Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cheetosrobalos

WYPOMINAJĄ WAM RODZICE JEDZENIA...??

Polecane posty

Gość bbbmoty
Wspolczuje, chyba nikt kto tego nie przezyl nie zrozumie dokladnie jak to jest. latwo mowic - rusz dupe czy pozycz kase, jak nie ma nikogo bliskiego i wszyscy we wsi znaja sytuacje. chlopak i tak wydaje na nia kase wiec pewnie glupio jest jej sie prosic. Tez jestem z tych co nie lubia tego i wiem jak to jest. a co, jesli nie znajdzie pracy a kase wydana na dojazdy itd trzeba bedzie komus oddac? kolejne pozyczki? tak tworzy sie zamkniete kolo problemu. nie wiem co poradzic w takiej sytuacji, moze ktos w twojej wsi potrzebuje pomocy w domu? za nieweilkie pieniadze mozesz myc okna, gotowac, robic zakupy, sprzatac. Moze jest ktos starszy kto potrzebuje pomocy domowej, opiekuna itp? Na poczatek zeby daleko nie szukac. nie poddawaj sie, szukaj w internecie jakiejkolwiek pracy. mowisz ze twoj chlopak jest z miasta wiec moglabys sie jakos u niego zatrzymac, u jego znajomych? na czas gdy szukasz pracy? za pomoc w sprztaniu, gotowaniu itd?

Gość małgorzata 123678
No ale jeśli nie masz zamiaru aktywnie szukać pracy, to jakie masz plany? Przeprowadzić się do chłopaka i u niego mieszkać? Wyjść za mąż?

Gość jhwsbw78
zrób sobie dzieciaka i czekaj na alimenty, zawsze to jakieś pieniądze

Gość kamillllllla millllla
I oto na przykładzie Autorki widać, dlaczego bezrobocie na wsiach jest takie duże chciała porady - dostała nie pasowało, bo trzeba by było tyłek ruszyć, pojeżdzić, zarobić na siebie, ugotować, rachunki zapłacić, wziąć za siebie odpowiedzialność beznadzieja

Gość wertyu
czy znacie jezyk angielski ,Ty i Twój chłopak?

Gość KONSEKWENTNA10001000
Moim zdaniem, masz prawo zjesc normalnie w domu w ktorym jestes zameldowana..i co to za zachowanie.. chowanie zywnosci ?! ja tez mialam takie sytuacje w domu. Mama, nie chowala przedemna jedzenia ale gdy sobie np z lodowki cos chcialam wyciagnac, to mi ja zamykala przed nosem. POWODZENIA CI ZYCZE.

Gość kamillllllla millllla
i trudno mi uwierzyć, że na Twojej wsi u nikogo nie można dorobić sama mieszkam na wsi i sąsiadka pilnuje mojego synka (nie ma u nas na wsi przedszkola, a ja dojeżdzam do pracy do miasta) płacę jej 700 zł wiem, że to nie jest wiele, ale zawsze coś poszukaj dobrze

Gość dam ci radę...........
w mcdonaldzie, kfc przyjmują od razu, dostaniesz ponad 1000zł wcześniej poszukaj w mieście pokoju do wynajęcie np. przy rodzinie lub z kimś jak dobrze poszukasz to za 250 znajdziesz za resztę się utrzymasz w międzyczasie ucz się i szukaj lepszej pracy :)

Gość ale autorka nie chce się ani
uczyć ani pracować. Gdyby naprawdę chciała, to nie zwaliłaby normalnej szkoły i nie siedziała cały tydzień na tyłku... Gdzie ty niby wysyłasz po te 100 CV dziennie? Nie ma takiej możliwości. A rodzice mieliby obowiązek utrzymywać ją jesliby uczyła się w dziennej szkole. A ona nic nie robi, nawet w domu nie pomoże i chce sobie przebimbać następne lata, bo na wsi mieszka... Nikt nie potzrbował ludzi do zbiorów, do wykopków? Ty po prostu jesteś leniem albo za 4-5 zł na godzinę nie che ci się tyłka ruszyć i wolisz się tylko użalać nad sobą. Internet sama sobie opłacasz?

Gość dewiodwedd
to wyjedz z chlopakiem za granice jesli sie da. jesli tu nie mozesz znaleźć pracy jakie masz inne wyjscie? a na start tam pozycz od kogos ,albo np cos sprzedaj . ja tak bym chyba zrobila

Gość cheetosrobalos
tak zawaliłam szkołe .......po gimnazjum pracowałam w chałupnictwie bo przecież matka musiała mnie z czegoś utrzymywać pozatym tak miałam problemy w szkole skończyłam gimnazjum w wieku 17 lat raz siadlam ....teraz chcę to nadrobić a tak pozno bo kleiłam koperty w domu bo matka mi kazała......niestety praca chałupnicza się skończyła więc postanowiłam zrobić coś dla siebie ,ale teraz jak chce w końcu zdobyć wykształcenie nie mam jedzenia ......poszukuje czegoś cały czas może mi się w końcu uda ...dziękuje wszystkim serdecznym za otuche

Gość o żesz!....
a ile można zarobić na klejeniu kopert?

Gość cheetosrobalos
200- 300 zł miesięcznie....................

Gość gość
ciekawe jak u autorki topicu i co z jej matka