Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o matko bosko

Węgrzy wyszli na ulicę - a my co?

Polecane posty

bo polaczki to nie Wegrzy, Grecy, Wlosi czy Libijczycy.. nie porownuj gowna do czekolady.. nie porownuj motłochu, ludzi bez honoru, debili nie uczacych sie na wlasnych bledach, pomiotow stworzonych aby lizac tylki tym co stworza drugi XIX wiek do ludzi walczacych o swoje prawa, trzezwych umyslowo, pragnacych godnego zycia i wolnosci. jak juz wczesniej mowilam Janki Wisniewskie itp juz dawno wyginely, wiekszosc normalnie myslacych ludzi jest gleboko pod ziemia, a w wiekszosci zostala holota lubujaca sie w debilnych plagiatach z tvn-ow i klamstwach tuska albo nadmierni pseudopatrioci, patole rzadni rozrob i byli powstancy, ak-owcy itp ktorym umysly wypiera sekta ojca rydzyka... Wiec jakie ty chcesz powstanie? ludzi normalnie myslacych jest niewielu i gdyby nawet cos zaczeli dzialac to wiekszosciowe koorvy typu "tym razem to znowu ja" zaczelyby ryczec jak krowy ze przeciez jest tak cudownie, ze przeciez to nie hanba zdychac z glodu i zrec resztki ze smietnika, mieszkac w blaszakach i zdychac na raki itp a tym "powstancom" to oni nie wiedza o co chodzi, trzeba ich spalic bo tak glosi tvn !a potem obejrzec "tance z (chuj)ami" albo "srajke" :D - jebane plagiaty sciagniete od Brazylijczykow czy Amerykancow bo same "mozgi" nic wymyslec nie potrafia

Gość gość
"Kaczyński jest premierem tak?" A ja tak napisałem ? Gdzie ?

11:49 [zgłoś do usunięcia] majka598235 A co konkretnie Polska buduje za te pożyczki? Jakieś przykłady? w mojej meisjcowosci wybudowali 5 rond, wymeinili cala kanalizacje, postawili dw anowe mosty, oswietlenie nowe, sygnalizacje świetlną, wyremontowali park i odnowili,wymienili kable telekomunikacyjne wszedzie, wszystkie drogi nowy asfalt, oczysczac w koncu zaczeli rzeczke tzw smierdziuszke lub smrudke wygląda teraz zajebiscie korki o jakies 30% mniejsze itd itp.. i to wszystko w ciagu 2 lat. ponadto polska w budowie...pojedz pociagiem sobie na tracie np warszawa- kalisz -poznan

Gość gość
"i klamstwach tuska "To podaj ze trzy kłamstwa Tuska... Oczywiście z uzasadnieniem...

Gość krówka mleczna
Ptaszek nastraszony To samo chciałam napisać. Czasami myślę, że utrata suwerenności przez Polskę na rzecz Niemiec mogłaby wyjść nam tylko na dobre:(

Gość gość
Krówko... Nie ma mowy o utracie suwerennosci i to jeszcze na rzecz Niemiec...

Gość krówka mleczna
Shatyn A szkoda...

11:51 [zgłoś do usunięcia] majka598235 Zapoznaj się poyebie ze stenogramem z jego wypowiedzi. I ogólnie spie**alaj bo mam dość twoich prowokacyjnych gierek śmierdzielu ahahah juz nie wie hahahhahaha wklej jego wypowiedz sikorskiego cytat bo sie osmieszasz:D najpierw cos mowisz a jak chcemy bys udowdnila to wyzywac zaczynasz. o to wlansie kaczynski przegrywa procesy oskarza ale nie ma dowodów. insynuuje ale jak sędzia pyta a gdzie dowody to kaczor nie ma...albo "wiem ale nie powiem" i ta sama widze metoda oskarzenie sikorskiego o chęć likwidacji polski ktora zekomo wyrazil ostatnio a jak prosi sie o wskazanie wypowiedzi, zdania to juz "Spierdalaj debilu sam sobie znajdz etc" D:D::D:D:D::D

Gość gość
Nie żałuje bo za dużo poświęciłem na rzecz suwerenności...

Gość gość
Do... Tym razem to znowu ja/z banemDokładnie...:D

"A jak ma nie być kryzysu jak rządzi nami banda okrągłostołowa?" podpisuje sie pod tym!!W Czechach rozliczyli komuchow i nie ma ich w rzadzie i co najlepsze...zyje sie tam dobrze. a u nas?? nie ma kryzysu??!!!:D to czemu w ogole pracy nie ma a dopierdalaja nam nowe "prezenty" w postaci wiekszego wieku emerytalnego, katastralow i innych podobnych "swietnosci".

shatyn za nic, rykoszetem, wczoraj modka miala atak wscieklizny do ok 1 w nocy kasowala wszystko losowo, rozdawala bany, za nic, kasacje, blokady ip itd itp. jakas pojebana do kwadratu , neiszczesliwa i sfrusstrowana osoba wczoraj w moderatorni siedziala:D

Gość gość
CZechy to mały kraj z duża gospodarka...Czemu pracy nie ma ?Bo to cecha ustroju kapitalistycznego..

Gość gość
"a dopie**alaja nam nowe "prezenty" w postaci wiekszego wieku emerytalnego, katastralow i innych podobnych "swietnosci"."To zabezpieczenie żeby nie było kryzysu w przyszłości alebo żeby on nie był za bardzo dotkliwy.Trzeba oszczedzać.A podatku katastralnego nie ma i nie będzie w najbliższej przyszłości...

