Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmnik..

Biustonosze do karmienia bez fiszbin - ktore polecacie?

Polecane posty

Gość karmnik..

Dziewczyny - normalnie jestem zalamana. Termin porodu zbliza sie wielkimi krokami a ja nie moge kupic odpowiedniego biustonosza do karmienia. W temacie podalam, ze chce kupic taki bez fiszbin poniewaz potrzebuje taki w ktorym moglabym wygodnie spac. Wiadomo, ze dobrze dopasowany biustonosz - nawet tez z fiszbinami - nie spowoduje "zatoru". Jednak chcialabym kupic taki bez fiszbin by w razie nawalu pokarmu nie miec problemow. taki z fiszbinami kupie troszke pozniej jak laktacja sie unormuje. Dlatego pytam: Jaki biustonosz BEZ FISZBIN do karmienia polecacie? Proszę o pomoc. :(

Ja mam droższe biustonosze do karmienia i tansze.Powiem Ci,że nie widze róznicy.Bynajmniej ja mam takie odczucie.

Gość karmnik..
Przyznam szczerze, ze cena nie jest dla mnie wielkim wyznacznikiem. Przede wszystkim musze miec DOBRY biustonosz. Problem w tym, ze chce tez by byl bez fiszbin. Obecnie nosze 70E a chce kupic 70F. Na allegro znalazlam jedynie Biustonosz Sweet Cotton firmy Alles. Problem w tym, ze obwod najmniejszy to 75. Normalnie idzie sie zalamac. :(

poszukaj w sklepach.z tym obwodem pod biustem to pamietam,że tez miałam problem ale znalazłam.ja mam właśnie staniki bez drutów ;)

Gość karmnik..
masjanka to moze podasz mi z jakiej firmy masz swoje biutonosze? A zeby bylo jeszcze "smieszniej" to nie moge chodzic po sklepach poniewaz jestem z tych "uleżakowanych" mam..:(

ten lepszy,sory droższy to MARIA :/,w drugim mam wycieta metke,wiec sory.no i jeszcze te tansze to jakies bezfirmówki...

Ja do spania miałam takie miękkie, najtańsze na Allegro, ok. 20 zł. za 2 szt. płaciłam, a na dzień staniki Alles z fiszbinami jednak, bo bez fiszbin jednak mi piersi w rozmiarze G nie trzymały jak trzeba... Też odczekałam chwilę aż się unormuje i wtedy te usztywniane kupiłam.

Gość karmnik..
Zgadza się. Na allegro duży wybór Alles ale z fiszbinami a ja szukam bez. Taki do spania i wrazie nawalu pokarmu.

Gość Jaśmnowa_
nie mialalm nawalu pokarmu wiec dyskutowac w tym temacie nie bede bo nie za bardzo kumam kwestie fiszbin w tym temacie:Owiekszosc tych stanikow z alles ma tzw fiszbine elastyczna, ktora jest odpowiednio miekka nawet do spania...to nie sa metalowe druty!!! do spania oprócz biustonoszy z alles, mialam wygodne dwa topy, cos jak tu w linku http://allegro.pl/my-tummy-top-bluzka-do-karmienia-kolory-r-m-i1972521495.html dodam, ze w czasie karmienia mialam miseczke F/FF

Gość karmnik..
Jaśminowa dziękuje za cenne rady. Bardzo mozliwe, ze będę potrzebowac w czasie karmienia wlasnie miseczki F lub FF. W obwodzie 70. Mozesz mi przedstawic konkretne modele z Alles, ktore Ci się sprawdziły? Chodzi o biustonosze do karmienia a nie o koszulki. Bede baaardzo wdzięczna.

Gość karmnik..
Dzięki Jaśminowa. Rozważe te modele. :) Jak któraś z Was kochane dziewczyny zechce podzielić się swoimi TYPAMI wsrod biustonoszy do karmienia to będę bardzo wdzieczna! :) Poki co..POZDRAWIAM i ZAPRASZAM do wypowiedzi!:)

Gość karmnik..
Podnoszę - może ktoś jeszcze cos zasugeruje?

Gość melka76
odświeżam, mam ten sam problem...

Gość gość
Canpol. Dobrze wykonane i niedrogie.

Gość gość
przepraszam, ale te canpol są chu...owe. Kupiłam jeden do szpitala, może na małe piersi się nadaje, ale nie na ciężkie balony, szczególnie w trakcie nawału. Ja mam 2 staniki firmy freya (każdy po ok.200zł), może nie wyglądają super seksownie, ale na pewno o niebo lepiej niż ten canpolu, po pół roku się nie rozciągneły, duży biust trzymają na miejscu i czuję się w nich komfortowo. Teraz wracam do pracy i żeby biust wyglądał lepiej w koszuli, kupię sobie może ze 2-3 sztuki Alles (one wyglądają bardziej jak staniki normalne).

