Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o matko bosko

Węgrzy wyszli na ulicę - a my co?

Polecane posty

Gość krówka mleczna
Shatyn, A po co te kredyty? Po to, żeby utrzymać bandę darmozjadów na administracyjnych stołkach i żeby rozdać ludziom w postaci zasiłków, becikowych, dodatków itp.

Gość gość
Nawet gdyby... Nie da się tego zlikidowac "od jutra"... To wiloletni proces...A więc kredyty po to żeby czymś zatkac dziure w budżecie...

krowka w sumie ma rację, to ze tak długo bylismy zielona wyspą to dlatego ze polacy na potęgę kupowali wszystko na ogół rzeczy zbędę do egzystencji no i dużo kasy wydawali na wszelkie usługi gastronomie, rozrywka itd, pelne kina, teatry, koncerty pieniądz krazyl, duzy popt na uslugi generowal miejsca pracy itd itp gorzje bedzie mega chujnia jak polacy zaczna chowac kaske do skarpetki:O

Gość krówka mleczna
Gdyby człowek miał pieniądze w kieszeni, to wszystko mógłby zapewnić sobie sam, bez pomocy państwa. Poza tym, więcej pieniędzy w kieszeni, to większa potrzeba ich wydania, a dzięki temu stają się potrzebne nowe punkty usługowe, sklepy, przedsięborstwa. Tylko nasi urzędnicy boją się, że jeśli człowiek ubezpieczy się prywatnie i będzie płacił niższe podatki, to oni stracą ciepłe posadki. Bo za co pani w zusie będzie piła kawę, jak nie za twoje składki emerytalne?

Gość gość
Do... Tym razem to znowu ja/z banemPoczytałem tamten temat... Fakt że Twój dyksutant opierał się chociaż troche na faktach.Tylko drażniły mnie te porównania do Kaczyńskiego...Przeciez Kaczyński rzadził przez dwa lata w okresie hossy gospodarczej.Tusk w okresie kryzysu...Jak to porównywac ze sobą chociazby w kwestii zadłużenia ?Wg mnie nijak...

Gość gość
"Tylko nasi urzędnicy boją się, że jeśli człowiek ubezpieczy się prywatnie i będzie płacił niższe podatki, to oni stracą ciepłe posadki. Bo za co pani w zusie będzie piła kawę, jak nie za twoje składki emerytalne?"Nie ma róż bez kolców...Rezygnacja z ubezpieczenia ZUS to brak dużej ilosci wpłat do ZUS-u.A emerytury trzeba wypłacac... I dzisiaj i za rok i za dwadzieścia lat. Pieniądze na to sa ze składek...

Gość gość
Do... Tym razem to znowu ja/z banemNo i widzisz ?Te wszystki "majki", LSD itp pouciekały...:D:D:D:D

Gość krówka mleczna
Shatyn Pytanie tylko, dlaczego te pieniądze leżą na kontach zusu i się tracą na wartości, a dodatkowo są na bieżąco przejadane? Dlaczego ZUS nie może, wzorem prywatnych towarzystw ubezpieczeniowych, zainwestować tych pieniędzy i tym samym ich pomnażać? Widzisz, polski system emerytalny był chory od samego początku. Każdy powinien móc ubezpieczyć się sam, w wybranej przez siebie firmie i na taką kwotę, na jaką chce i go stać. A jeśli już mamy przymusowe ubezpieczenie, to ZUS powinien te pieniądze pomnażać, a nie przejadać.

Gość POLACY NIE WYJDĄ
BO SĄ TCHÓRZAMI , narzekają tylko po "cichu"

no tak, bo tylko powtarzac bezmyślnie zaslyszane, pewnie nie raz niedokłądnie, slogany i frazy z mediów, zazwyczaj ogólnikowe i nieprecyzyjne aby do sadu nie dalo sie pozwac za naruszenie dobr osobistych i pomowienie itd... i tak klepią i powtarzaja nichuja nie rozumiejac o czym piszą:D a spytaj sie o co chodzi konkretnie, wskaz kilka faktów i dostaniesz wiadrem pomyj i spierdolą z topika:D:D:D

