Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o matko bosko

Węgrzy wyszli na ulicę - a my co?

Polecane posty

Gość dfsgag
[zgłoś do usunięcia] Shatyn Okradanie ? Wg mnie nie. rzeczowe argumenty schetyna

Gość gość
Moze dlatego że kocha Ciebie a nie mnie...:OPrzeprasza że wtrąciłem się pomiędzy Was...:D:D:D

Gość gość
Do... dfsgagDaj se looz "on"... Wszyscy wiedza że tobie się posty dublują..."mondralo"...:D:D:D

Gość dfsgag
laska! laska! laska!

Gość wrfowrwe
za okrutnego kaczora benzyna 3.2o chleb, 0,90 gr. cukier 2, 30...Ale wam tvn zmiekczył polmozgi i zaglosowaliscie na dziecko pułku :D:D:D:D

Gość dfsgag
dubel - wina kaczystów

Gość wrfowrwe
bo bessa powoduje wzrost cen tak tak szmatynku bredź dalej ;)

Gość gość
"za okrutnego kaczora benzyna 3.2o""Zapomniałaś" o tanim dolarze, taniej ropie, braku kryzysu a zamiast tego hosasa... Itp...:O

Gość analise20
wiecie kiedy zacznie sie u nas prawdziwy kryzys? w 2013 kiedy ue utnie nam dotacje. i jeszcze nie wiadomo z jakim wynikiem gospodarczym skonczy sie nasze euro 2012, moze dostaniemy po dupie bardziej niz nam sie wydaje? nie wiem po co byla nam ta unia, globalizacja to czyste zło

Gość gość
"wiecie kiedy zacznie sie u nas prawdziwy kryzys?"O tym kiedy zacznie się kryzys w Polsce, demonstracje protestacyjne, zbiorowy bunt przeziwko Tiskowi, słysze w zasadzie co miesiąc od listopada 2007...A to tylko marzenia pisiorków...:D

Gość taka prawda ona
2/3 ceny benzyny w Polsce to są podatki, marża dystrybutora wynosi jedynie kilka groszy na litrze. A kto w państwie odpowiada za wysokość podatków, chyba premier co nie? W styczniu ceny znów pojdą w górę ze względu na wzrost akcyzy mój drogi ekspercie. Żyj sobie dalej w kraju szczęśliwości Tuska, tankuj, płać i płacz. w USA średnia cena benzyny to ok 3 dolary za galon czyli ok 9zł. galon= 3,75 litra czyli litr benzyny w USA kosztuje 2,4zł tu nasuwa się pytanie GDZIE JEST TEN KRYZYS :D

Gość gość
"2/3 ceny benzyny w Polsce to są podatki, marża dystrybutora wynosi jedynie kilka groszy na litrze. A kto w państwie odpowiada za wysokość podatków, chyba premier co nie? W styczniu ceny znów pojdą w górę ze względu na wzrost akcyzy mój drogi ekspercie."Nie 'mój drogi"... Sejm decyduje o podatkach...Szkoda że takich podstawowych rzeczy nie wiesz...:OZ tego co czytałem to benzyna po opuszczeniu rafinerii kosztuje prawie 3 złote... I dopiero do tego dochodza podatkowe obciążenia.Ale głowy nie dam...

Gość szmatynek
hosanna szmatyn hosanna :D

12:56 [zgłoś do usunięcia] wrfowrwe za okrutnego kaczora benzyna 3.2o chleb, 0,90 gr. cukier 2, 30...Ale wam tvn zmiekczył polmozgi i zaglosowaliscie na dziecko pułku tobie zmiekczyli mozg bo powtarzasz slogany i haselka nawet nie sprawdzająć jak było i dlaczego tak było:O powiedz mi, jaka była akcyza na benzyze za pisu a jaka za po. wtedy mzoemy pogadac,!!!🖐️ :D bo nie wiem czy wiesz ale polska rope musi kupować. 🖐️ i rozumiem ze tusk odpowiada za wzrost cen ropy na światowych rynkach. kurwa ten tusk to jakiś bardzo wpływowy człowiek:D bardziej niz obama śmiem twierdzić. tak samo tusk odpowiada za akcje spekulacyjna producentó i hurtowni cukru by cene podbić i wywowłać plotke ze cukru nie ma a cukier caly czas byl w magazynach. to tez wina tuska? s. cukier widzialem za 3zł. cena spada... ps.2. zabawny i oklepany kontr argument któy idealnie odzwierciedla brak zrozumienia i wychwycenia ciągu przyczynowo-skutkowego onośnie wzrostu, spadku cen : ten sam laptop za pis ksoztował 2000zl a za po 1500zl🖐️ tlumacze: wzrasta cena za baryłke na swiecie ---> posla wiecej musi wydac kasy na rope ----> wyzsze ceny paliw ---> wzrost kosztów transportu itd w wiec ---> podwyzki. to nie tusk siadl sobie z ministrami i stwierdzil, "ej sluchajcie zrobie tym polaczkom kawal w ramach zemsty za mojego dziadka i podniose ceny ropy na cwiecie!!! malo tego...podniose o 2zl cene za cukier! :O

