje podatkowe, wpisz sobie w google i poczytaj. Nie będziesz miała wielkich ulg, bo przy sprzedaży nie będziesz na ryczałcie. Będziesz musiała wydać pieniądze na kasę fiskalną itd. Księgowość będzie cię kosztować od 60 zł. miesięcznie.

Gość AlanyaBlue
Licze sie z tym że bede musiała mieć księgową ale to nie problem. Chce otworzyc komis-skup używanych artykułów dziecięcych. Wynajęcie lokalu to jakieś max 3 tysiące. Nie bede nikogo zatrudniać,może potem. Myślicie ze to wypali? mam troche doswiadczenia w sprzedazy ( dwa lata pracuje po centrach handlowych,butiki itp) i mam dosc pracowania na kogos.

Skąd taki dziwny pomysł? I ile chcesz płacić za ubranka dziecięce? I za ile chcesz je sprzedawać? najpierw zrób rozeznanie i zarys biznesplanu. Ubranka używane markowe, są sprowadzane kontenerami z zagranicy za grosze. Potem sa sprzedawane z kilkukrotnym zyskiem, a i tak kosztują po 5 - 12 do 20 zł

Chcesz sprzedawać ubranka dziecięce, to je sprowadzaj hurtem z zagranicy, albo bierz trochę drożej z hurtowni lub bezpośrednio z wagonu.

Gość mam mam
Dlaczego uzywane a nie nowe ?

Gość mam mam
Coś ci podpowiem w Jaworznie Chińczycy otworzyli centrum handlowe ciuchy za grosze i ładne moze pójdz w tym kierunku.

MOżesz sprzedawać też nowe. Używanesą tańsze i matki chętniej je kupują z oszczędności. Dziecko szybko rośnie.

mam mam Coś ci podpowiem w Jaworznie Chińczycy otworzyli centrum handlowe ciuchy za grosze i ładne moze pójdz w tym kierunku.] Chińczycy przemycają towar bez cła i VAT.

Poza tym ich ubrania po niskich cenach są zwykle toksyczne i nie nadają się dla dzieci. Nawet dla dorosłych się nie nadają. Tylko te legalnie sprowadzane i co jakiś czas kontrolowane.

Szkoda, że nie masz jakiegoś swojego lokalu. 3 tys za lokal przy tanich używanych rzeczach to trochę dużo tego musiałabyś sprzedać, żeby się opłacało... My mamy swój lokal, więc nam to odpada, księgowej płacimy 150 zł za nasze obie firmy. ZUS ja mam jeszcze niższy, mąż już płaci długo normalnie. Myślę, że spróbować zawsze możesz, z tym, że jeśli weźmiesz dotację to rok firmę musisz mieć oczywiście. Nasz interes jest dla nas akurat najlepszym co mogło nas spotkać, ale wiadomo, trzeba się odpowiednio wkręcić w rynek.

Gość AlanyaBlue
nowe być może tez... miejscowosc ma 8tys mieszkancow i zadnego takiego komisu

Gość ona taka sama
pełna składka zus to prawie 900 pln miesięcznie

Gość ona taka sama
Tamiła daj mi nr do swojego księgowego, bo mój bierze 600 za jedną firmę

Gość AlanyaBlue
mam jeszcze pytanie,czy z pieniedzy z dotacji moge wyremontowac wynajmowany lokal? moze znajde cos tanszego ale w gorszej lokalizacji czy mozesz zdradzic jaka Ty prowadzisz firme?

Gość ona taka sama
I dodam, ze pomysł autorki na biznes bardzo dobry

Gość AlanyaBlue
swoj lokal to ogromny plus

Gość AlanyaBlue
dziekuje;)

Gość ona taka sama
nie wierz w to że księgowy Cię skasuje na 150, to chyba żart

Gość AlanyaBlue
no i biorąc pod uwage nasz krajowy kryzys mam nadzieje ze to wypali,do tego dochodzi fakt ze dzieci szybko wyrastaja z rzeczy a matki zawsze byly i beda...