"podpisuje sie pod tym!!W Czechach rozliczyli komuchow i nie ma ich w rzadzie i co najlepsze...zyje sie tam dobrze." ile lat mieszkalas i legalnie pracowalas w czechach?:classic_cool: czesi z tego co wiem mają większe zadłużenie niż polska...zaraz sprawdze z reszta:D:D:

2010-10-08 17:00 , ostatnia aktualizacja: 2010-10-08 17:16 Dług publiczny Czech wzrósł do 1,385 bln koron (56,5 mld euro) Czeski dług publiczny wynosi 1,385 biliona koron, czyli ok 56,5 mld euro, a zadłużenie na głowę mieszkańca Czech ocenia się obecnie na 132 tys. koron (blisko 5400 euro) - podało w piątek ministerstwo finansów w Pradze, ogłaszając dane z trzech kwartałów 2010 roku. Praga, Czechy, fot. PAP/BSIP/Photoshot

Gość gość
Czyli na głowe troche wiecej niż w Polsce...

Gość gość
" 11:58 [zgłoś do usunięcia] LSD2020 "A jak ma nie być kryzysu jak rządzi nami banda okrągłostołowa?" podpisuje sie pod tym!!W Czechach rozliczyli komuchow i nie ma ich w rzadzie i co najlepsze...zyje sie tam dobrze...."No i co tam ?Głupio ci teraz ?:D

Gość ptasiek nastroszony
polactwo nie zatrybi nigdy bo genetycznie pokurczone mozgi maj. że pracy brak ale na stanowiskach kierowniczych , poza tym pracy jest w chuj

Gość gość
Do... "Tym razem to znowu ja/z banem"I tak trzeba.Dokłądnie i precyzyjnie. Konkrety i fakty... To ich zatyka bo oni tego nie potrafia...:D

Gość krówka mleczna
Nie ma miejsc pracy, bo u nas nie ma kapitalizmu. Jak mają powstawać nowe miejsca pracy, skoro nie ma warunków do prowadzenia działalności gospodarczej? Przecież to nie pan Tusk ma przyjść do pana/pani Kowalskiego/kiej i założyć im firmę. Ludzie muszą sami chceć prowadzić działalność gospodarczą, ale boją się, że nie wyrobią na podatki i inne opłaty. Liberalna gospodarka, nakładająca jak najmniej obciążeń na obywatela, to jest odpowiedź na obecną sytuację. Najpierw należy obniżyć podatki, bo na razie mamy najwyższe w Europie. Znieść przymusowe ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, zwolnić nowych przedsiębiorców od płacenia podatków przez początkowy okres działalności. Być może wtedy coś się ruszy. Oczywiście to nie jest możliwe, bo jesteśmy tak zadłużeni, że pieniądze z naszych podatków nie wystarczają na spłatę odsetek od dugu.

Gość gość
"LSD juz na tym topie nie uswiadczys"No własnie... Czesto tak mają...:DA przy okazji... Zapraszam na mój topik w wolnej chwili...

Gość gość
"Najpierw należy obniżyć podatki, bo na razie mamy najwyższe w Europie. Znieść przymusowe ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, zwolnić nowych przedsiębiorców od płacenia podatków przez początkowy okres działalności. Być może wtedy coś się ruszy."Czyli wejść w ogromne kredyty... Znieść przymusowe ubezpieczenie ?To skąd pieniadze na bieżące wypłaty świadczeń ?I wtedy nie ruszy się tylko padnie... I nie będzie się już ruszać...

Gość gość
"Liberalna gospodarka, nakładająca jak najmniej obciążeń na obywatela, to jest odpowiedź na obecną sytuację."Sorry ale to żadna odpowiedź. To tylko bajanie...

shatyn ja cie podziwiam za wytrwałość:D bo w to że nauczysz logicznego myslenia to sie nie łudze ale może przynajmniej merytorycznej dyskusji. posługiwania się źródłami itd...itp. np tu rozmawiałęm z gostkiem któy krytykował po ale mial ciekawe argumenty: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5044373

Gość krówka mleczna
Shatyn, Nie trzeba oszczędzać. Oszczędności nie napędzają gospodarki. Konsumpcja napędza gospodarkę. A żeby była konsumpcja, to trzeba zostawić ludziom jak najwięcej pieniędzy w kieszeni. Na razie jednak zabiera się ludziom większość tego, co zdołają wypracować.

Gość ptasiek nastroszony
dlatego tak duze obciazenia w prowadzeniu dzialalnosci gospodarczej bo kilkaset tysiecy darmozjadow-zlodzieji na biurowych krzeslach siedzi i wydziela co2 generujac tylko wyzsze koszta wobec naznaczonych nam limitow , przedsiebiorca musi zarobic na te czerede zlodzieji w urzedach. moze by tak to wytruc to by sie w Polsce duuuuużo lepiej zrobiło albo nakazy pracy wytworczej wprowadzic.

Gość gość
Poczytam bo nie zauwazyłem tego topu...A co wytrwałości... Trzeba robić wszystko co się może, żeby było lepiej...

Gość gość
"Nie trzeba oszczędzać. Oszczędności nie napędzają gospodarki. Konsumpcja napędza gospodarkę. A żeby była konsumpcja, to trzeba zostawić ludziom jak najwięcej pieniędzy w kieszeni. Na razie jednak zabiera się ludziom większość tego, co zdołają wypracować."Brak oszczedności oznacza zwiększenie kredytów...Inaczej nie zatkasz dziury w budżecie...Niestety...A większe kredyty to hamowanie gospodarki...