Gość gość
A sprawdzałaś na stronie Allesa? Jestem pewna, że mają dokładnie takie, jakich szukasz :)

Gość munio123

Szukam dobrej jakości biustonoszy do karmienia.... za 2 tygodnie mam termin porodu i już powoli kompletuję wyprawkę, a że chcę karmić piersią, to potrzebuję pewnie biustonosza do karmienia. Jakie polecacie? Na co zwracacie uwagę przy ich wyborze?

Gość ToJaMamaMa

Ja mam Alles oraz jedną sztukę z Esotiq i jestem zadowolona.

Na co zwracałam uwagę:

1) fiszbiny dla mnie są ok, ale ktoś może nie lubić (nawał miałam przez dwa dni, więc mi nie przeszkadzały)

2) najpierw chciałam usztywnianą miskę (i jeden taki mam), ale ostatecznie wolę miękką albo półusztywnianą, bo łatwiej ją po odpięciu do karmienia zawinąć i nie przeszkadza (usztywniana jest grubsza)

3) Obwód pod biustem - na noc mam taki luźniejszy pod biustem, bo ten dopasowany mnie cisnął.

4) Przy mierzeniu załóż wkładki laktacyjne, bo pewnie i tak będziesz je nosić

5) Ramiączka - moje staniki nie mają jakichś szerokich, ale są ok (solidne)

Skoro pytasz na forum, to pewnie Twoje pierwsze dziecko, więc moja rada: przed porodem kup jeden maks dwa. Mi po porodzie biust urósł jeszcze o dwa rozmiary, więc te kupione przed porodem przydały się na krótko. Po porodzie dokupowałam w stanie "niedługo przed karmieniem", żeby te piersi były jak największe i do takich dobierałam miskę.

Gość gość

Tutaj masz wszystko:

stanikomania.blox.pl/2009/01/Biust-karmiacy-biust-wymagajacy.html

Gość munio123

ToJaMamaMa dziękuję za odpowiedź:)tak, to moje pierwsze dziecko i tak troszkę na ślepo kompletuję tę wyprawkę. A z jakiej tkaniny najlepiej kupić biustonosz? Słyszałam, że chyba bawełniane, ale wolę popytać doświadczone osoby. Na święta dostałam taki prezent od siostry w postaci biustonosza do karmienia, saszetek na laktacje i poduszki do karmienia. Ale ten biustonosz, to chyba mi się nie przyda, chyba będzie za mały....

Gość mruczus

munio123 ja polecam bawełniane, są wytrzymałe:)pamiętam, że ja też miałam taki zestaw od saszetek na laktacje (to chyba był prolaktan), aż po poduchy do karmienia. I powiem, że wszystko mi się przydało, więc sądzę, że to doskonały prezent, a biustonosz możesz odsprzedać i kupić większy:)

Gość gość
4 godziny temu, Gość mruczus napisał:

munio123 ja polecam bawełniane, są wytrzymałe:)pamiętam, że ja też miałam taki zestaw od saszetek na laktacje (to chyba był prolaktan), aż po poduchy do karmienia. I powiem, że wszystko mi się przydało, więc sądzę, że to doskonały prezent, a biustonosz możesz odsprzedać i kupić większy:)

Ile sdostajesz za ten góowniany spam? 😮

A staniki na pewno nie bawełniane!!! Bawełna jest rozciągliwa, miękka, niestabilna, nie da odpowiedniego podtrzymania. Brak podtrzymania to rozciąganie skóry (czyli prosta droga do obwisania biustu) i zatorów.

Gość ToJaMamaMa

Nie wiem, czy one są bawełniane, raczej nie w 100%. Sprawdziłam w necie jeden który mam (Alles Mama Letizia) i skład ma taki: Skład: 75% poliamid|15% elastan|10% bawełna, zatem nie jest to 100% bawełna. Ja na skład stanika w ogóle nie zwracałam uwagi, muszę przyznać.

Poduszka do karmienia wg mnie super sprawa, u mnie się przydaje bardzo. Co prawda nie mam takiej typowej do karmienia tylko używam ciążowej (takiej do spania dla kobiet w ciąży, w kształcie dużego C), ale byłoby mi ciężko bez niej. Podobno poduszka-kura (można sobie wyszukać w necie) jest super, ale ja jej nie mam, więc się nie wypowiem. Mimo wszystko, przy karmieniu na siedząco dobrze mieć poduszkę, żeby na niej położyć maluszka, no chyba, że ma się tak ogromny biust, że nie trzeba :)

A saszetek do karmienia nie miałam i jak na razie nie są mi potrzebne. Trzeba dużo wody pić i ogólnie dobrze się odżywiać.

Gość ToJaMamaMa

Co do za małego stanika to nie pomogę :) Jeśli jest nowy, z metką to pewnie możesz sprzedać (a jak bez metki to pewnie też...). Ja te moje kupowane przed porodem trzymam na razie, bo pewnie biust mi się będzie zmniejszał, jak już przestanę karmić, więc może to będą takie przejściowe znów.