"ytanie tylko, dlaczego te pieniądze leżą na kontach zusu i się tracą na wartości, a dodatkowo są na bieżąco przejadane? Dlaczego ZUS nie może, wzorem prywatnych towarzystw ubezpieczeniowych, zainwestować tych pieniędzy i tym samym ich pomnażać? Widzisz, polski system emerytalny był chory od samego początku. Każdy powinien móc ubezpieczyć się sam, w wybranej przez siebie firmie i na taką kwotę, na jaką chce i go stać. A jeśli już mamy przymusowe ubezpieczenie, to ZUS powinien te pieniądze pomnażać, a nie przejadać. " zauważ że sam system emerytalny jest d dupy ze ja pracuje na emeryture rodzicow a mje dzieic beda na moją zapierdalac ale jak dzieci zabraknie to ja mimo ze pracowalem gowno dostane! (tzn dostane bo panstwo musi mi je wyplacic ale odbedzie sie to kosztem oggółu społeczeńśtwa) kiedys ktos wpadl na pomysl. - będa emerytury! ty, wez no daj spis ludzi po 60 roku zycia damy im powiedzmy hmmm jak myslisz heniu? 30% pencji? no dobra to moze 20%. to sie pomysli. pytasz skad kase na to wezmiemy? tych co teraz pracuja obłożymy skłądką to nam oddadza.. i tak kazdy oddaje bo od zawsze zus ma jakby dlug???

Gość gość
"Pytanie tylko, dlaczego te pieniądze leżą na kontach zusu i się tracą na wartości, a dodatkowo są na bieżąco przejadane? Dlaczego ZUS nie może, wzorem prywatnych towarzystw ubezpieczeniowych, zainwestować tych pieniędzy i tym samym ich pomnażać?"Błąd. Nie leżą. Sa wypłacane natychmiast. Taki jest system... Można go zmieniać ale nie w czasach kryzysowych. Teraz można robić droba kosmetyke i starać się go ulepszać. I to Tusk robi.

Gość gość
"Widzisz, polski system emerytalny był chory od samego początku."Narodził się za komuny... I taki jest...:O"A jeśli już mamy przymusowe ubezpieczenie, to ZUS powinien te pieniądze pomnażać, a nie przejadać."To następny błąd. Nie sa przejadane tylko wypłacane. Po prostu taki system... Niestety do niczego ale lepszego w tej chwili nie ma.

Gość gość
"i tak klepią i powtarzaja nich*ja nie rozumiejac o czym piszą a spytaj sie o co chodzi konkretnie, wskaz kilka faktów i dostaniesz wiadrem pomyj i spie**olą z topika"Ano własnie...:O

Gość krówka mleczna
Nie wiem tylko w jaki sposób, zabierając ludziom pieniądze z OFE?

Gość dfsgag
[zgłoś do usunięcia] Shatyn Do... Tym razem to znowu ja/z banem No i widzisz ? Te wszystki "majki", LSD itp pouciekały... A ileż można patrzeć jak dwuch debili liże się po chujach?

Gość gość
Lepiej żeby na tych pieniądzach korzystało państwo niż własciciele OFE..Przyznam że rozwiązanie wątpliwe ale jedyne w takim stanie gospodarki polskiej i światowej.

Gość dfsgag
dwóch

Gość gość
Do... dfsgagPo pierwsze to "dwóch" pisze się przez "ó".Po drugie.Nie zauważyłas że obydwaj (obydwoje) prosiliśmy o merytoryczne argumenty a efektem tych poróśb była ucieczka w panice róznych majek czy LSD ?

Gość dfsgag
Samotne dwa trole z ciągotami pedalskimi

Gość gość
Jedyna krówka pozostała i "szacun za to"... Tym bardziej że stara się rozmawiac nie używając chamskich odzywek i jak widac da się, mimo że mamy inny pogląd na sprawy.

Gość krówka mleczna
Shatyn Nie zmienia to faktu, że jest to okradanie obywatela.

Gość gość
Okradanie ?Wg mnie nie.Po prostu taki system pozostały po czasach komuny i bardzo trudny do zmiany w czasach kryzysu.Myśle nawet że w normalnych czasach tez jego zmiana/wymiana też byłaby bardzo trudna i rozłozona na baaaardzo wiele lat.

Gość dfsgag
schetyn zamiast buźki zrób mu laskę

lsd to moja prywatna fanka, mysle że skrycie mnie kocha tylko sama niechce sie przyznac do tego ...sama przed sobą nawet. i zawsze mnie wyzywa itd...ale to mysle z bezsilnosci... wiesz , romantyczna acz smutna historia o tym jak pewna słuchaczka radia maryja zakochałą się w krytukującym pis. nie może tego znieśc, jest zła sama na siebie i ma poczuciw winy, czuje ze oszukuje ojca dyktatora... i na mnie odreagowuje swoje słabości:P ale zazwyczaj podejmuje walkę, tym rzem spiertolila w podskokach...

Gość dfsgag
[zgłoś do usunięcia] Shatyn Okradanie ? Wg mnie nie. rzeczowe argumenty schetyna