13:08 [zgłoś do usunięcia] taka prawda ona 2/3 ceny benzyny w Polsce to są podatki, marża dystrybutora wynosi jedynie kilka groszy na litrze. A kto w państwie odpowiada za wysokość podatków, chyba premier co nie? W styczniu ceny znów pojdą w górę ze względu na wzrost akcyzy mój drogi ekspercie. Żyj sobie dalej w kraju szczęśliwości Tuska, tankuj, płać i płacz. w USA średnia cena benzyny to ok 3 dolary za galon czyli ok 9zł. galon= 3,75 litra czyli litr benzyny w USA kosztuje 2,4zł tu nasuwa się pytanie GDZIE JEST TEN KRYZYS " (koniec cyt.) mnie sie nasuwa pytanie po ile usa kupuje rope a po ile polska🖐️ usa ma swoją ropę a poska? ponadto usa ma irak. jak tusk obnizy akcyze to wzrosnie dług jeszcze bardziej i dziura budżetowa, defizyt... tego chcesz?

Gość gość
Tu znalzałem coś takiego..."Z powodu różnic marż olej napędowy (jako produkt przed naliczeniem podatków) jest obecnie znacznie droższy niż benzyna - w polskiej rafinerii ON kosztował 7 listopada 3,00 zł/litr, gdy benzyna - 2,52 zł/l. Prawie o 50 groszy więcej!"Czyli litr benzyny przed opodatkowaniem to 2,52...

Gość szmatynek
cyli POdatki to 100% ceny brawo rząd POlski! :D

Gość 19760914
A może warto byłoby zająć się prywatnymi przedsiębiorcami którzy dorabiają się kosztem pracowników co powoduje większe bezrobocie i mniej pieniędzy dla zatrudnionych i ich firmach. Oszukują na składkach odprowadzając zus od śmiesznej najniższej krajowej.

Gość 19760914
*w ich firmach miało być:)

Gość gość
"A może warto byłoby zająć się prywatnymi przedsiębiorcami którzy dorabiają się kosztem pracowników co powoduje większe bezrobocie i mniej pieniędzy dla zatrudnionych i ich firmach. Oszukują na składkach odprowadzając zus od śmiesznej najniższej krajowej."Jakie w tym oszustwo bo nie rozumiem ?

Gość gość
"Zmniejszyć socjal, zasiłki i może by się wreszcie nieroby do pracy wzięły"A co z tymi którzy nie są nierobami tylko sa np chorzy ?

shatyn, ja wszystko rozumiem choroba. Ale nie może być tak że ktoś choruje np na alergię na orzechy idzie do znajomego lekarza i uważa się za niezdolnego do pracy. Oczywiście przykład przejaskrawiony, ale ile jest takich "rencistów" i "bezrobotnych"? Mnóstwo!

Gość gość
Nie ma takiej mozliwości stomatoloszko... Coś o tym wiem bo taki kłopot mam w rodzinie...Zreszta i ja pewnie nie dostałbym renty gdybym chciał mimo moich trzech zawałów i jeszcze paru powaznych chorób...

Gość 19760914
np. inna pensja inna składka do zus, traci i państwo i pracownik.

po prostu uważam że należy wyeliminować naciągaczy z systemu socjalnego Sama znam rencistkę, która "nie może pracować", a jeździ do Niemiec i zarabia. W euro jakoś może pracować, w złotówkach nie opłąca jej się

Gość gość
Do... 19760914JAkby mieli płacić cała nażną stawkę to by zwolnili pracownika albo zamkneli firmę..Do... stomatoloszka"po prostu uważam że należy wyeliminować naciągaczy z systemu socjalnego"Tez jestem ZA ale nie kosztem innych... Naprawde chorych.